Květnová miminka

04.01.2009

Květnová miminka kolik vás je? Maminky máte už nakoupené věci na mimi nebo ještě čekáte?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak já mám dost věcí po male, tak nebudu moc kupovat, ale přece jen nějaký musím nakoupit a počítám tak čtyři tisíce na to padnou- přebalovcí pult a chůvičky jsou asn největší investice. Pár kousků oblečení, aby mělo mimi něco úplně novýho a pro maminku noční košile do porodnice. jInAK už se do toho musím pustit, abychom to zvládly, ještě nás čeká na jaře malování, tak abych pak moc nezmatkovala, doufám, že to všechno stihnu.

holky nema vas otec ditete stale pocit ze je jeste hromada casu. Ten muj si to stale nejak nepripousti ze uz jen 4 mesice. Takze mu prijde zbytecny kupovat nejaky veci pro mimco, ze to zatim zbytecne zabira misto......ale u ultrazvuk se mu hrozne libil a kdyz ho malej kopne do ruky to je nadseni :-)

ahoj willysko,
je nás celkem 60 když připočtu i vendu7 - viz: http://www.mojetehotenstvi.cz/kveten-2009-kolik-nas-je
(aktuální seznam je vždy v úvodu příspěvku - postupně ho aktualizuju)
(vendo, tebe jsem zatím v seznamu neměla, zatím jsi statečně unikla!!!)
(seznam pro aktualizaci znovu hodím do nového tématu tak za 2 týdny - to bychom měly mít všechny po utz ve 20. týdnu, a kdo to bude chtít vědět by měl už i vědět "co to bude až to bude")

jinak já už docela nakupuju, nechci to nechat z finančních důvodů všechno na poslední chvíli.
dneska (teda vlastně už včera) jsem v tématu od loly11, taky naší květnové :) objevila odkaz na vynikající sekáč www.brumla.cz - a okamžitě rozšiřuju reklamu na něj: 22x body s krátkým rukávkem + 60 korun poštovné, celkem 399 korun. mají totiž zrovna nějaké akce, takže to vyjde nesrovnatelně levněji než celé aukro, kde jsem doposud kupovala většinu toho, co zatím z oblečení mám, navíc člověk nakoupí hafo věcí s jediným poštovným, zatímco jinde, kde kupuje přímo od maminek, nakoupí jednu věc od jedné, druhou od druhé, ale nula od nuly pojde a platí poštovné kolem dokola jako mourovatý.

jinak - mám zatím nakoupeno hafo oblečení, hlavně body, a pár kalhot a dupaček. kupuju velikosti 62-80, s tím, že dneska jsem na tom brumlovi dokoupila i 56 s krátkým rukávkem (doteď jsem říkala že 56 kupovat nechci, ale zase ji v pohodě když tak prodám na aukru, kdyby nebyla třeba, a koupila jsem něco i z dalších velikostí)
pak mám pár kousátek, hrací kolotoč na postýlku, bryndáčky, žínky, peřinky do kočárku, 2 zavinovačky, šátek na nošení mimi, dudlíky na 0-3 měsíce, a od aventu dávkovač na sušené mléko (takový ten co si tam odměříš 3 dávky něčeho, a pak to jenom někde zaliješ vodou - byla to první věc, co jsem si koupila :) )

někdo možná řekne, že na nákupy je ještě čas, že máme před sebou ještě cca 4 měsíce. ale - jednak to pak je hrozná pálka, to kupovat všechno naráz, a jednak - co ty víš co se může stát? můžeš zůstat doma, moct nakupovat jenom přes ten net, nebo ještě hůř v nemocnici... může se stát úplně cokoliv, a nechávat to na poslední chvíli je dle mého názoru docela risk
(jinak - za oblečení a hračky na aukru jsem nechala i s poštovným cca 5tis, další 2-3 tis v krámech normálních)

navíc vím, že mi chybí třeba plínky (papírové i pár látkovek pod hlavičku, do kočárku, apod), osuška, přebalovací podložka (na pračku), kočárek a postýlka. taky veškerá mimi kosmetika. je mi jasné, že ani co se týče oblečení nemám vše, ale mám velkou část aspoň na první minimálně 3 měsíce s výjimkou svetříků, takže snad zjišťování "co mi chybí a co musím po porodu okamžitě dokoupit" nebude tak strašné.
(jinak: přebalovací podložku počítám tak 400, kočárek mám domluvený použitý za 2tis, postýlku s matrací doufám seženu asi okolo 2tis, kosmetika na mimi - nemám představu, a tu chci nechat na poslední chvíli, snad dostanu něco i v poradně, ale třeba bepanthen a ještě něco asi nakoupím - a je to dalších 5-6tis)

nechci si třeba kupovat odsávačku, váhám nakolik a jaké lahvičky (mlíka snad budu mít dost), nejsem si jistá nakolik vaničku nebo ne - spíš ne.

jak vidíš, takové ty prvotní náklady mám spočítané na cca 14tis, a taky vidíš, že kupuju hodně v použitém zboží... minimálně další 2tis bych si ale měla odložit na oblečení a věci co budu muset nakoupit v obchodě normálním po porodu, až zjistím, co mi vlastně ještě chybí a co potřebuju, a co nebude čas objednávat a kupovat přes net. (kolik že je porodné? 13tis? to si dělají srandu, ne?)

In reply to by reina

Musím ti poděkovat za odkaz na sekáč brumla :one: zrovna jsem tam utratila 450,-kč :a: pořád jsem čekala až budem vědět co čekáme a pak zase ty vánoce,to jsem zase nakupovala ježíška dětem co jsou už na světě.Takže teď můžu konečně nakupovat v růžovém,mám toho dost po klukovi a spousta věci je jako novejch ale já nechci aby byla ta naše princezna jenom v modrém. :girl:

In reply to by mysinka

nemáš vůbec zač, já si myslím, že takové tipy jsou třeba, a čím víc, tím líp!

slevy, výprodeje, výhodné obchůdky....

a potom ještě tip co psala kockral ohledně vybavení do porodnice - nezapomenout si vzít termosku a ev. i vlastní čaj!!! (doporučují hlavně leros, event. welledu, co jsem tak četla - čaje na podporu kojení). prý i v květnu přijde čaj vhod, a nemocniční čaj bývá často fuj :)

tak, a teď jste s tipama na řadě vy ;)

In reply to by mysinka

závislost na kafi mě naštěstí minula, navíc bych asi měla strach, nakolik by pak mimi spalo - i když je otázka, kolik je v tom kofeinu.
já to spíš vidím na kojící čaj, a nesmím zapomenout cukr - bez cukru ani ránu!!!

In reply to by reina

já trpím na nízký tlak takže ho mám tak trochu ze zdravotních důvodů povoleno ale až budu kojit tak si do něj budu dávat mléko to sráží kofein.A moje mimčo je na kofein už zvyklé ale je fakt že jsem to omezila.A cukr je pro mne také nutnost .

In reply to by reina

Tééééda smekám před takovým příspěvkem :)
Já si také stále říkám, že mám čas, ale kromě "pár" kousků oblečení ještě nemám zhola nic...vlastně ještě kočárek ale jinak nic.... Také to nechci nechávat na poslední chvíli, kvůli finanční stránce, to bych se z toho zbláznila a porodné člověk dostane stejně až zpětně.

Jinak jsem našla ještě levnější, nebo minimálně stejně levný sekáček, kde mají krásné věcičky a velký výběr.
www.laclik.cz
Člověk si navíc může udělat objednávku a nechat si ji v rezervaci měsíc, během kterého může přikupovat a pak si to nechat poslat najednou a ještě je při nákupu nad tisíc pošta zdarma. Dnes jsem ten obchůdek objevila a už mákm v koši věci za skoro 900,-! Ale je jich fakt hodně ;)

In reply to by madamecrazy

chicht - no jo, ve čtyři ráno jsem fakt neměla co dělat, a občas je dobré si sednout a dát dohromady co vlastně člověk má, co nemá, co mu ještě chybí...

a občas je i docela "prdel" si sednout a spočítat si, kolik že to vlastně stojí :)

díky za tip i na laclík - jinak ta závazná rezervace a přikupování, ale tuším jenom na 2 týdny, jde i na tom brumlovi, ale já mám tak nějak poslední korunky, takže jsem raději rychle objednala, a zaplatila. navíc mám tím pádem docela klid v duši (že by i slunce v duši? :) )

svetříky a dupajdy se mi zatím moc řešit nechce, dupajdy nějaké mám, a stejně je teď všude tak 90% věcí teplých, a bez slev :) a taky to budu řešit až později - až budu vědět co to bude za červíčka. snad mi to zítra řeknou!

In reply to by reina

já jsem právě radši nad tím kolik jsem již utratila a kolik ještě utratím nepřemýšlela :) a radši ani nebudu, prostě když mám penízky, koupím a když ne, tak jen okukuju... já jsem naopak rezervaci potřebovala, neb mám před výplatou ;)

ty říkáš beze slev ju? minulý týden jsem byla v Tescu a mají tam 50 až 70% slevy i na mini věcičky a rozhodně nejsou všechny teplé.... koupila jsem ponožtičky, set do porodnice pro nejmenší, sukýnku, bodýčka a mikinku a za "sekáčové" ceny... takže jsem měla radost :)

je šílený zjistit, že vlastně potřebuješ bodýčka s kr. rukávem, s dlouhým rukávem, s nohavičkama, dupajdy na spaní, trička s kr. i dl. rukávem, nějakou mikinky, kabátek, ponožky, pytel na spaní, svetříy, šatičky a plavečky na léto....je toho strašně móóóóóc :jawdrop: A to nakupuji většinou na netu nebo v sekáčích, nedovedu si představit to kupovat všechno nové, to by byla teprve pálka!!!

Takže zítra budeš vědět, co budeš mít ju? Mě řekli začátkem prosince holčičku na 70% a ve středu jdu také na velký UTZ, tak snad mi ji potvrdí :hearts:

In reply to by madamecrazy

no doufám, že se ukáže a bude vidět, co že to bude zač (a že si to pak nerozmyslí)

jinak z tvého "pidiseznamu", nejsem si jistá nakolik je pytel na spaní nutný, stejně jako plavky (dobře, přiznám se, slyšela jsem kolik stojí plavání a hned jsem si nápady na plavání s mimi rozmyslela)

o tom tescu to tady někdo psal, ale v tuto chvíli jsem tak nějak skončila už skoro bez financí, takže jsem zatím nákupy stopla :)

In reply to by mysinka

a hele, dneska nestraším sama?
já pytel nemám, a ani o něm zatím nepřemýšlím, ale zase mám dvě zavinovačky... snad to bude stačit, a z něho se mi určo mimi neodkope (a běda mu jak jo!) :D

In reply to by reina

Ne dneska fakt nestrašíš sama :)
Koukni kolik je hodin a já tu ještě jsem, byla jsem teď na výletě venku, no fakt! ;)
Ten pytel na spaní je fakt super věc, protože podle mě to dítě nemůže být v zavinovačce když už je třeba starší a pak se právě odkopává, ale ten pytel neodkope, a navíc stačí dát do pytle jen lehké bodýčko a pak už jen ten pytel a je to paráda. Sama s tím zkušenost nemám, ale kamarádka si to nemůže vynachválit, zezačátku jsem si taky říkala, co to je zase za vymoženost :)
Já zase nemám ani jednu zavinovačku, myslíš, že budu alespoň jednu potřebovat??? Kamarádky mimi v tom nikdy nespalo...

In reply to by madamecrazy

tak včera jsem náhodou pak už usla, nažrala jsem se sladké buchty - takže dneska v moči bílkovina, cukr a dokonce i krev... sakra, tím pádem jdu na cukrovku už zítra :(

jinak si myslím, že tu zavinovačku potřebovat nebudeš, to je takové to "navíc" co mít můžeš ale nemusíš, aspoň já si myslím... i když zase jak tady pročítám diskuze, tak některé mimi se vzbudí jenom na to, jak šermujou ručkama, a když jsou důkladně svázaní či zavinutí, tak se jim spí líp

hm, a já si zase ten spací pytel pořídím dle potřeby... stejně uvidíme, co vlastně na to léto bude potřeba - přes den mám doma hic, ale zase jsem zvyklá mít celé léto otevřeno na balkon 24 hodin...

In reply to by madamecrazy

Tak hodit se ti bude,jde o to že miminka jsou zvykla z bříška na těsnější prostor.Takže se po porodu cítí lepé v té zavinovačce mají pocit bezpečí a obejmutí.A také se ti bude ze začátku lépe brát do náruče než si zvykneš na toho drobečka.Já už mám děti dvě a stejně se vždycky bojím a celá se klepu když mám vzít to miminečko do ruky abych mu neublížila jde jen o zvyk ale první týdny aspoň dva se ta zavinovačka hodí. :a:

In reply to by reina

poslední dobou se mi líp spí dopoledne než v noci,většinou si domlouvám abych už šla spát. :jawdrop: To poznáš jestli se ti odkope nebo ne třeba bude spát klidně a nebo ne a poznáš co umí se zavinovačkou a buď mu domluvíš a nebo si ho dokoupíš :a:

In reply to by mysinka

já poslední dobou NESPÍM, včera jsem byla vzhůru ještě o půl páté, a v devět mi kočička hrabala tlapkou do obličeje, že "teď okamžitě a střelhbitě chci mazlit" (tři dny mě ignorovala). když usnu večer, vzbudím se tak ve dvě ráno, a pak nespím až třeba do šesti, osmi do rána.

a nevím co a jak s prckem - jestli bude spát stejně, jako já v těhu, tak to abych si šla rovnou hodit mašli. jestli bude spát jako já před těhu, tak to bude šípková růženka, budící se jenom na jídlo a záchod (aha, mimi vlastně jenom na jídlo).
a jestli to bude šídlo a zlobidlo po mamince, tak to se dostane i ze zazipovaného spacího pytle :)

stejně ty moderní zavinovačky nechápu - svého času měly zavinovačky šňůrku na stažení, a teď? jak se to udrží zavinuté? doufám, že mi to v porodnici ukážou! (jinak mě jedna zavinovačka stála 123 včetně poštovného a druhá 109 vč. poštovného)

In reply to by reina

tak jestli myslíš ty rychlo-zavinovačky s tím sucháčem tak to jde o zvyk ale je pravda že jsem s tím ze začátku trošku bojovala jak jsem to zapla obráceně tak to blbě drželo.Ty klasické jsou pevnější ale je s nima víc práce.Klasickou nemám žádnou a tu novou mám jednu(zatím).A ty ceny jsou super :one:

Ahoj, tak oblečení na miminko už nějaké mám, ale pořád čekám až se dozvíme co to bude abych mohla začít nakupovat pořádně (zatím jenom neutrální barvy). Kočárek zatím jenom tak obhlížím na netu. Ještě mě toho ale spousta chybí...

In reply to by willyska

V úterý na velkém ultrazvuku v nemocnici nebo potom ve čtvrtek mám jít do poradny. Naposledy jsem byla v poradně 4. prosince, ale mimi mělo překřížené nožičky a nechtělo nic ukázat. A vy už víte co to bude?

In reply to by venda7

Já zatím nic nemám.Přítel mi na 14dní odjeltak musím počkat až se vrátí a pojedeme něco už nakupovat.To je dobrý že si můžeš půjčit nějaké věci,my musíme všechno kupovat.Mám vybraný zatim jen kočárek a věci sjedeme nakoupit do německa jsou tam moc krásný a levnější jak tady.A u nás ve Varech je broblém kupovat na mimi nic tady není.
To 3D nebylo tak drahý a stálo to za to.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky