Mojžíšova metoda

07.01.2009

Ahojky holky,
tak jsem dneska byla poprvé na Mojžíšové. Paní fyzioterapeutka byla moc milá a hodná, cítila jsem se u ní moc dobře, doporučuju. Nejdřív mě vyšetřila, musela jsem různě točit hlavou a ohýbat se. Pak mě položila na lehátko a mačkala na různých místech a ptala se mě jestli to bolí, má to bolet jako když vám někdo šáhne na modřinu. všechno si zapsala a ukázala mi šest cviků které musím doma 2 x denně cvičit. Na další kontrolu jdu v pátek, jestli to cvičím dobře. Taky mi dala recept na čaj na otěhotnění:
I. 20 g žebříčku
20 g šípku (růže šípkové)
10 g mateřídoušky obecné
7 g květu hluchavky bílé (kopřivy)
15 g rdesna ptačího (turksvace)
5 g heřmánku pravého
10 g čekanky obecné
7 g jitrocele kopinatého

II. - používá se stejné množství bylinek (5 nebo 10 g)
jitrocel kopinatý
řepík lékařský
řebříček obecný
mateřídoušky obecné
šalvěje lékařské

Promíchat, do 300 g studené vody 10 g směsi bylinek. Zahřát a nechat 1 x přejít varem, 30 minut odtsát a pít 2 x denně před snídaní a večeří. Pít po dobu 6 týdnů, pak následuje pauza (asi 1 týden). Dále vyměníme první bylinkovou směs za druhou a postupujeme stejným postupem.

A taky jsem dostala seznam zákazů:
nespat na břiše, nesedat s nohou přes nohu, nenosit těžké kabelky a tašky na jednom rameni, nestát na jedné noze, nevytírat podlahu v předklonu, při vysávání klečet, práce na zahrádce ne v předklonu a ve dřepu - pracovat v kleku, ne aerobi - dochází k přecenění sil, pozor na saunu, v létě nezůstávat v mokrých plavkách, neprochladnout, v zimě pozor na náledí - pád na zadek, nesedět v pololeže na tvrdé židli, nehrabat trávníky a listí - blokády žeber.

No takže mě bylo doporučeno měsíc vynechat snažení. Prý je velká pravděpodobnost, že kdybych otěhotněla, tak o to přijdu. Mám totiž zablokovanou přesně tu část zad, která ovlivňuje početí a těhotenství.

Ale řeknu vám, že mám z toho moc dobrý pocit a jsem ráda, že jsem tam šla. Má 90% úspěšnost, tak snad to pomůže i mně. Říkala, že do 4. až 8. měsíců bych měla nejpozději otěhotnět.

Ahojky,
tak to je super. Já jdu zítra, tak jsem zvědavá, co řeknou mně. A s těma procentama to je fajn, ne :).
Jo jinak o tom spaní na břiše mi řekla včera taky a kde já spím.... no samozřejmě na břiše. Takže jsem se snažila dneska v noci spát na zádech a jsem totálně nevyspalá, protože pokaždé, jak jsem se přetočila na břicho, tak jsem se vzbudila a přetáčela se zas na záda. No jsem asi fakt magor.
Mám dotázek, nechala sis udělat tu mobilizaci páteře? Jen by mě zajímalo, jestli to vydržím. Včera jsem byla na masáži a ptala jsem se masérky, co si o mobilizaci páteře myslí a prý mi ji doporučuje. Že má známou, které nešlo 6 let otěhotnět a pak jí udělali mobilizaci a do 2 měsíců byla v tom. Ale ta přestava :(.
Jinak přeji krásný den

In reply to by KackaTP

No já tam jdu ještě v pátek a to asi bude to vyšetření přes konečník. říkala, že se nejdřív musí uvolnit všechny blokády , prostě dát to do kupy všechno najednou. Úplně na mě přenesla svůj klid, jsem moc ráda, že jsem tam šla. Tak doufám, že zítra poreferuješ jaké to bylo u tebe. No ona mi teď nedoporučila otěhotnět, prý mám příště přijít před ovu a ona mě nastartuje :s:

Ahojky,já jsem se snažila 5 let otěhotnět a pořád nic. Pak jsem se rozvedla a našla si nového přítele a hups,bylo to,ani jsem nechtěla. S přítelem budeme za měsíc rok a jsem v 8 měsíci. Ale myslím,že mi pomohlo cvičení. Chodila jsem sice jen na kalanetiku a nejenže jsem po tom zhubla a dost,ale hned jsem i otěhotněla a vlastně přes antikoncepci,takže to byl docela paradox,protože předtím do mě cpali hormony a kdovíco,byla jsem na laparoskopii,zjistili mi endometriozu a ted najednou hup a je to. Jsem fakt ráda,že to šlo normec,ještě aby malá byla v pořádku a pak budu už šťastná.

dobrý! Je super, když se začne něco dít že...! Držím palečky, aby to co nejdříve pomohlo!!! Já ještě doktorku nesehnala, dneska se jdu k jedné zeptat, tak uvidím! kakulík

In reply to by kakulík

Jo je to super, nelituju, že jsem tam šla. Teď je to na mně jak budu poctivě cvičit. Tak snad budeš mít dneska úspěšný den a někoho najdeš. Já nechodím k doktorce ale fyzioterapeutce.

teeeda těch zákazů tam je a minimálně polovinu když ne víc děláme uplně normálně, že jo? Dokonce i teď v těhu dělám všechno v předklonu a proč při vysávání klečet? Každopádně Mojžíšova metoda má dobré výsledky tak ti mooooooc držím palečky, aby zabrala co nejdřív :one: :e):

In reply to by MarSil

No jo, ale pokud chci aby se to zlepšilo, tak se to pokusím dodržet. No říkala, že se nemá předklánět ale vysávat a stát u toho rovně, no a když máš krátkou trubku tak si raději kleknout. Dřep prý taky není dobrý. A v kleče na kolenou tě to nutí mít rovné záda.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky