Nástup na mateřskou - jak na to?

08.01.2009

Ahojte maminy, mám takový záludný dotaz, všichni mluví o tom, že se má nastoupit na mateřskou dovolenou 6 až 8 týdnů před plánovaným porodem, ale nějak nevím, a nikde jsem se nedočetla, jak se to dělá.... stále pracuji, takže asi bych měla mít nějaký papír, že mám nastoupit na mateřskou....? a kde si ho vyzvednout a poté komu ho předat? ... mám v tom jaksi zmatek..... prosím poradíte mi?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Děkuji moc a moc za rady, Dr. mi říkala, že to vidí na 8 týdnů před termínem, protože mám nějaké drobné problémy a už by mě nejraději v práci neviděla :) takže to mi vychází na konec ledna ... tak to abych se už začala pomalu loučit s tou bandou v práci bude se mi stýskat ... :r:

Ahojky, tak pokud stále pracuješ, tak máš nárok na nástup na mateřskou 8 týdnů před plánovaným termínem porodu, pokud tuto možnost nevyužiješ, tak můžeš nastoupit těch 6 týdnů, ale tuším, že tam ty dva týdny ztratíš.. no a jak na to?? Požádáš svého gynekologa a ten Ti vystaví papír o nástupu na mateřskou a ten potom odevzdáš v práci- buď účetní nebo ekonomce..záleží, koho tam máte.. tak hodně štěstí při vyřizování.. :a:

Ahojky!!! Tak ten papír ti vypíše tvůj gynekolog. Dále záleží na vaší domluvě, zda nastoupíš mateřskou 8 - 6 týdnů před termínem porodu. Ten vyplněný papír předáš ve firmě účetní, Dr. ti na něj napíše vlastně den, od kdy tu mateřskou nastupuješ. Ale papír ti musí vypsat gynekolog, hlavně záleží na domluvě. Je to jednoduché!!! Tak pa :-)

ahojky a v kolikátém jsi týdnu?Já jsem 34tt a příští týden nastupuji.To ti ten papír dá na gyndě a pak s tim pujdeš do práce ale dr ti včas řekne si myslim.

To by Ti mnel vystavit tvuj gynekolog a pak to předáš zamestnavateli.Už je na dohode,kdy chceš jít 8 či 6 týdnú pred termínem porodu.Ale 6 týdnú pred,už jít musíš.

In reply to by LUCIAKUCHARIC

ahoj, prý podle nového zákona už nemusíš jít 6 nebo 8 týdnů před. Je to na každé, jestli nastoupí na MD před termínem porodu v tuhle dobu nebo bude třeba pracovat až do porodu. V tom případě je samozřejmě krácena o tyto týdny, kdy by ji byla MD vyplacená. Někdo má tak vysoký plat, že si třeba bere dovolenou a porodem nastoupí na MD. Jinak pokud marodí, tak musí nezbytně 8 týdnů před.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka