NESTOVICE 2

06.01.2009

:§) :§) ach joooooo :§) :§)

otázka:
muj syn 4mesice a 3 dny
prisel do primeho kontaktu s neteri2,5let ,ktere den pote naskakali nestovice.neter na nej behem toho dne nekolikrat kychla a take mu podavala nekolikrat dudlika.byli v kontaktu asi 2-3 hodiny,druhy den na to mela nestovice.ja osobne dostala nestovice pred 3 lety v 35 letech,zadnou jinou detskou nemoc jsem nikdy nemela.
jak velke je riziko,ze maly dostane taky nestovice (je plne kojen)
a dnes je 6.ledna a 13 ledna jsme obednany na druhe ockovani,je to pro nej problem a jaky?pokud ty nestovice dostane,bude pro nas problem letet 3.unora na dovolenou letadlem do cech.
nase detska lekarka rekla me svagrove,ze se nemusim bat,protoze plne kojim,takze to maly nedostane ,ale nevi,jestli jsem je ja mela nebo ne.
moc dekuji za brzkou odpoved.

odpověď:
Váš syn neštovice pravděpodobně dostane, pravděpodobně budou mít lehký průběh - nikioliv díky kojení , ale díky Vašim protilátkám proti neštovicím, který má malý částečně i ve své krvi. Za týden po kontaktu s neteří může již infekci šířit na okolí, onemocnět by měl za 2 až 3 týdny po kontaktu. Pokud neonemocní do 3 týdnů, nenakazil se. Avšak po tyto 3 týdny by měl být v relativním klidu, neměl by se očkovat a neměl by cestovat, i proto, že v letadle může nakazit třeba ženu v raném stadiu těhotenství a to by pro její plod mohlo mít fatální důsledky.

Pro detailní informace se, prosím, obracejte na svého ošetřujícího lékaře. Děkuji za pochopení. S pozdravem MUDr. Zdena Adamová.

PS: ja chci letet 3.unora do cechhhhhhhhh
uz mame letenky od kvetna koupeny i pro maleho a to byl jeste v brisku

Ahojky, my jsme se taky setkali s neštovicemi, dokonce dvojnásobně :-) Už přesně nevím, kolik bylo malé, měsíc nebo dva, ale taky jsme byli v přímém kontaktu celé dopoledne s neteří a synovcem (dvojčata) a ti večer volali, že mají neštovice. Volala jsem své dr. a ta říkala, že je ojedinělý případ, kdy tak malé děti chytnou neštovice. Plně jsem kojila a neštovice jsme nedostali. Mně se zdá, že ta inkubační doba je spíše tak týden až 14 dní, než neštovice naskáčou. Záleží, zda jste byli v kontaktu i před tím.

ahoj muj synovec taky prisel do primeho kontaktu s nestovicema a pak se mu udelalo par pupinku takze nikdo nevi jestli to nestovice byli nebo nebyli protoze byl taky plne kojen ale rozhodne bych nikam s ditetem nechodila

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka