Dnešní kontrola a první CTG :-) a noční kontrakce

08.01.2009

Ahoj holky :cc): ..tak se hlásím, že jsem před chvilkou dorazila z kontroly a z prvního CTG, které bylo nádherné ..slyšet toho mrňouska, jak mu bije srdíčko :h: :c: :dance: .Podle záznamu kontrakce žádné, ozvy srdíčka v pořádku. Stejně tak jsem se dnes dozvěděla výsledky kultivace z pochvy, které mi dělala MUDr. minule, a taky normální nález .. :\x: hurá .

Ale stejně se vám musím s něčím svěřit, co mě dnes na kontrole dostalo hned opakovaně. MUdr. koukla na záznam řekla mi že je vše v pořádku a že mám ještě času dost na porod, jsem 36+3, tak tedy nevím, ale podle mě by to mohlo klíďo přijít příští týden, to už budu v 38tt, teď jsem přeci 37tt., říkala jsem i o bolestech v podbřišku, co jsem měla v noci - tvrdlo mě bříško a bolelo v podbřišku,několikrát mě ty bolesti vzbudili i ze spaní, když už se mi podařilo usnout, bylo to nepravidelné, jednou po 13min a pak až po 27min.,stzále stejná intenzita dala jsem si teplou vanu, na chvili to pomohlo, ale pak to stejně bolelo, i při tom ctg,asi 3x mě vzaly bolesti, jako křeč do třísel, nebo taková ta bolest při měsíčkách (kamarádka porodní as. mi před chvilkou vysvětlila, že to vyš zaznaměná jen silné kontrakce, že je možné, že ty malé nezaregistrovalo), ale doktorka mi na to nic moc neřekla. Taky jsem jí říkala o bolestech jako v pipce, že chápu, že to je, jak se mrňousek tlačí dolů (vím, že nás je takových víc) ,ale v průkazce mám napsáno žádné bolesti, obtíže, otoky jsem jí říkala že mám nohou a to mi pak řekla že jsem celá prosákla, to mi teda nepřijde, zkrátka jsem koule, ale oteklá si nepřijdu, až na ty nohy a krapet prsty na rukou, když si vemu prstýnky, ale sundám je bez problému.
A tlak jsem měla opět na tom jejich digitálním tlakoměru 180/85, jak jsem byla nevyspalá, pak po natáčení ozev 140/75, tak se mě ptala jestli mě doma ještě manžel tlak měří, my máme normální rtuťový (jsou podle mě přesnější) a jestli to opravdu umí, asi vím, že jsem ho to naučila měřit správně :-/) , to mě teda podcenila.
Je holky ..promiňte, musela jsem se vám svěřit a vypovídat.

Kliknutím vložíte smajlíky:

hezký večer,ano máš pravdu magneskem se TK snižuje:-)a je i na tvrdnutí bříška a křeče v nohou,takže když ho máš vysazené,je možné že Ti TK stoupne.Já měla v prvním těhu preeklampsii-takže zničeho nic mi stoupl TK a pak už se v 36 tt nedal korigovat.začali 3x denně Magneskem to zabralo na chvíli a pak zas TK vyšší a tak přidávali a přidávali až už to nešlo a musela jsem akutně na císaře(malý KP a žádná plodovka)Jiank si z toho nic nedělej,at koukají jak chtějí,já se v gyne taky nevyznám,vím jen to co jsem si zažila v 1 těhu a pak se dozvím i dost vecí na netu a na techto stránkách.Já dělala na chiře a na interně.A jak Ti je?Mě je fajn .celou dobu jsem špatně spala,ale ted asi týden spím jak zabitá a prý strašně chrápu :§) říká ten muj chudáček,ale mu to neva má tvrde spání tak spává dál.A jak se tatínek těší na mimi?kdy jdeš na kontrolku? :\x: Těším se na Tvou zprávičku

tak se nerozčiluj,protože plně s Tebou souhlasím a ne jen já,jistě sis všimla že na oddelení v nemocnici se používají jen rtutové,jsou přesnější.JÁ se v uterý taky nervla u dr.Protože zhruba v 16tt mi ten jeho elektronický křáp nameřil TK 145/95 což už pry je moc a hnal me do nemocnice tam mě hospitalizovali a celou dobu jsem mela kolem 120(70 a když jsem šla třeba do sprchy a pak me měřili tak max 130/80,ale pohoda,pustili mě a doporučili EKGa interní,EKG v poho a interní mám co 3TT a na každé kontrole pohoda TK 115/70,120/70max 125/80 a dvakrát jsem se nervla u svého dr.Před 6tt vždy si jdu první na interní třeba v 8 rano tam mě změří a je to ok,vyjedu výtahem nahoru,sednu v půl 9 me vemou na gyne a ten jejich elekto nický smejd mi naměří zas přes 140/90 a to 2x!!tak jsem se nazlobila a řekla sestře at me přeměří normálním,tvařila se nemile,ale udelala to a ouha TK 120/70-dobré ne??Pak mi řekla že s nekterými pacientkami jejich přístroj hold nekamarádí:-)interní už nemám dr.řekl že je to zbytečné což souhlasím jen se desím další kontroly u mého dr as jeho magoristického přístroje.

In reply to by elixiiirek

..doma právě taky vždy když mě manžel měří 120/70, max 130/80, ale jakmile přijdu tam,mám vysoký tlak. Pak ještě ty otoky a člověk má hned strach aby něco nezanedbal, když straší s tou pozdní gestozou.Já nevím proč musí mít všudš digitální, trvá to dýl a ještě měří na prd ..než to vždycky naběhne mám ruku fialovou, to když jsem pracovala v nemocnici se udělala fouky fouky balonkem, rtut nahoru, dolů a šup máme hodnotu ..a to jsme tak měřili i malá miminka.

In reply to by aldrianka

tak když bude vyšší tak jí řekni že chceš přeměřím rtutovým tonometrem,ten tam snad nekde v šupleti mají ne?Já to taky tak dělám.Já v prvním těhu měla preečklampsii,zavřeli me do špitálu v 33tt,ale to jsem mela TK kolem 145/100 tak mi dali magnesko 3x denně,týden byl pokoj a pak to vylezlo tak přidali léky a tak to bylo furt až do konce 36tt pak už mi víc léku dat nemohli ,mela jsem 9tablet denně a tk 170/110 a delali akutního císaře-pro mou preeklampsii selhávání ledvin a malého konec pánevní,žádnou plodovku.Ale každé tehu je jiné a ta preeklampsie záleží na tom jak máš uhnízdenou placentu ted jí mám prý dobře a je fakt že zatím potíže nemám a to začínám zítra 34tt takže se neboj a nedej se.My ve špitále taky měřili rtutovkou a je to bezva:-)Jsi taky sestřička,?

In reply to by elixiiirek

taak to tedy netuším, jeslti ho můžou někde mít zašitý, spíš mi přijde že věří jen tomu svému digitálnímu. Nu to je jedno, začala jsem si měřit tlak sama doma, a pokud se mi něco nebude zdát, tak vyrazím k doktoru, všechny hodnoty jsem si zapsala, talkže se můžou kuknout, jaký mám doopravdy a ne právě u nich v ordinaci, kde jsem nervozní, co a jak.Ju jsem setřička :), možná proto si někdy přijdu, že na mě koukají jako na exota, kdž se na něco co nevím zeptám ..nemůžu ale vědět všechno, těhotná jsem poprvé a na porodnici jsem nedělala, tak co, že jo!Teď mám tlak tak 125/85-135/90, do 35tt jsem brala magnezko kvůli tvrdnutí bříška,možná proto že ho teď neberu se mi tlak trochu zvýšil, ale cítím se v pohodě.Měj se krásně a zase ěkdypísni, jak si uíváš těhu.Pa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka