Porod po 20 a po 35

07.01.2009

Ahojky, chtěla bych se zeptat jestli je tu nějaká mamča která prožila porod ve věku kolem 20 a ve starším věku kolem 35 a může to srovnat, anebo která měla mimi po 35, jestli to bylo lepší dříve nebo teď. Mě čeká porod ve 39 a mám z toho dost obavy, možná i proto že porody ve 22 a 25 letech nebyly z nejlehčích. A ještě těhotenství v mladším a starším věku, mě bylo před lety víc špatně od žaludku, nejvíc v prvním těhotenství, než teď. Teď mi stačilo při každém pocitu nevolnosti něco sníst a bylo mi dobře, u prvních dvou jsem musela ležet, jak mi bylo zle druhý měsíc těhotenství. Ale u každého je to asi jiné. Děkuju papa

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak já měla první dceru v17. a druhou v 21.teď je mi 35 a snažíme se s přítelem o mimi.Obě těhu byli úžasné,ale byli starosti se stavbou RD. Teď mám starost hlavně otěhotnět. :||):

Ahojky, já jsem rodila v červenci 08 a to mi bylo 30 let, byl to sice můj první porod takže srovnání nemám, ale myslím si, že je to dnes určitě na lepší úrovni než dříve a určitě to bude pro tebe lehčí, jen ty problémy se žaludkem nemusí být jiné, těžko říct.Přeji co nejklidnější těhu a zdravé miminko...

Tak já měla první dceru v necelých 21 letech a teď čekám mimi v 39 letech (při narození). První těhu jsem chodila do práce až do nástupu mateřské, nevolnosti jsem vůbec neměla, ale taky jsem to těhu skoro vůbec nevnímala a všechno mi to tak nějak proplouvalo skrz prsty. O spoustě věcech se nevědělo, takže se člověk zbytečně nestresoval, nedělalo se tolik vyšetření jako teď atd. Pak jsem prodělala 2 neúspěšná těhu a na 12 let měla "klid". Teď jsem se těšila, jak si nové těhu užiju a využiju všech těch nových "vymožeností", ale je to všechno tak nějak jinak. Když ve 4.měsíci konečně ustaly nevolnosti, začly se na mne nalepovat snad všechny těhotenské problémy a komplikace, které existují - vysoký tlak, prevence trombózy s antikoagulační léčbou, pak špatné tripple testy a odběr plodovky, dnes mi zjistili vyšší cukr ..... a k tomu se mi může stát, že mne díky tomu tlaku může přepadnout preeklampsie a budu muset porodit dřív. Takže jsem sledovaná na všech frontách a není snad týdne, kdy bych nejezdila po doktorech. Zatím je to všechno OK a vše je zkompenzované, tak snad to tak ještě chvíli vydrží. I přes tohle všechno se snažím v rámci možností si to užívat, ale popravdě řečeno to donedávna moc nešlo, protože ten strach byl hodně velký. A z těch novinek a vymožeností jsem si taky neužila skoro nic ..... o screeningu v I.trimestru mi dr. vůbec neřekla, takže jsem ho prošvihla, 3D uzv vynecháme, protože jsem silná a mimi je špatně vidět .... takže jediné, co jsem si užila oproti tomu těhu před 19 lety, je pozorování mimča na uzv a fotky z uzv. Ale doufám, že si následně o hodně víc užiju to pozdější mateřství ... už se moc těšíme, až bude malá na světě :\x:

In reply to by vodnanka

ahojky, to je mi líto, že máš tolik potíží, já jsem vzhledem k věku spíš počítala s tím že mě všechny potíže z předchozích těhu-to byly hlavně nevolnosti, a další jiné, asi potkají,ale silné nevolnosti na začátku, které jsem měla u předchozích dvou těhu jsem tentokrát neměla, jednou jsem měla cukr v moči, a po omezení sladkého to bylo zase dobré a test na cukrovku mi vyšel taky dobře,když jsem hodně přibírala a trochu mi otékaly kotníky tak jsem se začala víc hýbat a chodit každý den na dlouhé procházky 2-4 km a jsem zatím bez otoků a váha taky přestala na každé kontrole stoupat o 2-3kg, ale co přijde ke konci nikdo neví, jinak je pro mě nový taky jen uzv který dělá dr při každé kontrole a velký uzv ve 20. týdnu, jinak je to stejné jako dřív,ani na plodovku mě neposlali, sama jsem se na to ptala kvůli věku, ale prošla jsem jen triptestem a pak uzv ve 20. týdnu, na screening v I. trimestru mě taky dr neposlala ani nic neřekla , přeju ti ať máš potíží co nejméně, ať je to čím dál tím lepší a co nejvíc to jde si těhu užiješ a hodně radosti z miminka a moc moc zdraví vám oběma :) :k:

Ahoj, já měla první dítě ve 24, porod trval jen 4,5 hod se vším všudy a těhotenství jsem měla úplně bezproblémové. Teď ve 35 mám druhé mimi, porod trval jen 1,5 h a těhu opět bezproblémové. Jinak si malou víc užívám, ale je to také tím, že už nejsou takové starosti, máme vlastní zařízený byt, k dispozici mám i auto a manžel má "zatím" slušně placenou práci (to musím zaťukat). A mám i víc zkušeností :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky