Pít kávu a koupat se ve vaně?

07.01.2009

Ahoj holky, možná mám takový hloupý dotaz, ale pro jistotu se zeptám....
Pijete v těhotenství kávu? Já jsem teprve v 5T. Někde jsem četla že kofein a pití kávy může způsobovat potrat. To stejné o koupání ve vaně... a to miluju :(
Takže... můžete někdo říct svůj názor, popřípadě řekl vám k tomu něco váš gynekolog?
díky!! :cc):

Kliknutím vložíte smajlíky:

E-mail: monika.machatova@seznam.cz :) :) Ahojky já jsem v 16 týdnu těhotenství a piju kávu furt je pravda,že piju 2x denně a to instantní s mlíkem...ale nic mi to nedělá ani prckovi spíš naopak je mi po ní líp,ale koupání ve vaně to nevim...já si myslim že je to jedno a to samý když se jdeš zaplavat na plavku opravdu v tomhle ti neporadim. ZAtím pa

koupat ve vaně se můžeš, ale voda nesmí být horká a nesmíš tam ležet dlouho. Já koupel taky miluju a užívala jsem si ji tak dlouho, dokud jsem mohla vylézt z vany. Na konci těhu jsem měla už tak velké bříško, že jsem se nemohla vysoukat ven, takže už jsem mohla pouze sprchu. A kávu jsem pila dokud mi chutnala. Dříve jsem si život bez raního kafíčka nedovedla představit, vůbec jsem se bez něj nenastartovala. A pak mi z ničeho nic přestalo chutnat. Jak jsem si ho ráno po příchodu do práce uvařila, tak jsem ho odpoledne při odchodu vylila. Ale jedno, max. dvě kávy denně neškodí. Kdo má v těhu nízký tlak, tak mu ho dokonce dr. doporučují. V druhé půlce těhu mi opět přestalo vadit a pila jsem ho normálně, tak jeden, max.dva šálky denně. Ale dělala jsem si hodně slabé a to druhé většinou bezkofejnové.

:a: tak já bez raní kávy nezapnu mozek jsem závislák na raní kávě přes den to přežiju ale ráno ani omylem.A piju turka bez mléka dávám si dvě lžičky kávy a dvě a půl cukru,pak jedno slabší odpoledne.A naprosto bez problémů už třetí těhu.A teplou vanu také ráda né moc často ale zatím mi to také neublížilo.Takže se to spíš nedoporučuje ale že by to bylo nebezpečné to asi ne :a: :one:

ahojky, tak o tomhle jsem už taky slyšela, že kofejn vyvolává potraty,ale já pila kafíčko denně i dvě tři a rovnou při těhu vysadit,to by byla moje smrt,tak jsem se na to ptala dr. a ten mi řekl,že když to omezím na jedno kafíčko denně, a přidám si do něj mlíko,tak to vůbec neuškodí a kdybych postrádala ještě to kafíčko i přes den, že místo abych si koupila kafe bez kofeinu, (to prý je ještě větší svinstvo), tak prej si mám uvařit slabý rozpustný kafe taky na půl z mlékem.
tak jsem to tak dělala,a teď jsem již ve 20tt a vše je v pořádku,mimísek roste tak jak má.
a co se týče toho koupání, to jsem si taky neodepřela a to miluju vanu skoro plnou vřelé vody, a taky jsem mu tím nějak neublížila, takže si myslím, že pokud se má mimi udržet, tak se to tak i stane, a pokud je mu souzené, že se nenarodí,tak to tak asi bude a v tom my nic nenaděláme, takže držím palečky, ať jsi ty i mimi zdravé,ať už se rozhodneš jakkoliv.ahojky :a:

Na více místech jsem se dočetla, že jeden šálek kávy denně neškodí. Já si dám jen občas, ale koupila jsem si bezkofeinovou a chuťově není nejhorší. :-)

Ahoj, tak koupat se ve vaně můžeš, ale voda by neměla být moc horká...já taky miluju vanu a nedokázalal jsem si jo odepřít ani teď v těhotenství (jsem 18 týden), ale střídám to..jeden den sprcha a druhý rychlá vana, moc dlouho se tam nerochním..a co se týče kávy, já jsem ji pít přestala....raději, riziko potratu je při pití kávy až několikanásobně vyšší a to fakt nestojí za to...a taky ti může přestat chutnat...ale jedna slabá káva za den ti snad neublíží...někteří dr ji zakážou, někteří doporučí...ale je to na tobě a tvých pocitech... :a:

In reply to by rena88

za vaše připomínky, je fakt, že já nejsem žádný velký "kafař" piju nescafé s mlíkem nebo latté, na vánoce jsme si koupili Dolce Gusto kávovar a miluju z něj latté a představa, že mám kávovar a nemůžu si ho 9měsíců dát, mě docela děsila.... A s tou vanou? Noooo, vanu miluju a horkou vodu, dokážu v ní být i hodinu, dopouštět si vodu a číst si v ní. Takže to teď už jen tak nepůjde. Ale co by jsme pro ty naše mimi neudělaly že? :cc):

In reply to by Radka M.

Jsem tvůj člověk, taky miluju válení se ve vaně, dopouštění horké vody a čtení časáku...))) a Dolce Gusto máme taky a kapučínko je to nejlepší co jsem kdy pila...též nejsem žádný závislák..ty první měsíce jsem to fakt vypustila, ale třeba dnes jsem si udělala slabé kapučínko a to byla lahoda....)))

In reply to by rena88

A jak jsi s ním spokojená? Já teda maximálně a to latté mi chutná víc než v cukrárně :) kapučíno se mi zdá trochu silné, ono je taky kofeinové, že? Ještě jsem neměla to bezkofejnové kafe, které taky nabízejí, většinou ho v obchodech nemají... Akorát jediné co mi na tom vadí je to, že když třeba máme oslavu, nemůžu uvařit zasebou několik káv, tuším že nějak 3, 4 jo, ale pak to musí vychladnout, dělá ti to taky?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

v 5t ještě nemám žádné břicho...kromě toho svého ;) horší to bude později...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka