Uklidní mě někdo?

03.01.2009

Maminky, prosím, má tu někdo děťátko, které ještě téměř v devíti měsících nelezlo a nesedělo. Mě to přijde, že vám to všici umí už v půl roce. U nás pořád nic. :r:

Ahoj Evi,
já nedávno četla, že mimča lezou a sedí někdy mezi osmým a desátým měsícem, takže máte ještě spoustu času. Naší Katy je 7,5 měsíce a jenom se otáčí z bříška na záda a na bříšku pak kolem dokola. Určitě chodíte k doktorce na kontroly - to by vám řekla, kdyby byl nějaký problém.

In reply to by Suza

No právě, že Dr. je přesná, chce vývoj podle tabulek a nic moc žádný odchylky, to se jí nezamlouvá, tak mě vždycky tak vyblázní, že se musím zeptat těch, co v tom mají praxi :) Jinak díky

ahoj, nas maly bude mit 18. 9 mesicu a taky nesedi ani neleze, jen se plazi..tak snad je to v poho....brzo se to nauci....kazdy miminko je jiny...

Ahojky, mojí kamarádky synátor Ráďa nelezl, ani neseděl. On to prostě přeskočil. V deseti měsících začal rovnou chodit. :D Jendou ho našla, jak se postavil u skříně a když ji uviděl, tak k ní prostě šel.. Udělal pět kroků a sedl na bobek. :D
V osmi měsících se otáčel a když si lehl na břicho, zvedl ruce a nohy zároveň a snažil se plachtit ve vzduchu a kolíbal se na bříšku- pohled za všechny prachy.. :D

In reply to by sharane

tak se taky přidávám,našemu malýmu je 6 měsíců,a otáčet se mu moc nechce,zatím asi tak 5x,zrovna včera sem se ptala manžela,jestli je dokázaný,že se všechny děti musí naučit chodit :-)),když ten náš kanec se nechce ani přetáčet,jsem moc ráda,že je na tom někdo jako my.

Ahojik Evi, :a:
ani nevis, jak me potesilo a soucasne uklidnilo precist si Tvuj blog.... :dance:
Nase slecna ma ted 8,5mes. a kousek a taky zatim ani nesedi, ani neleze ... akorat se porad dokola otaci ze zad na bricho a z bricha na zada - jako holub na bani. :s: Uz sem z toho taky nekdy trosku nervozni, ale jak sem si tu precetla odpovedi ostatnich mamin, tak ta nervozita teda lehce opadla. ;)
Ja myslim, ze ono to vsechno proste prijde - bude to dobryyyyyyyyyyy a nejsi v tom sama - NEBOJ!!!! :one: :one: :one:
SHARANE+LUCINKA

In reply to by sharane

Díky moc, to je fakt uklidňující slyšet, že v tom člověk není sám. Mě docela ale vybláznila Dr., tak nevim. Ona totiž jede přesně podle tabulek a žádný odchylky moc netoleruje. Když od ní jdu, tak jsem vždycky na nervy a pak se musím jít uklidnit sem :///:

In reply to by eva.sm

Cau Evi,
tak to my zase mame Dr. presny opak ... to ja sem z toho naopak vetsinou cela nervozni - jestli uz neni na neco pozde (kdyz pozoruju kolem kdo co umi a my jeste ne) a ona mi vzdycky spis rika ... to nereste, to je jeste dobryyyyyyyy !!!!!!!!!
Ale jinak sme na tom v podstate stejne - taky me uklidnuje cist, ze v tom nejsme samy.
Takze neboj, vsechno v klidku!!!!
SHARANE+LUCINKA

ahojky, nam se kaja poprve posadila v 9 mesicich a teprve ted v 10 m. to ma vychytany a sedi pevne :) no a od 7. mesice se sice plazila, pak to stridala s lezenim, ale ted od desateho jen leze. bud v klidu :k: kazdy mimino je jiny.

óóó, děkuju holky, já jsem z toho trošku na nervíčky, protože moje Dr. mě tím docela prudí. Ale teď je mi líp. Tak ať nám ty naše dětičky dělají v tom novém roce jenom samou radost.

In reply to by eva.sm

náš dr. se taky vždycky koukne překvapeně, když mu na jeho otázky typu - "ale už se na bok otočí, ne?" "no, ale z bříška na záda se otočí?" "koně pase rád?" "už říká slabiky" atd atd atd.....odpovídám pořád "ne" "ne" "ne" ale pak kouknu do jeho průkazky a tam píše, že psychomotorický vývoj v normě....takže asi pohoda :-)

nevím, jestli tě uklidním.... klukovi sice ještě není 9 měsíců, ale je mu 6,5 a teprve se začal otáčet (ale zase to moc nepřehání), takže předpokládám, že v 9. měs. taky nepoleze a sedět nebude

In reply to by Tesa

Mě Eli taky začala točíkovat až v půl roce a to jen na levou stranu a jen ze zad na břicho, v sedmi měsících se jí to povedlo i zpátky na záda a o vánocích se teda konečně uráčila i napravo, takže občas zaválí sudy,ale to musí bejt. :\x:

Ahoj, tak ta moje cácorka nelezla vůbec, začala rovnou chodit v 10 měsících, takže se sama posadila až v těch 10 měs. Takže žádné strachy ;) Jo a teď když jí byl rok, tak leze o 106 :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka