Smí kojenci obilné kaše???

08.01.2009

Včera jsem malej koupila kaši (Hami) od 6 měsíců (dosud měla od 4. měsíce kaši s banánem) a všimla jsem si že obsahuje asi 30% obilné mouky-pšenice, žito atak. Dřív jsem ale slyšela že obilí malé děti vůbec nemají jíst, nemáte s tím někdo zkušenost? Kámošce to doktor vyloženě zakázal, proč to tedy vyrábí??? A je nějaká pro starší dětičky, která to neobsahuje??, Co dáváte za kaše Vy??? Díky moc, Lenka s Áďou...

Ahojky, od půl roku už snad děti lepek můžou, ne? Já teda dávám malému kůrku chleba (na zoubky) už asi od 5ti měsíců. Někde jsem četla, že vědci obrátili a teď naopak doporučují podávat lepek už tak od 6.-7.měsíce, prý proto, aby si na něj děti zvykly a neměly na něj alergie :? ;)

Ahoj,
nevím jestli ještě kojíš nebo jestli jste na sunaru. Ten věk na dětské výživě (na kašičkách, skleničkách a všem) je pro děti nekojené, pokud kojíš musíš si ke všemu přičíst 2 měsíce. Takže když je tam 4+ tak pokud kojíš můžeš až od 6měsíců. To složení u takovýchhle značek jako Hami je určitě vyhovující a neškodlivé pokud dodržíš to přičítání. Jestli to kamarádce doktorka zakázala, tak má asi alergika. Jinak názory doktorů se většinou dost rozcházejí, chce to zdravý selský rozum. Já mám z internetu stažené (myslím ze stránek laktační ligy) co kdy děti mohou a na co pozor. Můžu ti poslat kdyby jsi chtěla. Měj se pěkně. Jana

In reply to by Beruska.Janka

Ahojky, vidíš to jsem vůbec nevěděla!!! Adélka je ještě kojená, bez kozenky po každém příkrmu ani ránu :00: . Byla bys moc hodná kdyby jsi mi to poslala, můj doktor se vůbec ke stravě nevyjadřuje a já fakt nevim. Ale malá si o příkrm už řekla sama, prostě jí přestalo stačit a UM??? Ani náhodou, to jí nešmakovalo! ona že prej chce pořádnou stravu... :s: Tak předem díky za poslání odkazu a moc díky za rady!!!

In reply to by Leňour1

Tak mi prosím napiš tvůj e-mail. Buď sem nepo do zprávy. Jinak jsme na tom stejně, já jsem s UM také nepochodila. Zkoušela jsem tu kašičku od Hami - obilno mléčnou, tak tu baští, ale třeba rýžovou od Sunarky tu moc ne - a na víc jí po ní bolelo bříško. Chce to zkoušet. Tak pa

Taky si myslím, že je to v pořádku, Jozífkovi je 6. měsíců a taky jsem začala dávat kaši od 6. měsíce. Dávám mu sunarku s medem a chutná mu a zatím mu nic není, naví mi příjde, že déle spí, tak doufám, že mu to vydrží :)

ahojky tak já taky kupuju tu kaši od hami s banánkem a malé moc chutnalam jedla jí od 4 měsíce a včera jsem poprvé dala tu od 6 měsíce s ovocem a taky dobrá akorát že jí nemůžu dát z flašky jsou tam jakoby kousíčky co mi dírku ucpávají a když dám větší dírku tak se zase malá jakoby topí no tak jí dneska dám hustou lžičkou uvidíme jak bude baštit, ona totiž lžičkou baští jen oběd, na večeři je zvyklá že jí dám flašku a jde to rychle :s: jinak si myslím že kdyby to děti nemohli tak to nemohou ani prodávat !!! Malé zatím nic nejní a taky doufám že to tak zůstane :)

In reply to by Leňour1

tak na mojí láhev se dělá akorát dudlík 1 a 2 ta je na kaše ale malá se s ní prostě topí :( a jestli jsi už před tím dávala kaše tak by to mělo být v pohodě, třeba si to jen moc bereš když jsi slyšela že by děti neměli nic z mouky... zkus jí tedy tu kaši dát ještě dnes a kdyby zítra byla zase ukňouraná tak to zkus vynechat a nebo hold jinou značku kašičky :a:

In reply to by Leňour1

Přesně tohle se nám stalo včera taky ;) Daník před spaním papá (z flašky) instantní kašičku od Hami 4+ s banánkem. Kašička nám došla a já jsem vyslala taťku, aby koupil kašičku od Hami, jenže tu s banánem neměli a on koupil Hami 6+. Dala jsem ji do flašky a mrňousek ji nechtěl, pak jsem taky zjistila proč, ona tou flaškou neprotékala :(

Ahoj Leni, já mám doma 6měs. Marečka a jíme kaše Hami, Nutrilon a Sunarka - vše od 6.měsíce. Dr. nám řekla, že normálně můžeme. Dávám mu taky ty příkrmy ze skleničky a přesnídávky, taky šťávičky. Ale poslední dobou se snažím vařit mu čerstvé. To, že je v těch kaších bílá mouka jsem si vůbec nevšimla - nečetla jsem to. Ale něco na tom bude, že by to tak malé děti neměly. Naše Dr. akorát říkala, že tak do 2 let by neměl kravské mléko.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka