Jáhly,ovesné vločky,špaldy a rýže - jak na ně?

08.01.2009

Není tu nějaká maminka,která si vaří doma kaše sama přímo z jáhel,z rýže,ze špaldů a ovesných vloček?Poradíte jak přesně na to?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, já se teprve na roli maminky připravuji (začínám 34tt), ale k Vánocům jsem dostala knížku od Petra Fořta, Aby dětem chutnalo. Já sama se snažím jíst docela zdravě a on tam popisuje, co vařit malým dětem, tak aby se předešlo alergiím a dalším problémům.
Radí cca do 2 let vypustit pokud možno vše co je na bázi kravského mléka - má příliš mnoho bílkovin a hlavně hodně laktózy (mléčného cukru) a je velkým alergenem.
Jáhly a rýži (loupanou) doporučuje 100%. U té špaldy a ovesných vloček bych byla opatrná kvůli vláknině - trávení malých dětí ještě není připraveno na její zpracování a způsobuje pak nadýmání apod. Jinak říká, že každý den nemusí být nutně odlišné jídlo, stačí vybrat správné suroviny. Kdyby jsi si chtěla pročíst názory jiných maminek, mrkni naa zadej Petr Fořt do hledání. Je tam dost zkušeností. Třeba by Ti tam poradily i nějaký receptík.
Sice jsem Ti neporadila, jak ty kašičky připravovat, ale určitě je to správná cesta. Docela jsem se s jeho názory ztotožnila. Škoda jen, že tam není více receptů.
:a: :a: :a:

Díky za tipy :///:
No něco jsem na netu našla.
Jáhly,rýži a oves.vločky - povařit v kojenecké vodě ( poměr zhruba 1 hrnek rýže,vloček,jáhel v 2,5 hrnku vody - samo asi míň ) až se voda vyvaří a vše bude měkké,rozmixovat s přidáním UM nebo MM do požadované konzistence.Jáhly se musí nejdřív propláchnou studenou vodou a pak dvakrát přelít vařící vodou.Vločky teda nechat chvíly namočené...A ty špaldy teda nevím nevím :n: Tož to jsem zvědavá :s:
Mě se totiž nezdá složení těch instatních kaší a tak bych chtěla připravovat své vlastní....pokud to bude malá baštit :oci:

jen u te ovesne ti muzu poradit - dej ji do studeneho mlicka aspon na pul hodinky - pak je rychleji uvarena a hlavne ty vlocky jsou mekke! jinak je to tuhoš :00: ale na netu nekde v receptech najdes urcite nejaky tipy...taky se zacnu brzo porozhlizet, tak se kdyztak podelim...mozna by byla dobra rubrika "detske recepty" a rozdelit to treba do kategorii od 1/2 roku do roka a odstupnovat dal podle veku...mozna tip pro admina... (?????) nevim jestli by to nekoho zajimalo

Já umím jen rýžovou, ale ne pro kojence, ale tu normální asi už pro větší děti... prostě rozvařit rýži v mléce, dokud není úplně měkoučká, a osladit, kakao, skořice, máslo a je to... no a ovesnou babička dělávala stejně, ale nikdo jsme ji nejedli, jen ona... a jáhlovou a špaldovou... no, to je na mě trochu exotika... ale jsem zvědavá, jestli s tím někdo bude mít zkušenosti... to bych taky potom vyzkoušela... tu ovesnou sem tam jíme tu instatní z pytlíku... ;) :a:

Já občas vařím krupičnou, ovesnou a rýžovou kaši. A taky hrachovou a pod. a taky zeleninovou, na podzim i ovocnou jsem dělala. :s: :a\|: Ale mrňousek si dává jen některé, samozřejmě. :ww: Přijde mi to všechno na jedno brdo, prostě mléko či voda a rozvařit/podusit to, příp domixovat/přepasírovat. To je celý, co s tím dělám, ještě jsme pár zeleninových i zavařili a víc už fakt s tím nedělám. ;)

ahojky, ja delam ovesno-ovocnou kasi - do jablkoveho kompotu nebo presnidavky dam vrchovatou lzici ovesnych vlocek, necham tak 1/2 hodky stat, pak to uvarim (tak 10 min). a pridam banan. jahly jsem tuhle koupila, ale jeste nezkousela. :a: zabka+kaja

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka