NESTOVICE

05.01.2009

TAK TO JE MAZEC.....
TED MI VOLALA SVAGROVA,ZE JEJI DCERA 2,5 ROKU MA NESTOVICE A VCERA MI PRSKALA NA SALVATORKA ,KEJCHALA NA NEJ A FURT MU STRKALA DODAKA DO PUSINKY A OBCAS HO BRALA I ZA DRUHY KONEC,TEN CO SE DAVA DO PUSINKY.A DNES RANO SE JI OSIPALA.
PRY MLUVILA S DOKTORKOU A REKLA JI O STYKU MALEHO 4MESICE A TA JI REKLA,E BY TO NEMEL BYT PROBLEM,ZE BY TO NEMEL DOSTAT PROTOZE HO KOJIM.JENZE OTAZKA JE JESTLI JE CHRANEN I KDY JA NESTOVICE JAKO MALA NEMELA.MELA JSEM JE PRED 2 ROKY ,ALE NENI 100% JISTOTA ZE TO BYLI NESTOVICE.
MATE S TIM NEKDO ZKUSENOSTI?

ahojky tak já mam takovou zkušenost že muj syn donesl 3 neděle před vánoci neštovice ze školky a mám 7 měsíční dceru a ta je za 14 dní chytila taky a to ji plně kojim takže bych se na to nespoléhala ale musím říct,že jsem si užila.

In reply to by IVČA p.

ach jo :§) :§) :§)
to mam vyhlidky
se snad zacnu i modlit
ona na nej dokonce 2x kychla a furt mu cpala do pusinky dudaka
nic jsem ji rict nemohla byla v rodine valka a sovnalo se to 23.12. a me furt rikaj ze to moc prehanim s tou ochranou
ja chci letet 3.2.do cechhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ale ona za to nemůže, nemohla tušit že se do rána osype. Já byla na návštěvě u kámošky a do rána se mi starší dcera osypala, její 4měsíční to naštěstí nechytil, ale za 14 dní to chytla i Deniska. Hlavně jestli ti doktorka řekla že nesmíte 3 týdny očkovat :w:

In reply to by Monča K.

to vim,ze za to chudak mala nemuze.
vzdyt to nikdo necekal ,zeji rano najdou osypanou.
o tom ockovani i nic nerekla a 13.1. mame jit na druhe ockovani,tak si to musim napsat a pak se ji zeptam.co by se mohlo stat????
no doufm,ze to nedostane chudinka malej a ze stihnem ockovani nez pojedem do cech.jedeme 3.unora
mluvila jsem jen se svagroou a ona mluvila s dr.mame tu samou. a od kdy se pocitaj t 3 tydny???od ty doby co spolu byli a je mozost ,ze ho nakazila ?

In reply to by marty71

jojo od toho dne 3týdny, doktorka mě na to důrazně upozorňovala, že jí to mám říct že nesmí malého očkovat. No pokud tomalá chytne tak se ti osype tak za 14 dní a pak s ní musíš být 20 dní doma, takže se modli aby to nechytla aby jsi mohla letět

In reply to by Monča K.

:§) :§)
tak jsem dnes po pulnoci napsala dotaz na pediatrii a uz mi odepsali

otázka:
muj syn 4mesice a 3 dny
prisel do primeho kontaktu s neteri2,5let ,ktere den pote naskakali nestovice.neter na nej behem toho dne nekolikrat kychla a take mu podavala nekolikrat dudlika.byli v kontaktu asi 2-3 hodiny,druhy den na to mela nestovice.ja osobne dostala nestovice pred 3 lety v 35 letech,zadnou jinou detskou nemoc jsem nikdy nemela.
jak velke je riziko,ze maly dostane taky nestovice (je plne kojen)
a dnes je 6.ledna a 13 ledna jsme obednany na druhe ockovani,je to pro nej problem a jaky?pokud ty nestovice dostane,bude pro nas problem letet 3.unora na dovolenou letadlem do cech.
nase detska lekark rekla me svagrove,ze se nemsim bat,protoze plne kojim,takze to maly nedostane ,ale nevi,jestli jsem je ja mela nebo ne.
moc dekuji za brzkou odpoved.

odpověď:
Váš syn neštovice pravděpodobně dostane, pravděpodobně budou mít lehký průběh - nikioliv díky kojení , ale díky Vašim protilátkám proti neštovicím, který má malý částečně i ve své krvi. Za týden po kontaktu s neteří může již infekci šířit na okolí, onemocnět by měl za 2 až 3 týdny po kontaktu. Pokud neonemocní do 3 týdnů, nenakazil se. Avšak po tyto 3 týdny by měl být v relativním klidu, neměl by se očkovat a neměl by cestovat, i proto, že v letadle může nakazit třeba ženu v raném stadiu těhotenství a to by pro její plod mohlo mít fatální důsledky.

Pro detailní informace se, prosím, obracejte na svého ošetřujícího lékaře. Děkuji za pochopení. S pozdravem MUDr. Zdena Adamová.

takze se mam fakt na co tesit

In reply to by Monča K.

no teoreticky by se mel sypat od 10-21 dni takze jestli mel kontakt 4.1.tak nejdyl do 25 by je mel mit no a 3 uz by nemel byt nakazlivy.jenze tu je dalsi problem ,jestli je dostane ,tak musime olozit ockovani a to nevim az do kdy.a to by jsme asi do 3 .2. nestihli a v cechach budem cely mesic.tak jsem na to vse zvedava

In reply to by Monča K.

tak jsem ted volala doktorce,ockovani odlozime na 25tyho pokud mezi tim ty nestovice nedostane.pokud je dostane tak to odlozime o mesic,takze s ockovanim byproblem nemel byt.
a co se tyce nestovic ,pry by jsme to meli stihnout,o prsa ,ale melo by to byt ok.protoze nakazlivy bude asi tyden.coz je tak akorat pokud je nedostane jeste driv .protoze je muze dostat uz 14tyho a to by bylo jeste lepsi.
ted mi tprve doslo,ze je klidne muzu znova dostat i ja ,protoze ty co jsem chytla pred 3 lety(poprve)tak jich moc nebylo.
no proste jsem zvedava jak to dopadne.od nedele 11.1 uz pry muze byt nakazlivy.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka