Tak to je teda síla holky

05.01.2009

ahoj těhulky, děkuji za příspěvky ohledně včerejška "bolesti a tvrdnutí bříška" Chci Vám napsat, jak jsem dopadla... Četla jsem si nějaké chytrosti na internetu a trošku mě vystresovalo to, že se může jednat o podráždění slepého střeva, a projevy tam psali ty, co mám já, bolesti, průjem atd..mívala jsem se střevy velké problémy, tak jsem si řekla, že tím když pojedu na pohotovost přeci jen nic nezkazím a raději mít klid že? Přijeli jsme na vyhlášenou fakultku v Porubě před půl šestou, samozřejmě už se na mě tvářili velice příjemně, něco ve smyslu, co tu sakra ta pupkatá dělá v neděli!! Vyšetřili mě na gyndě a poslali na chirurgii kvůli podezření na ten slepák, tam byli ještě "PŘÍJEMNĚJŠÍ" bylo tam pár lidí, takže jsem byla vyrovnaná s tím, že chvíli počkám. Když jsem došla na řadu, vzali mi krev a poslali na další vyšetření..tam mi zjistili to, že slepák nemůžou najít a poslali zpátky na chíru. Musela jsem čekat na výsledek krve, který prej má být do půl hodinky... z půl hodinky se najednou stala hodinka a půl. Už jsem myslela, že to tam semnou sekne... měla jsem hlad, byla unavená no hrůza. A ještě se dívat na kyselé ksichty a připadat si jako OTRAVA! Nakonec mi řekli, že to zřejmě slepák není a mohla jsem dopravit zprávu zpět na gyndu a hurá domů :sick: Dorazili jsme v jedenáct hodin. Co na to řikáte? POHOTOVOST - rychlost blesku co? PS: pak už tam nebyla ani noha jen já, ale prostě čekačka...člověk aby se bál jít rodit, aby je náhodou neobtěžoval...

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak vidím, že naše zdravotnictví se k pacientům moc chovat neumí.. Připadá mi to hodně smutné, holky, co s tím uděláme? :)

Ahojky tak to znám moc dobře :) volala jsem do Krče což je nemocnice nejblíže k nám že krvácím v 8tt a sestra na sdruhém konci drátu mi třískla telefonem ze slovy:no tak potrácíte no nedělejte herečku,my vás stejně nepřijmem!!
tak jsem se slzama v očích volala do podolí tam mi sestra řekla okamžitě přijedte pokud nemáte jak pošlu vám sanitu!No a jak to dopadlo:dobře v Podolí mě ochotně vyšetřili a řekli mi že mám slabou menstruaci a dali mi prášky!!JJ jak tady už někdo napsal být takhle příjemná v práci já,tak letím na hodinu!!no Halvně,že jsou tu oni pro nás :D

Ahojky, to je síla, já byla taky na pohotovosti se slepákem, asi ve 13. týdnu, bohužel se potvrdil a co jsem si pak od sester vyslechla, jak jsem nezodpovědná a co se všechno mohlo stát a jestli mi praskne, tak to teprve uvidím, no řvaly na mě asi 10 min., ale nedalo se to vydržet, tak jsem na ně taky řvala, ať se fakt nezlobí, mě je jasný, že ta práce není žádný med, ale já kdybych byla jednou takhle v práci nepříjemná, tak letím. Tak pevný nervy, člověk se tomu pak musí jen smát :) papa

ahojky, já si teda na přístup na pohotovosti a vstřícnost stěžovat nemůžu, ale jela jsem radši v sobotu ráno, než abych jela v noci. Opravdu záleží na personálu, ne každý je denně příjemně naladěný, ale chápu, že by se přeci jen měli chovat profesionálně.

Jj, člověk si připadá, jako obtížný hmyz. Taky se mi už stalo, že člověk musel na pohotovost. Nejhůř se ale ke mě chovali na zubní pohotovosti. Moudrák mi tak akorát rozšťourali a ani mi tam nedali léč. vložku. Přes víkend jsem myslela, že si raději zlomím ruku, aby mě bolelo něco jiného.

Už je ti lépe (třeba jejich léčba zabírá - pacient se raději uzdraví sám, ne? ;) )?

ale je to jen o lidech,najdeš vždy někde nejakého blbečka který to tem ostatním kazí, a je to vsude v jakémkoli zamestnání a mimochodem vím,že spousta pacientu příjemných není,umí být zlý,nadávají a myslí si že oni jsou tam a všichni si sednou na zadek.zažila jsem kdy pacient zmlátil sestru kriglem a rozbil ji hlavu na 5 místech z ničeho nic a ostatní veci.A kdy jsou výsledky záleží na laboratoři a to že te pošlou z gyne na chir a zpet je normál.Já v loni mela podezření na slepák a poslali me na chir,pak na sono pak na gyne znova na chir a znova na gyne kde me nechali pro podezření na mimodeložní a druhý den pustili,že bolesti v podbříšku mám od páteře.Vem si kolik lidí jim tam projde,kdyby jsi tam pracovala pochopila bys to a nemužou si dovolit neco zkazit,u pásu muže stát kdokoli a moc zodpovednosti nemá,bohužel se mezi zdravotníkama najdou i lidi,kteří jsou nepříjemni už od pohledu a nic s tím člověk nenadělá,je to nepříjemné.Každá práce má pro a proti a to samo máš lidi,jsou lidi,kterí jsou hodní ochotní a obetaví a opačně.Jinak co se týká fakultky v Ov nemám s ní spatnou zkušenost.To co jsem napsala nemyslím zle,ale ty to vidíš jen z jednoho pohledu a to je ten tvůj:_)hlavně,že Ti to dobře dopadlo.

In reply to by elixiiirek

Jasně, že máš pravdu,je to hodně o lidech,ale já jsem k druhým slušná a pokud něco po někom potřebuji tak i příjemná a nemůžu za to, že jsem poprvé těhotná a nechápu co se v mém těle děje. Místo toho, aby byli vstřícní, tak jsou nepříjemní a dívají se na tebe jako na další jednu z hysterických těhul (teda takhle mi to připadá) a můj přítel to v jejich výrazu vyčetl úplně stejně :P A taky si pod pojmem pohotovost představím rychlejší tempo, ale oni ti řeknou, že výsledek bude do 30 minut a příjdou za dvě hoďky..Bohužel jsem taková, že než abych se šla zeptat co se tedy děje, raději trpělivě vyčkávám jako šedá myška, abych někomu nepřekážela...

In reply to by gej-bri

hlavně,že jsi ok.Osobně si myslím,že spíš to moc neřešili,jelikož pokud nekdo takto příjde na pohotovost,tak se bere krev na statim a ta do 3é minut musí být z té laboratoře,spíš bych řekla že přišla a videli že je to ok,tak meli čas,já vímje to nefer:-(A jak se těšíš na miminko?

In reply to by elixiiirek

hihi tak to je teda síla, jestli to bylo tak jak píšeš, ale mohli mi to říct hned že? :) Na miminko se těším, ale posledních pár dnů mám toho tolik, že si s ním skoro ani nepovídám. Starám se totiž o 5 uječených a otravných štěňat, a ještě o naše psíky domáci, takže...když si sednu nebo lehnu jsem KO :///:

In reply to by gej-bri

Ty jsi blázínek:-)To máte doma tolik psíků a štěňátek? :\x: se nedivím,že jsi k.o.Ty jo my máme retrívra,ale představa tolika pejsku mě děsí:-)to musí být cvrkot.Já dnes byla u dr.Mám ho skvělého,strašně hodný,pokaždé mi dělá USG a dnes mě moooc potěšil.Malá je konečně hlavinkou dolu,jsem v 33 tt,malá váží 1700 gramu,stehenní kosti o 2 tt větší což znamená že bude dlouhá a hlavně TK je v poho(v prvním těhu jsem mela preeklampsi a malého koncem pánevním-takže císař)no a moč jsem měla taky ok.-poslední 4 kontroly jsem mela krev v moci mikroskopicky a tak jsem mela jit na urolku,jenže jsem to nejak nestihla:-)Nerada chodím k Dr.no a dnes to bylo ok tak nikam nemusím,jupíí a kdy máš kontrolu Ty??

In reply to by elixiiirek

Ty štěnda by měly do 14 dnů vypadnout z baráku uff, snad se podaří ještě dvěma najít páničky a pak mi začnou jiné starosti a to rekonstrukce hihi, takže o zábavu budu mít pořádně postaráno..jsem ve 30 tt a na kontrolu jdu 20.ledna. Těším se, protože zase uvidím malého :)

In reply to by gej-bri

taky 20 ledna:-)tak to jsme o 3 tt rozdíl:-)Už máš nakoupeno co potřebuješ?Já objevila jedny pro mě fajn net stránky a dost veci co jsem potřebovala jsem si tam objednala.Kdy máš termín?

In reply to by elixiiirek

Termín mám kolem 20. března :) nakoupeno mám, ale potřebovala bych si dokoupit ještě aspoň patery takových těch obyč. klasických dupaček a bodyčka s dlouhým rukávkem, mám většinu s krátkým. Taky chodím na jedny stránky, kde jsou moc hezké věcičky pro miminka. Možná to znáš www.koukey.cz už jsem si pár věciček objednala a nikdo mi nevěřil, že to není nové :dance:

In reply to by gej-bri

neznám.Já takové ty dupačky a bodýčka s delším rukávem nakoupila v Kika tady u nás,mívají celkem akce a slevy a taky tam delá budoucí švagrová a tak jsem mela před Vánocemi 25 procent slevu na vše a něco jsem dostala od kamarádky,máme stejně staré dítka ona Skoro 4 letou holku a já skoro 4 letého kluka a ted ona čeká chlapečka a já holku tak jsme si to čenžly:-)Můj ted seskládal přebalovák:-)to bylo kecu,ale pohoda:-)a co Tvůj partner,manžel jak se těší na mimi

In reply to by gej-bri

Ahojky tak na to musim taky něco říct! já byla před dvěma týdny v porodnici v Mladý Boleslavi začala jsem ráno asi kolem 7 hodiny v neděli slabě špinit a tak jsme radši s manželem jeli jelikož jsem poprvý těhotná tak nevim že když je to tmavě hnědá krev tak to nic není přijela jsem tam sestra přišla asi po 15 minutách a vzala mně do ordinace kde jsem měla čekat na dr. ten přišel po 30minutách ale budíž mohl mít vizitu takže jsem to brala ale když přišel tak hned seřval sestřičku a pak mně co tam vůbec dělám že si mám počkat až ke své dr. v pondělí že to nic není že to může bejt prasklá cévka a že čípek je v pořádku prohlídl mně tím stylem že takovou bolest jsme fakt už dlouho nezažila a to nejsem žádná cíta. a pak jsem šla na ultrazvuk a tam mně potvrdil že dítě je teda oka. ale těch keců co sjem si u toho vyslechla že nemám zbytěčně plašit při každým špinění a že až bych zase začala špinit tak mám jít ke své dr. to jsem namítla že má týden dovču a tak mi řekla že mám počkat týden a neotravovat. takže nevim jestli to je jen o ve mně a to jsem byla celou dobu sticha páč jsem byla z něgho fakt mimo. každopádně tady v MB jsou fakt asi všichni takhle ,,příjemní". Ale tohle je můj názor a taky moje zkušenost.

Ahojky, tak takový přístup taky nemůžu pochopit, dnes se za všechno platí a když člověk potřebuje opravdu pomoct, tak mu to dávají patřičně najevo, jak je tím otravuje, já jsem měla takový zážitek se zubem na pohotovosti, musela jsem jet 30km, aby mi někdo pomohl od bolesti a ten výraz, co jsem uviděla jako první ve tváři doktorky bych nepřála nikomu, no ale hlavně, ať je ti teď už co nejlíp a podobné zážitky už nemusíš zažit, takže hodně zdravíčka a štěstíčka v těhulkování

Taky jsem v 16tt navštívila pohotovost ve Slaném a v neděli. No to jsem si asi dovolila hodně, otravovat je zrovna v neděli. Toho debila (to nebyl doktor, ale opravdu debil) spíš zajímalo jestli mam zaplacenej poplatek a vyšetření mě dost bolelo. Asi proto, že jsem si fakt dovolila otravovat v neděli :s:

In reply to by Ivik77

ahojky je ty bydlis ve Slanym?no jo v nemocnici jsou velice prijemny :s: a zvlast ta vrchni sestra na porodnici kdyz sem tam rodila tak za muj pobyt sem dostala 3x vynadano (krom toho za to ze mam vyrazku na brise a ze mi rodinny prislusnici na to nic neprinesli :n: :00: :s: )pak servala jeste 2x mojeho petiletyho syna za to ze mi pomoh nosit veci z pokoje kdyz sem sla domu a pri porodu kdyz sem mela stahy mi chtela cpat pod hlavu takovej ten tvrdej ctverec cemuz rikaj polstar :s: a strasne se pak divila ze ho nechci :n: s pohotovosti mam jen jednu skusenost kdyz sem mela anginu a prisla sem tam se ctyricitkama horeckama na narizeni mojeho dr tak mi ten dr co tam byl rek ze mam prijit zejtra rano na vysetreni zaludku :sick: (asi mu nedoslo ze pri angine mas tak nateklej krk ze nic nepolknes a ze sotva koukam pri ty horecce)nastesti po tech antibiotikach me to bricho prestalo bolet tak sem nikam nesla :s: :a:

In reply to by simipimi

Ahojky, bydlím v LN, ale ve Slanym jsem chtěla rodit, protože je to nejbližší porodnice. Ale po téhle zkušenosti jsem raději jela rodit do rakovníka. Je to dál a taky cesta dost blbá, ale dobře jsem udělala. Příjemnější sestřičky jsem nezažila. Porodnici v Rakáči doporučuju. Koukám, že podle ikonky máš dvě děti, tak to třetí v Rakovníku :s:

Ahojky!!! Síla to tedy je!!! Já však mám s fakultkou v OV jen dobré zkušenosti. Jak s prvním těhu, tak i teď. Za dva týdny mám termín a chci opět rodit právě tam. Rozhodně lepší, než v Opavě!!!!!!!!! S tamní poro-pohotovostí nemám vůbec dobré zkušenosti. A co se týče přístupu, tak ten je o lidech. Všude i v té nejlepší poro se najdou jedinci, kteří dávají najevo, že je pacienti otravují. Takže nám nezbývá, než se s tím trošičku smířit a občas se také hlasitě ozvat!!! Oni jsou tu pro nás, ne my pro ně!!! Ale jak píši, je to o lidech. přístupu, ochotě .... pa

Taky jsem loni delavala o vikendech,ale byla jsem smirena.Na tohle rikam,ze bych takovy nahnala delat k pasu za 8 litru a nebo muzou jir na pracak.Muzou si doma lenosit.Tak hlavne,ze ti nic neni,nestresuj se...snad se mi to povede poslat,je to druhy pokus.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky