MŮŽU MED, KDYŽ KOJÍM?

07.01.2009

HOLKY, MŮŽU MED, KDYŽ KOJÍM A ZÁROVEŇ JSEM ALERGICKÁ NA PYL? MŮŽE TO U DÍTĚTE VYVOLAT NĚJAKOU REAKCI? DÁVÁM SI MED DO ČAJE NEBO NA CHLEBA. DÍKY ZA ODPOVĚĎ

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já si myslím že medík určitě mužeš. Já jen vím, že když kojíš měla by ses vyvarovat pálivím jídlům a čerstvému pečivu. Mě třeba známá říkala že by těhotná neměla jíst chleba, že to způsobuje nadýmaní. Ono totiž někdo řekne že bys neměla tohle další že zas tamto a z takovou by jsme nic nejedli.

In reply to by Jana Dušková

nic si z toho nedělej, já jím taky všechno, takže mu asi taky ubližuju :) Já myslím, že když jim nic není, tak proč nejíst všechno. Samo, až budou příkrmy, tak lepek mu vyřadím až do roka, ale teď já ho jím, podle mě by kojící matka měla jíst všechno, krom toho, na co by její dítě mělo reakci a nebo nadýmání :)

Já syna kojím už 8 měsíců a med jím od začátku kojení normálně - na chleba nebo do čaje - a u syna se žádné reakce nebjevily. Tak si myslím, že by med v rozumné míře neměl vadit. A navíc nám maminkám med dávali i v porodnici ke snídani, tak to opravdu snad nevadí.
:a:

Ahoj, med je alergen a kojící matka by ho z jídelníčku měla vynechat. Malej má od 3 týdnů ekzémy a dostaly jsme spoustu brožurek o stravě jak dětí tak matek když kojí a tam psali (a i naše kožní dr. mi to zdůrazňovala), že med se má vynechat. Jo a jak psala Pechy, tak to je nesmysl, ba naopak doporučují matkám kojit co nejdéle. Já sama jsem alergička, syn taky a na alergologii byla doktorka hrozně spokojená, že ještě v 15ti měsících kojíme :s:

In reply to by MiškaT.

díky, já si říkala, že to bude asi blbost. Hele a co vůbec jíš, když je malej alergickej??? Vždyť to nemůžeš asi nic ne, to může mít z mléčný bílkoviny, lepek, citrusy, med, oříšky, nebo co jíš a co ne??? Díky

In reply to by Pechy

Jednu chvíli jsem jedla snad jenom brambory a pila obyčejnou vodu :s: Alergenů je hrozně moc - kakao, čokoláda, oříšky, veškerý citrusy, i zelenina, kravské mléko, maso.... teď už zkouším do jídelníčku sem tam něco přidat, jestli na to malej zareaguje, zatím se mu ekzém nezhoršil, tak je to dobrý, alergoložka říkala, že je naděje, že z toho vyroste, ale moc tomu nevěřím, já to mám doteď.

In reply to by MiškaT.

že se nám nic neobjeví, protože já jím fakt úplně všechno, vč. veškerých alergenů a Honzík je v pohodě. Jediné, po čem se osypal, byly vitamíny pro kojící matky - prášky..chááá, chemie pitomá. Takže si vitamínky pěkně doplňuiji ovocem a zeleninou a i oříšky baštím, čokoládu se snažím nejíst, ale to kvůli dietce (cha cha) a mléčné výrobky, i ten med..maso je taky alergen? to snad není ani možný :)

In reply to by Pechy

Hlavně rybí maso a vepřový, doporučuje se kuře, králík. Já jedla převážně vývarové polévky, těstoviny, rýži. Ale lepší se to, jak už je starší - dneska 16 měsíců. Jak říkám, už zkoušíme nový druhy jídel, jak já tak i on a zatím to jde :)

že med a pyl je něco jiného, takže bych si ho dala. Já si tedy občas dávám. Hele, víš co jsem slyšela, že prý matky alergičky, jako silné, by neměly dlouho kojit svoje děti, že jim předávají pak moc protilátek a děti pak můžou být alergické taky, ale nevím, jeslti to není hovadina, zkus se na to schválně zeptat dr, jestli je to pravda, nebo jen kec...říkala mi to kamarádka, tak nevím.

In reply to by Pechy

JÁ NAŠTĚSTÍ TU ALERGII NEMÁM MOC VELKOU, JEN PROSTĚ V LÉTĚ SMRKÁM A TEČE MI Z OČÍ A NOSU. DĚTSKÁ DOKTORKA VÍ, ŽE JSEM ALERGIK, TAK SNAD BY MĚ PORADILA, KDYBYCH UŽ NEMĚLA KOJIT. I KDYŽ POSLEDNÍ DOBOU SE MI JEJÍ PŘÍSTUP MOC NEZAMLOUVÁ, TAKŽE JÍ MOŽNÁ VYMĚNÍM :-(

In reply to by Kylli

tak to jsi asi stejný alergik jako já :) Takže bych to neřešila, ale stejně by mě zajímalo, jestli je to pravda nebo ne. Naštěstí to nebudu muset řešit, ony ty naše děti stejně budou alergici, v dnešní době a ovzduší a vůbec....chjo

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka