epidurál

08.01.2009

Ahojík těhulíny, chci se Vás optat, jelikož už mám opět hrůzu z porodu :s: , rodila jste některá z Vás s epidurální anestezií..? Celkem mě to zajímá, kamarádka nedávno rodila, sice už potřetí, ale říkala, že hrůza hrozná, prý velký bolesti, tak mě vyděsila, že se na to ptám..Musím si o to zažádat, ještě předtím, než půjdu vůbec rodit, či se můžu rozhodnout dle situace až u porodu? Děkuju moc za odpovědi. pa, paa.. :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já epidurál u prvního měla a ze začátku mi pomohl. Potom jsem měla stejně bolesti. Takže jak někdo říká, že s epidurálem můžou rodit i chlapi tak bych je krasavce chtěla vidět ;) . M.

Ahojky, já už jsem jednou rodila a ta bolest byla fakt hrozná. Rodila jsem docela dlouho a tak po celé noci bolestí, když už jsem ani neviděla únavou jsem si nechala epidurál píchnout. Není to nic příjemnýho, ale ta úleva potom byla fakt krásná!! Jenže na samotný porod už epidurál nepůsobý, protože by jsi jinak necítila kontrakce a nemohla by jsi tlačit. Rodíš opět s klasickými bolestmy. Tento rok budu snad rodit podruhé a pokud nebudu opět tak vyčerpaná, že by se mě únavou zavíraly oči, tak si epidurál píchnout nenechám. Dá se to vydržet a hned jak Ti dají mimi, tak na vše špatné zapomeneš. Neboj se ničeho...řekni si, že to vydržely všechny baby před tebou, tak proč by jsi to nezvládla zrovna Ty!! Budeš pak na sebe opravdu pyšná!! Přeju co nejrychlejší porod a hlavně zdravé miminko!!

tak každej porod je jinej,taky jsem chtěla rodit jen s epidurálem :°: .Když jsem jela rodit tak jsem měla kontrakce(pořádné) po dvou minutách a to už je na epi. pozdě.Nebylo to nic příjemného,ale když ti pak položí to tvoje miminko na břicho,tak hned na všechno zapomeneš a je to suprovní.Porodu se neboj,přeji ti ať ti to rychle uteče. :a:

ahoj...ja to taky řeším a nakonec si ho dám, když to bude k nevydržení. Musíš zajít na krev, udělat si krevní obraz a pak vyplníš formulář o epidurálu a podepíšeš jej, odevzdáš v poradně porodnice kam jdeš rodit. Ten krevní obraz musíš mít, jinak by ti pak mohli odmítnout aplikaci epidurálu. Cenově vyjde kolem 1500 kč myslím .

ja jsem si epidural dohodla dopredu. Je to teda pres znameho, ale mozna byt tebou bych se o tom 30tt uz nejak informovala, jestli to chces. Pak treba budes rodit rychle a nebude na to cas nebo domlouvat. Verim tomu, ze to alespon trosku zmirni bolest a nejsem hrdina, co si to chce vytrpet, ono to bude i tak zaber. :))

Ahojky, vůbec nedej na vyprávění kamarádek..každý porod je jiný a každá jsme jiná a jinak to snášíme.. taky jsem si prošla obdobím, kdy jsem se hrozně bála a všichni kolem mi vyprávěli své zážitky.. ale nedávám na ně a vypouštím to z hlavy, teď se na porod těším jako malé dítě!!! Jinak co se týče epiduralu, tak je to individuální na každé porodnici.. jsou porodnice, kde si můžeš epidural vyžádat, ale musíš si ho zaplatit a jsou porodnice, kde Ti jej dají zadarmo a taky prý záleží na doktorovi, ale to je taky individuální v každé porodnici... takže doporučuje se mrknout na stránky porodnic, které připadají v úvahu a pročíst si to a taky si tam zajít na prohlídku a poptat se... :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka