o jakej pridavek si pak lze zažádat jen o ten příspěvek na bydlení,nebo je něco jinýhoi?

07.01.2009

díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak tohle už mám za sebou. byla jsem na úřadu práce, otěhotněla jsem a byla jsem doma úplně bez koruny, manžel živil mě i naše dvě děti. Je to drsný, ale nic se na tom nezmění. zákony dělají bohatý, zase jenom pro bohatý. Musím se přiznat, že jsem z toho měla takovej strachz, že jsem v první chvíli, ani to malé nechtěla. dneska už mu táhne na šestej měsíc a já jsem ráda, že ho máme. můžeme nadávat, ale nic nezměníme.

jsem v 11 tt a jsem na UP, jelikož jsem vyčerpala podpůrčí dobu, tak nedostávám žádné příspěvky, bydlíme společně s partnerem, ale nemá tu trvalé bydliště, když jsem byla na sociálce se zeptat, zda by mi nedali nějaký příspěvek, tak mi řekli, abych donesla všechny složenky a pak se uvidí, jenže bydlíme v baráčku, který je psaný na otce a všechny faktury a složenky chodí na něj, ale už nikoho nezajímá, že si to platím sama, no v současné době to platí partner, takže nemám nárok na nic, prý až porodné a pak mateřskou a to bude minimum, takže síla a to jsem ještě slyšela, že když půjdu znovu na sociálku a řeknu, že jsem ted v tom, tak budou posuzovat zda jsem schopná dítě zabezpečit a když usoudí že ne, tak mi ho pak seberou, tak už jsem raději nikam ani nešla a sice se cítím totálně blbě, protože mě a našeho mrnouska co nosím živí partner, ale holt jsem nenašla zatím jiné řešení, takže vím o čem mluvíte.

In reply to by Novalja

ani nemůžeš myslet vážně!!! Vzít dítě... Proč teda stát normálním, slušným lidem nepomůže a kdejakým...cpe furt. Pořád si stěžují na diskriminaci, tak všichni sklopí uši a dávají. Znám to moc dobře tady u nás, jak to chodí...

Já se v tom zas tak moc teda nevyznám, ale četla jsem o tom něco v tom smyslu, že ty různé příspěvky, co byly dřív, už se teď nedávají. Prý existuje jen nějaká pomoc v hmotné nouzi, nebo tak nějak. Počítá se to podle toho, jaké jsou celkové příjmy na adrese tvého trvalého bydliště.

In reply to by tehnoikstreeme.go

Já bydlím s přítelem u mamky, ale trvalé bydliště mám u otca. Bydlí sám, tak proto. Tady je lidí, jak vší... Já teď nedostávám ani korunu! Dokončila sem školu a už sem byla těhotná, takže na úp. Dostanu až porodné a pak asi 6000, já ani těch 7 600 mít nebudu...

In reply to by kuskuneho

ale i tak se mi to zdá málo. Zatím bydlíme u mamky v pokoji 2x2m, takže s mimi tady být nemůžem. Bydlení vlastní si taky dovolit nemůžem, takže jedině do podnájmu. Budeme platim se vším všudy kolem 10 tis, takže já dám celou ppm+část přítelovy výplaty a co zbude? To je nějaký život?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky