Červíci 2009 - Těhu cvičení

08.01.2009

Ahoj červíci!!! (-:)))))))))))))) (to je červík :-) )

Tak jsem byla v úterý poprvé na těhotenském cvičení. Je to v nemocnici, vede ho rehabilitační sestra.
Bylo to fajn, člověk si trochu protáhne tělo a časem, až si cviky osvojím, budu vědět, co mi na co pomůže - teď mě docela bolí zase kyčel, nebo kostrč, tam někde... :-(
Je do 30.tt. pak je jiná skupina. Asi už mají jednodušší cviky a nejspíš víc cviků s dýcháním jako přípravu k porodu...uvidím.
Chodit budu - mohla bych cvičit i doma, ale vím, že se nepřinutím...je to jednou týdně, tu hodinku obětuju. :///:

Co vy? Chodíte někam, či cvičíte doma? Nebo na to prdíte? :'zz):
zdravím :a: Eva

In reply to by white_tie (neověřeno)

Příští týden to plavání zkusím!
Postýlka se mi líbí, chci takovou do kuchyně - taky jako druhou, v ložnici chci mít dřevěnou. To je v patře, tak tam pak nechci pořád lítat. A když nějak pojedem, tuhle vezmu a jdu :-)
Mě se asi víc líbí ta druhá - jen proto, že je vidět dovnitř, co mimi provádí :-) Jinak se mi víc líbí ta první...

In reply to by white_tie (neověřeno)

Tak vidíš, jak obrázek klame, to bych si nemyslela :-(. Už jsem si tu Apollo uložila!
Do Meca taky zajdu občas ráda - na MCchicken sendvič - hned bych si dala :-)
Sežeňte gatě a pěkně se nadlábni :-)

In reply to by white_tie (neověřeno)

postylka super-mam vybranou uplne stejnou-budu ji objednavat pristi mesic!! :)..budem ji mit v obyvaku jako 2.postylku-mala tam bude totiz vegetit permanentne porad, oze loznici mame v patre a tam ji nebudu chtit nechavat samotnou a porad k ni litat..takze v loznici bude jen na noc a pres den v tehle v obyv.-budu brat cervenosedou-mam cerveno-bilo-cenej obyvak, takze paradni sladeni:)..a navic ten prebalovak na ni-to je bomba!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No tak to se ti nedivím a jen tě obdivuju. S děckem těhotenství musí být opravdu záhul...
Taky snad začnu chodit plavat!!! Ani jsem nevěděla, že to pojišťovna proplácí - taky dobře :-)

Ahoj Evi, já zatím nikam nechodím. Bála jsem se, protože jsem brala ten utrogestan, tak se zatím akorát občas oma kutulálím na míči. Zítra ráno jdu ale na kontrolu, tak pokud bude vše ok, zeptám se MUDr., jestli můžu někam chodit. Doma se taky moc nedonutím. Ale pohyb mi chybí a v téhle zimě se mi ani nechce moc chodit ven.

In reply to by Betat

Ahoj, no my jsme se tam taky v podstatě jen kutálely a válely :-) asi nic jiného nemůžeme čekat. I když nevím, jestli je někde pro těhule dynamičtější cvičení. Určo se kdyžtak zeptej Dr. já musela mít od ní napsanou žádanku, jinak bych tam chodit nemohla. Tak uvidíš, já taky, snad vydržím a začnu ještě chodit plavat, ale nevím, nevím v tý zimě se mi nechce :-(

Já asi taky na to prdím..))) teď určitě nikam chodit nechci, mám dost práce a ani nemám zatím žádné problémy, občas záda...i když pohyb mi dost chybí, před těhu jsem chodila do posilovny..a taky dost chodím pěšky, tak alespoň něco.. :///: každopádně co není může být... :\x:

In reply to by rena88

Ahoj, tak to jsme na tom stejně, chodila jsem do posilky 2x týdně vždy jsem tam dřela tak hoďku a půl. Teď mi to fakt chybí, i když si na lenošení začínám zvykat :-) Tohle cvičení ani není proti tomu žádné cvičení :s: Ale to je pochopitelné...Taky chodím pěšky, je to zdravé pro nás i pro mimi, ten čerstvý vzduch a pohyb...
Tak uvidíš, třeba to zkusíš, já doufám, že vydržím:-)

In reply to by zahradnikula

Včera jsem je zrovna prožívala :§) ,ze začátku těhotentví jsem je docela cítila ty postranní vazy dělohy ale pak to přešlo až do včerejška(jsem 14+3tt)včera mě to dokonce vzbudilo píchavá bolest postraně v pravo!Apendix mám venku,tak to jsem vyloučila,tak co...?
trvalo to vlastně celý den sice v různých intervalech,ale dost mě to znepokojovalo,dnes ráno jsem narazila na tento odkaz a dost mě uklidnil a dokonce dnes mě nic již dnes nebolelo :\x: ale jak se dočteš ještě není bolestem konec :'zz): ,ale to k tomu všemu patří

In reply to by zahradnikula

Myslím, že to občas bývá, že je to normální. Třeba ti jen hůř pracují střeva - třeba nadýmání či zácpa. Kdyby to ale nepřecházelo, raději bych zašla za Dr., ať nemáš o víkednu zbytečné nervy a nelítáš pak někam na pohotovost...
pa pa, ať je to dobré!

Já jsem asi to samé jako ty (ale ty jsi na tom bohužel líp :w: ), já bych chtěla cvičit, ale nikam se mi nechce (ještě v týhle zimě :P ) a doma se nedonutím...ale možná to DVD jednou zapnu a zkusím to... :\x: Už jsem jednou skoro cvičila, ale manžel mi řekl, že jsem rozbila televizi, tak jsem šla radši spát... :-/)

In reply to by Tez

Já mám o cvičení 3 knihy pro těhotné - jógu, pilates a cviky na míči. Samozřejmě, že jsem vše cvičila vše tak max. jednou :-( Právěže, když nikam nebudu chodit, sama se nedonutím....tak to zkus taky....

In reply to by Tez

Terko, nevíš o něčem v Kladně? Kdybychom na to byly dvě, snad bychom se donutily! Teoreticky bych i jednou týdně dojížděla do Prahy, ale nevím kam. Našla jsem to akorát na Smíchově v Holmesplace s Parýzkovou. K té jsem kdysi dávno chodila na spinning a byla výborná.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak sem na to koukala a co chodit na pilates? Ten prý těhotné taky můžou. Aspoň bychom mohly zkusit jednu lekci a zeptat se tam. Já asi začnu chodit zase do práce, takže dopoledne mi cvičení taky nehrozí. Leda v Praze, z práce bych normálně odešla si zacvičit, to by asi nebyl problém.

In reply to by PEvík

Tak já už to stejně vidím, že skončím u toho, že budu cvičit doma podle té bichle, tam je ukázka pár cviků. A jinak budu akorát chodit na procházky. Plavat bych začla, ale až později, v tomhle počasí si bazén nerisknu. Tak myslím od dubna by to bylo fajn, aspoň by se potom ulevilo zádům, protože to bude ten největší nápor.

In reply to by Betat

Hahahaha! Teď jsem ti odpověděla na tvůj příspěvek.
No, myslím, že u gymlu je cvíčo a mám dojem, že je tam i napsaný, že mají cvíčo pro těhotné, ale jistá si nejsem... Kdyžtak mrknu na net a pošlu ti odkaz, ju?

Tak já na to asi prdím :s: , přihlásila jsem se akorát na předporodní kurz. Přemýšlím možná o nějaké józe pro těhule, ale nevím jestli je pro mě nějaké cvičení vhodné, protože mi už od 15tt tvrdne břicho a od dr. mám doporučení spíš odpočívat a ležet, tak nevím. :?

In reply to by markeet

Ahoj, já jsem muslela na to cvičení mít s sebou žádanku od doktorky a musím ji tam přinést každé další 3 měsíce. Takže Dr. by ti určo řekla, ale jestli máš odpočívat, tak asi to vhodné nebude a raději opravdu odpočívej.
A jak jsi poznala, že ti tvrdne břicho, co je to za pocit? Já v něm mám občas trochu tlak, ale to asi nebude ono - snad...

Cvičení je super, mě ho bohužel doktorka nedovolila, ze zdravotních důvodů, ale doma alespoň dělám jednoduchý protahování a hodně chodím. Taky předsevzetí do novýho roku, že budu aspoň plavat, protože bez pohybu to nejde.
Tak držím palce, abys vydržela !!!! Papa

In reply to by DancE

No ono tohle cvičení je taky spíš jen protahování, nic těžkého. Plavat taky chci chodit, ale jak je zima, nemůžu se donutit. Navíc mám trochu kašel, tak jsem to zase oddálila...Tak snad to zvládneme, mě plavat strašně baví.
Snad vydržím :-) Díky.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka