Praní věcí pro miminko - přidáváte ocet a aviváž ano či ne?

06.01.2009

Ještě jedna otázka - slyšela jsem, že je dobré přidat do pračky trochu octa, když se pere pro miminko. Prý to neutralizuje pH z prášku / gelu a změkčuje vodu a tím je možno dávat pracího prostředku méně. Prosím o radu, zda to některá praktikujete a jak a kolik?
Potom prosím o radu s aviváží - osobně si myslím, že není nutná, ale ráda bych znala Vaše názory a jakou příp. používáte.
Předem děkuji. :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj děvčata, moc děkuji za radu, mám koupenou Lovelu a tak to vyperu jen v ní. Zítra nám truhlář přijde udělat skříně a komodu, tak se do toho pustím, jsem konec 33tt, tak kdybych náhodou slehla dřív, aby s tím přítel neměl starosti :s: :a:

jsem pral pouze v dětském prášku. Teď má malá 3 měsíce peru v prášku Tide a davám aviváž Batole. Ocet bych nedávala.

ahoj, já jsem ocet nikdy nepřidávala, teď jsem vyprala věcičky v persilu sensitiv, a u starších dětí jsem používala nějaký dětský prášek s mýdlem, už si nepamatuju název, je to 13 let, aviváž jsem u malých miminek nedávala ani nedávám, myslím si že stačí ten prášek pro děti, když jsou ještě úplně malá miminka, anebo použít speciální dětskou aviváž :a:

Já bych tedy nedávala kombinaci normální prášek + ocet, to mi nepřijde příliš šťastné řešení, zvláště když existuje Batole nebo Lovela. Já vyprala věci v té Lovele a mám k ní i aviváž. Pak se dá použít i ten Lenor sensitiv. Nebo tu holky psaly tuším o Persilu sensitive, který je atestovaný na citlivou pokožku. Další variantou jsou přírodní věci jako ořechy na praní, buď přímo skořápky nebo gel na praní vyrobený z nich.

Ahojky já jsem ze začátku po narození miminka aviváž nepoužívala, taky si myslím že není nutná. Až po delší době jsem začala používat aviváže např.: Batole balsam a nebo Lenor sensitiv. :)

Já to nepraktikuju, věcičky jsem vyprala v prášku Lovela, a nechala je 2x promáchat. Aviváž jsem nepoužila, pro miminko to může byt zbytečně dráždivé na kůži.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka