Spánek 7měsíčních miminek

07.01.2009

Dobrý večer, už jsem semka jednou tenhle dotaz psala, ale teď tu jistě bude víc maminek, tak to zkusím ještě jednou.
Měla bych dotaz a budu ráda za každou radu, nebo tip. Mojí holčičce je 7 měsíců a vždycky pěkně spinkala, ale od té doby co se umí převracet a cestovat, tak je to hrůza, když jí nechám v postýlce jen tak, tak se pořád budí a je napláclá v některým rohu, tak jsem ji dala na noc do fusaku a z jedné strany jí dala polštář, abych ji omezila pohyb a bylo to lepší, už se budila míň, jenže teď už skoro 14 dní nespí skoro vůbec. Přes den spí pěkně pořád stejně, dvě hodiny ráno a hodinu ještě odpoledne, ale v noci jde spát v 8 a budí se co hodinu, tak za ní jdu přikryju ji, pohladím a spí dál, jenže než zase usnu, tak se to opakuje, až do 7 do rána, to pak už vstáváme. Už su fakt vyřízená, nateklá, chtěla bych se vyspat aspoň 2, 3 hodinky vkuse, už se začínám bát, že už se tak budit snad pořád. Jak spinkají vaše mimča v postýlce? Moc děkuji za každou radu

Kliknutím vložíte smajlíky:

Můj syn Honzík má 8 měsíců a do 7 měsíců mi spal jakž takž i přes den doma v postýlce - 1 hodinu dopoledne a 1,5 hodiny odpoledne. Od 7 měsíců mi doma přes den neusne, tak s ním chodím po obědě každý den ven a jezdím s kočárkem aspoň 2 hodiny, aby aspoň trochu spal. V noci mi naštěstí spinká pěkně, ale taky od té doby, co se převrací (od 7 měsíců), tak různě v postýlce cestoval, ležel napříč nebo v rohu a nožičkama bouchal do příček postýlky a to ho budilo. A hlavně se pořád odkopával a pak měl v noci studené ručičky. Tak jsem mu pořídila spací pytel z Tesca (Cherokee) od 6 do 12 měsíců, přikryju ho peřinkou a už spinká klidněji. Večer kolem půl osmé ho nakojím a on tak do půl hodinky většinou usne (bývá už dost unavený, když přes den moc nespí) a vydrží většinou spinkat do půl páté až 5 hodin ráno, kdy ho zase nakojím a pak ještě spinká tak 2 hodinky do půl osmé.
Tak mně se osvědčil na klidnější spánek ten spací pytel, ale co dělat, aby se tvoje holčička v noci nebudila každou hodinu, tak to nevím. Honzík naštěstí nespí přes den, ale v noci ano, tak bohužel neporadím. Jestli jí třeba nerostou zoubky?
Pa :a:

In reply to by Kachka

Hlady si myslím, že ne, ona moc nejí, vydrží aji přes den dlouho mezi jídly a v noci když ju zakryju a chvílu u ní su, tak zas usne, kdyby měla hlad, tak by řvala dokud bych jí nedala. Zkoušela jsem jí dát čaj, ale jen si cucla. Zoubky už máme venku 4, taky jsem si myslela, že je to další, ale to byl takovej jinej pláč z bolesti, tohle si spíš říkám, že se jí asi něco zdá. Někde sem četla, že je dobrý přesunout ju pryč z ložnice a nechat ju řvat prostě celounoc, prej 3 noci a pak je klid, ale to se mi moc nechce, určitě bych to nevydržela a bála bych se, že jí to ublíží.

In reply to by Bramborka

To myslíš vážně jí nechat brečet?..Když brečí..tak jí něco chybí..a nechat jí jinde..musí se k ní chodit třeba po pěti min...ale nebrat z postýlky..když nezjistíš proč brečí..(ale nesmí jít do záchvatů) Jinak nemá se dítě nechat brečet dýl jak 15min. mohla by z toho mít psychické problémy později..Nám je 6,5měs.. o jídlo si neříká brekem..vydrží..ale pak se v noci budí..já dávám i předsnídávky se sunárkou sušenkou..aby se najedla..ke sváče..a večer kaši..a je klidná noc..

Ahoj, my teda máme 6 a půl měsíce, ale problém se spaním (skoro) nemáme. U nás je to tak, že zase cestujeme po postýlce přes den, ale večer ne. Chodí spát hodně unavený, takže ani nemá čas a sílu ještě dělat binec. Za to se budí v noci, ale to je tím, že rostou zuby. Budí se, vrtí a nemůže usnout... No, ale to je teď jedno. Kámoška má podobný problém a prostě malou zabalila do zavinovačky, aby se cítila dobře a bezpečně a funguje to. Taky jí rotovala po postýlce. Je pravda, že se jí tam nevleze celá, ale prostě ji obalí a je to. A co ti večer jí?

In reply to by j.a.n.a.r.

No my s usínáním taky problémy nemáme, Lili spí dopoledne, tak od 10 do 12, a pak ještě od 2 do 3, a pak až do 8, než jde spát ne, takže usne hned, ale v noci se převaluje a budí se, mrčí až se probudí úplně a začne řvat a to třeba každou hodinu, nebo aji půlhodinu. Večer jí dávám 200ml nutrilonu, papala dřív kaši, ale asi jí z ní bylo těžko, tak jsem jí ju přestala dávat. S tou zavinovačkou jsem taky uvažovala, ale Lili je dost velká, asi by se mi ju nepodařilo v tom udržet. A ty jí máš jen tak navolno v postýlce a kolem mantinely, nebo jak? A leží celou noc na jednom místě? A spí s vama v ložnici, nebo už ve svým pokojíčku? To je otázek co?

In reply to by Bramborka

Mě se budila po hodině..cestovala..a zpravila to rýžová kašička..(hustá)
Podle mě mlíko už nestačí..Pak nám začali zoubky..Měli jsme teplotu 38,8C..ale noc prospala..je n přes den mrzutá..ale každý to má jinak..a na zavinka je podle mě na menší děti..Já jí dávám do spacího pytle dlouhého a pohyb se omezil..

no a co dáváš malé papat před spaním? našemu malému je 6 měsíců a spí celou noc, papá před spaním rýžovou kaši - z flašky aby se udundal...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky