Být či nebýt ... v práci :-)

04.01.2009

Tak teď nevím. Holky poraďte. Mám pořád nutkání říct doktorce, ať mě nechá doma. Jsem sice v účtárně, ale právě leden až březen je to tam nejhorší a navíc jsou tam příšerné vztahy, je to děsně stresující :-( Jezdím do práce hodinu a vzhledem k počasí to tedy není nic moc, navíc vstávám v pět ráno :jawdrop: Na durhou stranu mě zase trošku trápí fakt, že budu mít menší výplatu a nebudu moct jít ven :-( Nudit se rozhodně nebudu, protože dálkově studuji, ale nevím zase, aby si o mě někdo nemyslel, že se chci flákat, to teda ne. Čekali jsme na miminko rok, než se nám to povedlo. Tak nevím, poraďte, prosím. V práci to chci říct až za 14 dní, to mi totiž Dr. řekne, že je mimi v pořádku a nebo ne.
Mějte se moc hezky a děkuju za Vaše názory :k:

záleží na tom jak ti bude,... já jsem byla furt strašně statečná a nechtěla jsem vypadat jako flákač. Vstávala jsem hodně brzo a ještě jsme toho měli v práci hodně. Nakonec to dopadlo tak, že jsem během týden shodila víc než šest kilo, dostala střevní chřipku, vysoký horečky a šla na revizi. Nechci tě strašit, ale hlavně se řiď podle toho jak se momentálně cítíš. Teď už vím, že až se nám zas povede otěhotnět budu první tři měsíce sakra opatraná. Nestojí to za to a by sis to vyčítala jen ty. Peníze jsou hodně hodně důležitý, ale miminko ti nevrátí.

Ale fakt jde jen o to jak se cítíš ty...

In reply to by -Kačenka-

a přeju ti ať se taky hezky brzo zadaří, pozitivní na tom je, že víš aspoň, že spolu s partnerem můžete mít děti, já měla obavy aby jeden z nás nebyl neplodný, mám totiž spoustu známých, kteří museli na umělé oplodnění...
Tak držím pěstičky a nevyčítej si to, hold stane se, asi to tak mělo být... :k:

Holky, moc děkuju za Vaše postřehy. Asi to tak nakonec dopadne, že zase zvítězí prachy :-( Mít výplatu o 5 tisíc míň je před příchodem miminka téměr nemožné, navíc máme dost splácení :-(
Takže musím vydržet aspoň do května nebo června.

Hezký večer, pá pá :a:

Já jsem ze začátku taky hodně přemýšlela, jestli být doma nebo v práci. Nakonec jsem chodila až do 30.tt a byla jsem ráda. Na neschopence jsem byla jen jeden měsíc a pak už rovnou na mateřský. V tom 30.tt už jsem toho měla dost, byla jsem sice v kanclu, ale boleli mě už záda a měla jsem tvrdnutí břicha. Bylo to fajn chodit do práce, protože jsem byla aspoň mezi lidma, pokecala... ten den nějak utekl, pak se mi to před porodem vleklo. Ale je to na každý, kde je doma, tak si to chválí a kdo chodí do práce, tak si chválí zase tohle.

tak já jsem doma od 3 měsíce a krom toho, že je to na prd co se týká peněz, tak si nestěžuju, nemocenskou mám o 5 tisíc míň, než výplatu

ja jsem otehotnela 25.12.2007
10.1.2008 jsem si mohla udelat test,ktery jse si udelala uz 8.1.2008 a byl positivni
od 8.1. jsem mela dovolenou na 1 mesic s tim,ze tady kdyz jdes na dovolenou tak te propusti a pak nastoupis znova po dovoleny .jenze ja misto abych znova nastoupila ,jse setam stavila ,e jsem tehu a ze budu doma.
cely tehu jsem byla v klidu,od kvetna jsem se chodila koupat do more .podle meho gyn.jsem byla na vysocerizikovem tehu,protoze jsem melaza s sebou 3 potraty.ale citila jsem se bjecne az do konce ,bez problemu.muj manzel rikal,ze to neni ni mozny ,jak se jiny tehu vlacej a ja stale frcim,jako by mi nic nebylo.i do shodu a d kopce a stale jsem rikala pockej za mesic pockej za dalsi......
vubec ale vubec jsem se ani trochu nenudila i kdyz ted bydlime z ruky 4 km od mista kde jsem bydlela 12 let.
takze bud doma a uzivejsi to ,zvlaste jestli jste na mimi dlouho cekai jako mi,kdyby se i cokoli stalo tak by sis to zbytecne jen vycitala a za to ti to nestoji a hlavne zadny stres,na mimi sevse prenasi.
preji krasne a bezproblemove tehulkovani a rychly bezbolestny porod

Ahojky holky,
tak ja sme v 5+0tt. :cc): a taky o tom uvažuji co mam delat.Jestli dal chodit do prace nebo zustat chvili doma a pak se uvidi.
Taky mam strach :( ,že když budu v praci aby se mimi neco nestalo.Delam sice vedouci v prodejne a holky :girl: mne podrži ale lidi sou fakt desní }:) a vidi jenom sebe nic jineho jich nezajima.Delam kratkej dlouhej tyden a 11tky.
V patek jdu poprve k doktorovi tak som zvedava co mi povi doufam,že je všechno v poradku. :e): Taky ted v lednu budeme mit inventuru a naše firma je tak dementi že tu inventuru delame až po zaviračke dlouho do noci.
Takže taky uvažuji co mam delat...

ahojky, jsi na tom v podstatě stejně jako já... i když, máš o týden náskok předemnou já teprve budu začínat 5t. Každopádně jsem se rozhodla že i když dělám v kanclu, zůstanu od začátku doma... nejen že k tomu přispěl fakt že jsem už 3měsíce doma na nemocenské se žaludkem (našli mi bakterii kterou jsem musela vyléčit) a i když jsem měla o dost menší peníze, nic mi doma nescházelo. Bohužel už mě lékařka vypsala, ale teď jsem zjistila že čekám mimi a tak místo do práce, jdu zítra na gyndu a doufám, že mi napíše nemocenskou (vzhledem k bolestem břicha, únavě, nespavosti atd..), kdyby mi to nenapsal on, půjdu za obvodní lékařkou, která ví že jsem byla doteď doma.

Mám to v práci úplně stejné jako ty, stres, pomlouvající a podrážející kolegyně, navíc situace může být daleko jiná po takové době co jsem tam nebyla a taky se začalo hodně propouštět atd..a když si pak představím nervování se se zaškolováním nové? :? je ti jasné co pro mě vyhraje... :cc): a vzhledem k tomu, že v dnešní době je umění otěhotnět a spousta holek jak si tady přečteš potratila v 7, 8t atd.. by ti řekly co by daly za to, aby byly znova těhotné... tak neváhám, i manžel mi řekl ať jsem raději doma.
No a když už se budeš nudit, tak si můžeme napsat ;) určitě nebudeme jediné které jsou doma....
Ale záleží na tobě, rozhodnout se musíš sama, já jen že situaci mám podobnou a tak ať víš jak se rozhoduju já... :||):

Ahojky, ja osobne jsem tehotenstvi nemela od zacatku uplne ruzove, stale se neco delo ... ale vydrzela jsem az do 30tt a to jsem jezdila do prace hodinu a pul, delala jsem i odpoledni, v praci jsem delala napul recepcni a ponevadz tam mame kavarnu tak se starame i o klienty co se tyce obcerstveni ..takze litani s tezkymi tacy do dvou pater.. no proste to neni uplne pohodicka a nohy na stole.

Je to kazdeho vec, ale uvedom si, ze byt doma je dost sklicujici ... to ze delas skolu dalkove, to na tom nic nezmeni (skolu delam taky) budes doma sama, par tydnu budes vedet co delat, ale pak nastane nuda. Mam okolo sebe par maminek, ktere byly na neschopence od zacatku a psychicky na tom nebyli zrovna dobre, akorat si to pak vybijeli na ostatnich... kdyz budes chodit do prace tak aspon nebudes myslet na hlouposti a urcite to v praci neni tak strasne, kdyz si tam dobrovolne pracovala dosud. Neboj ono to tak rychle utece, ze i kdyz pujdes dva mesice pred porodem tak i potom bude dost casu na zarizovani. Takze pokud nemas problemy (krvaceni atd) tak bych to nedelala....... akorat zakrnis.

Ahoj, pokud cítíš, že v práci nechceš být, tak běž na neschopenku. Já jsem na neschopence od 6tt a jsem spokojená. Sice ty peníze za nemocenskou jsou katastrofa, ale lepší než se nervovat v práci. Mám vycházky od 9 do 17 hodin, takže je to super. Navíc to moc nedodržuji a většinou to protáhnu do pozdějších hodin a zatím na mě žádná kontrola nepřišla.

ahoj, nejspíš to příjde samo. Já jsem si myslela, že taky budu chodit do práce co to půjde ale nakonec jsem šla asi na 8 tt na neschopnost. Teď už jsme sice 34 tt, ale je určitě lepší být doma. Já jsem původně tkalcovala a když jsem přinesla papír na přechod na lehčí práci, tak mě dali do kanceláře do zkušebny, tam jsem pro změnu jen seděla a čučela do pc. Řekla bych že v těhu je psychická práce daleko horší než manuální. Tak držím palečky ať jste zdraví a hodně odpočívat(taky jsem to podcenila a teď bych to vrátila a odpočívala více)

ahoj, já sem byla doma od druhého měsíce, bo v práci byl blbý kolektiv, odpolední a navíc mi zrovna dvakrít nechtěli dát lehčí práci, tak jsem to doktorovi řekla.doma jsem se rozhodně nenudila.
a navíc si to aspoň užiješ to těhu, a budeš mít vycházky tak ven se určitě dostaneš.pá a držím ti palečky ať ti to dobře dopadne.

In reply to by white_tie (neověřeno)

Ahojky jen bych ti chtěla říct že já jsem doma od 6tt protože jsem začala mít problémi ale bála jsem se jak to zvládnem s penízkama přesně jako ty ale byla jsem mile překvapena měla jsem jen o 2000 mín než normálně ale jelikož jsem musela dojíždět tak ted jsem ušetřila za benzín a nehledě k tomu že jsem si každej den kupovala pití a svačinu takže mi to vlastně vyšlo nastejno,když si připočtu to co jsem ušetřila tak jsem na to dobře.A je fakt že ze začátku jsem byla doma neštastná byla jsem zvyklá bejt mezi lidmi a najednou jsem byla doma.Z počátku jsem se nudila ale pak jsem se postupně začala zabavovat,v klidu si nakupovat pro mimíska,uklízet,prostě jsem si začala na plno užívat vlastně poslední svobody a pohody a uteklo to tak že už jsem od 1.1.2009 nastoupila na mateřskou(mimochodem to jsem zvědavá kolik budu brát ted)Takže já si myslím že je lepší zůstat doma.Přeju vám hodně štěstí při rozhodování vím že to není jednoduché. :a:

In reply to by white_tie (neověřeno)

Přesně tak, ty peníze jsou dost blbý. Navíc teď od ledna. Na netu jsou kalkulačky a když jsem tam zadala to co chtěli, tak jsem se docela zděsila :( Tak nevím, asi do práce budu muset chodit :\/:

In reply to by white_tie (neověřeno)

Nějak bylo nějak bude.... je fakt že je to rozdíl, ale přesně tak jak už jste psaly člověk tolik neprojezdí, nekupuje si obědy, svačiny a hadry... I když teď se budou potřebovat zase jiné věci :q: :/;x:
Každopádně fakt je ten, že rozdíl to je, já jsem byla doteď na nemocenské, zatím ne s těhotenstvím ale s něčím jiným no a měla jsem rozdíl 3tisíce, teď půjdu znovu na nemocenskou a jsem zvědavá kolik to bude dělat teď ale zvládnout se to dá... záleží na každým... a hlavně, člověk se nestresuje tak jako v práci....

Já jsem chtěla být taky doma,pracovala jsem s lepidly a klihem,gynekolog mě doma nenechal,takže jsem chodila do práce a modlila jsem se,aby bylo mrně v pořádku,pak jsem dostala chřipku,potom pásovej opar a byla jsem doma až do konce,nechal mě obvodák,maximálně jsem si to užila :s: :a:

ahojik, těžko ti takhle radit..třeba já jsem doma od 5tt a je to hrůza,jsem OSVČ, takže do práce občas zajdu..jinak bych to doma fakt nezvládla..záleží ale hlavně na tom, jak se budeš cítit..těhotenství není nemoc, proto si myslím, že pokud někdo není na rizikovém těhu a nemá žádné problémy, tak do práce chodit může...já jsem to ještě v práci ani neřekla, řekla jsem jen, že mám neschopenku a že budu chvíli doma..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka