Máme doma otesánka

05.01.2009

V poledne spapal bramboru s kuřecími játry - byl toho plný hrnek ( 1/4 litru), pak tu "zežužlal" asi 8 piškotů. Zapil to malou flaškou čajíku. No a teď si dal 210 ml sunaru a šel spinkat. A vzbudí se... hádejte... no ano, správně.... hladovej jak vlk. :-D

Máme doba něco podobného, říkám, že kdybych jí do misky nasr..la, tak to sní taky. Jí veliké porce a musí jíst s námi, pokud tak není, tak jí musíme dát aspoň ochutnat. Už zobla knedlík s kuretem na paprice, svíčkovou...ale vždy jen na ochutnání...ze všeho nejlepčí byla vánočka :-) Žužla dětské oplatky a má z toho hroznou radost.

teeeeeda ten je dobrej :hu: :c: tohle já doma nemám :n: oběd do něj nedostanu ani zaboha :n: ale sladký to jo :hu: Je to šikula, že takhle hezky papá :c:

In reply to by ivkahof

Je to žroutík. Baští mi všechno, jen rozvařená zelenina musí "smrdět po mase" :-D alespoň kousíček kuřecího, nebo alespoň žloutek v tom musí být. Jinak to nechce. A naučit ho baštit byl docela boj. Zkoušel, co vydržím. prskal, plival... ale někde jsem vyčetla, že to děti nedělají pro to, že jim to nechutná, ale že to neumějí papat. Tak jsem se nevzdala a trpělivě nás po každém jídle oba převlíkala a prala a prala a prala.... :-D

In reply to by Boža

No tak to je výborný :one: řekla bych tipickej chlap masovej, ale můj manža maso vůbec nemusí, jí ho jen tak jako že ho udělám :00: takže jsem zvědavá po kom bude malej :00: ale jinak mi papáme pěkně ale ta zelenina prostě :n: :n: :n: :n: i když mu to trošičku přisolím, někdy jo ale většinou to odmítne, zavře pusu a sklopí hlavu :\/:

Ahoj Boži, s tím otesánkem to máme podobný - jedl by furt a běda, když před ním někdo otevře pusu. To musí být v pohotovosti i něco pro něj ;) Kolik je vašemu prckovi? Že už baští "dospělácký" jídlo? Já jsem asi posera, ale v devíti měsících ochutnal z našeho jen kousíček vánočky. Sice nejsem zastáncem striktního bez lepku do roku, žádný cukr, atd., ale zas se bojím mu dávat naše jídlo i když nekořeněný. :hu:

In reply to by Evča

Já jsem dokonce četla, že čím pozděkji se dítě s alergenem (potemciálním) setká, tím má větší "šanci" na něj mít alergii. Ale vnitřnosti bych nedávala - nejsou prospešné ani pro dospěláky :n: :c: Adam taky musí mít ve všem kousek masa nebo žloudek - ale maso je prostě masoooo :a\|: :a\|: :a\|: :hu: :hu: :hu: :a\|: :a\|: :a\|:

In reply to by Evča

Marečkovi bude 22. 7 měsíců. Není to dospělácké jídlo, ale brambora a kousek jater uvařené v kojenecké vodě a rozmixované. Dětské sušenky a piškůtky mu dávám. Piškoty mu strouhám i do přesnídávek. A už ochutnal i suchý chleba, nebo kousíček rohlíku. Papkali jsme to tak my ( a jsme k světu a generace, ve které je minimum alergiků) a krmila jsem tak i moje další dítka. Jsou zdravá a žravá všechna. A Nikča se už bez úhony dožila téměř 15 let :-)
Mareček mi na hrnek napřed mlaskal a teď říká " máma ham" :-D

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka