Epidurál!

06.01.2009

Maminky, které jste rodily s epidurálem-dnes jsem byla na předporodním kurzu, ale zase jsem se dověděla jen technické údaje, ale pocity, jak moc je to nepříjemné, když vám to píchají do zad (hrozná představa, ale bolest u porodu je asi horší ://: ) či to bolí, jak moc je to účinné, pocity po něm a tak, to už mi nikdo neřekl. Proto prosím o vaše zkušenosti, jsem rozhodnutá rodit s epidurálem, ale i tak bych ráda věděla, co mě čeká. Dííííky moc! :k:

Tak teď jste mne pěkně zaskočily. Také jsem rozhodnutá rodit jedině s epidurálem, jsem posera no. Ale teď jsem se tu dočetla, že snižuje tlak. Takže to znamená, že třeba já mám právě problémy s nízkým tlakem normálně, takže je veliká pravděpodobnost, že mi epid. odmítnou dát???:brek:

In reply to by suzzy

ja mam normalne tlak kolem 100/60 obcas jsem mela i min a taky jsem ho dostala,sice snizuje,ale zas ne tak moc aby ti ho snad odmitli dat

In reply to by suzzy

pokud se léčíš na nízký tlak, měla bys to mít v těhu průkazce a teprve porodník to ho doporučí nebo nee. Ale jak říká náš přední porodník, u zubaře si taky necháme píchnout injekci proti bolesti, a je to to samé. Mimískovi to vůbec neubližuje a rodící mamině to uleví. Prý ty maminy jsou celkově méně vyčerpané a spokojeněnjší. Jinak všem děkuji za zkušenosti (i ty negativní)! :k:

Ahojík, bohužel s epidurálem ti moc neporadím. Ale já osobně bych do toho nešla. Porodní bolesti nejsou nic brutálního. Já rodila dceru bez epidurálu i bez "oblbováků" a šlo to vydržet. Ano samozřejmě bolí to ale to bude bolet každej porod. :s: Za na tu bolest rychle zapomeneš a stojí to za to. já jsem teď podruhé těhotná a z porodu obavy nemám vůbec žádný. Zas si to chci "užít" naplno bez chemie. Drž se ať ti to proběhne všechno v pohodě a rychle :one:

In reply to by ajsha

Ale taky ne každej porod je v poho...já byla rozhodnutá taky rodit bez něj,nakonec mi porod vyvolávavali,kontrakce šílený a vůbec jsem se neotvírala...a epi mě jak otevřel tak mi ulevil :s:

jo a jeste 3 hodiny me to nebolelo jsem rodila celou noc, a za ty tri hodky jsem se ani neotevrela porod mi to zpomalilo.uz bych dotoho epiduralu nesla

ahojki me to pichli pri bolestech takzte se to dalo vydrzet ale me osobne nesedl 2 krat jsem po nem zvracela a pak jsewm potom mela strasne nizky tlak jak mi ho vytahli. a k tomu vytazeni porodila jsem rano v 6 a vytahli mi ho az v 6 vecer!! grrrr a to jsem tam poctive po porodu vycerpana chodila co hodinu at mi to uz vyndaj , protoze pri porodnich bolestech necitis ze na tom lezis ale poporodu to citis az moc.

Ahojky kontrakce bolí víc...píchnutí epi je v poho...nesnesitelný bolesti mě přešli za 5 min a pak už se to dalo vydržet,krasně mi to porod urychlilo...no a pocity ani nevim,prostě jen slabé nožky...epi trochu snižuje i tlak,tak jsem byla malinko malatná ale jinak v poho...

ahoj, no me si posadili na zidli, musela jsem sedet v klidu a pak jsem jen ucitila takovej stipanecek a to bylo vsechno. Nalepili mi takovyho snecka na rameno, coz byl konec hadicky ktera vedla z toho pichu. Vubec jsem ho necitila. Uz ani nevim po jake dobe ale netrvalo to dlouho, byli kontrakce mene bolestive ale zato se mi pak zacalo chtit tlacit. Tak sup na kreslo. To tlaceni nebylo tak bolestive ani ten nastrih hraze nebolel, malej vyklouzl malem ho nechytli. Nejbolestivejsi bylo to siti, to uz odeznival ep. a injekci mi nepichli. Ale me to tak hrozne bolelo kvuli tomu jak malej tlacil na zili tak mu udelal krecaky a pri tom siti mi jeden prosil. A me se tam vylil. Ale ja verim tomu ze ty tu smulu mit nebudes. Predstavovala jsem si porod horsi, ja jsem rodila ve 31+5tt takze Luky byl vcelku maly. Drzim palce a epiduralu se fakt neboj, je to uplny nic z toho celeho porodu.

ale prosim te nebolito, je to jen pichnuti jako kdyz berou krev a pak takovej tlak ale ja to mela tak rychly ze sem ani nepostrehla a uz sem lezela na zadech a pomalu necitila nozky( ja mela celkovej epidural - rodila sem cisarem) takze takovy to odeznivani jen v pri epiduralu proti bolestem ti nepovim ..ale u celkovyho to je takovy divny :s: no me to slo od bricha dolu a byloto mravenceni a a pak sem mohla hejbat nohama a tak.... no jde te tezko popsat ale neboj se aplikace neboli je jen neprijemna ale v tech bolestech a kontrakcich to nepostrehnes

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka