Nejvzteklejsi dite na svete+rada o krmeni

Věroušek
04.01.2009

Holky ja nevim co s tou nasi malou je. Jsou ji 3 a pul mesice a ona se tak desne zacina vztekat. Normalne na nas doslova rve a kdyby umela dupat, tak si i dupne. A kdyz mi lezi na brise a uz ji to nebavi, tak se me snazi i kousnou bezzubka jedna. Jenze jak ji to odnaucit, kdyz to asi ani nechape?

No a k tomu krmeni. Mala uz papa skoro tyden zeleninku. Docela ji to smakuje akorad bych rekla, ze ted ji nejak min a dela u toho caviky. Jak jste to meli vy na zacatku? Mala sni tak pulku te sklenicky male ale vetsinou to chce zapit svoji davkou mleka. A nebo se vzdycky probudi a hned rve hlady(a to skoro vzdy) Takze si tu sklenicku nevezme dokud nedostane aspon trochu mleka aby se uklidnila. A vecer mi papa pred koupanim(16:30-18h) pokazdy jinak podle toho jak dlouho spi. Myslela jsem ze zacnu davat kasi ale ona opet vztane cela urvana hlady a tak kase neexistuje, protoze chce mlicko a ne cekat na to nez se naji lzickou(to ze neji kasi me ted nevadi, protoze ma na ni jeste cas) Ale spis bych chtela vyresit to jeji rvani hned po probuzeni. Jak to mate vy?

ahojík :a: tak k tomu papání příkrmu jí dávej čajík, my takhle taky papáme a zapíjí to čajíkem... k té kašičce, malá mi taky nechtěla čekat než to dostane lžičkou, tak dělám kaši od hami na noc a ta je řidší takže jí dávám do flašky, někdy se stane že je hustší tak tam jen přidám vodu a je to, tak to zkus a uvidíš...

Věroušek

In reply to by Macinka2

Ja na tu kasi prdim. Mala ted stejne vydrzi nepapat skoro celou noc, takze na to prdim. A ted jak je nemocna, tak ji nebudu ani davat zeleninu. Obe mame chripku a tak je desne unavena a porad spinka. Usina mi i u flasky a vypije jen 90ml broucek muj :h:

ahojky,Ty máš holčičku narozenou podobně jako je náš Sam a mám dojem,že jste také od začátku na umělé výživě,tak se přeci začíná s příkrmy o měsíc dříve ne?Kolem těch 4 měsíců.Já čtu co tu holky píšou a teď tedy nevím,měla jsem totiž v plánu dát Samovi za 14 dní (to mu budou 4měsíce) nějakou tu první skleničku a tak,ale asi ještě počkám.Jinak já krmím takto: Jsme pouze na Nutrilonu 1 a po každé dávám 180ml.První je v 7.30,pak kolem 11.30,pak kolem 15.00,pak 18.30 a poslední v 22.00.Někdy se stane,že se vzbudí už v půl 5 na první a pak vyžaduje druhou v těch půl 8.A také mu dávám čaj (což nevím jestli je správně),ale vybumbá mi kolem 100ml za den. :a:

Věroušek

Ja nekojit, takze mohu davat prikrm od 4mesicu. Ale mala ma uz 1x tolik vahu co porodni, sape se po jidle atd...coz se rika, ze se muze zacit o kousek driv. A tahle plaka porad po probuzeni a ne jen ted. Dela to od narozeni. Proste spi dlouho a kdyz se vzbudi, tak rve hlady. Ale kdyz ji vzbudim driv, tak jist proste nechce a vzteka se taky. A jinak stolici ma normalni a traveni porad stejne. Da se rict, ze zadna zmena. A myslim, ze v dnesni dobe se se vsim moc prehani. Nas mamky takhle krmili normalne(ja jedla ve 4mesicich polivku) a fakt mi nic neni a problem jsem zadny nikdy nemela. A ani moji 3sourozenci ne. Dnes se vse zakazuje, deti se mazou plno hovadinkama, perou se jim veci ve spesl praskach a vetsina je dnes kvuli tomu nachylna na nemoce, ekzem atd....Proste dnesni doba je moc prehnana. Nerikam, ze ve vsem ale dost veci se zbytecne prehani

In reply to by Věroušek

jj,mas pravdu,ze se prehani ,ale bohuzel dneska je jina doba, deti jsou nachylnejsi k alergiim vice nez kdysi, i to zivotni prostredi stoji za prd...u me se treba alergie objevila az kolem 19let ....a s prikrmy se zacina,kdyz si na UM od ukonceneho 4.mesice, driv by se nemelo kvuli pripadnym reakcim, treba je ted nema,ale muzou se pozdeji objevit...mala se nam taky sape po jidle,ale radsi jsem pockala s prikrmy jeste nejaky ten tyden...my mame pres 7kilo a kojim+obcas nutrilon. A s tim revem, neco ji asi vadi v pokoji,nebo jestli spi s vami v loznici, dite by se s revem probouzet nemelo...taky je mozne,ze je to nasledkem porodu,jestli jsi ho mela komplikovany...poradila bych se s doktorem ;)

In reply to by Věroušek

Já myslím,že máš pravdu,dříve to bylo přesně tak jak píšeš.Teď se na vše moc dbá,když mamina viděla jak dávám kojeneckou vodu pro nutrilon,tak se smála,že dříve to nebylo,voda byla určitě méně kontrolovaná (ta z kohoutku) a děti byli zdravý.Vidíš a to já dávám jen ten Nutrilon a se stoličkou bojujeme.Jo a ještě něco,moje švagrová (egypťanka) mi psala,když její holčičce byli dva měsíce,že už ji dává banán!!! A to jsem měla šok.No a holčika je zdravá.

Věroušek

In reply to by Nona

Jj presne tak. No tak to ted budes valit oci vic stejne jako ja nedavno.Mame u nas lidi co maji 4mesicni miminko a krmi ho uz od 2mesicu uplne vsim. Dostava i knedlo, zelo, vepro a ma 12kg. Tomuhle rikam prasarna a hazard se zivotem detatka a ne dat o 14dni driv prikrm nez pisou prirucky. Jj jina zem jiny mrav. Jinde zase davaji driv ovoce a to i citrus. Logictejsi mi ale prijde nas cesky postup a to prvni zelenina

juva,to je krapet brzo na prikrmy,jestli je male 3,5mesice?...to by vysvetlovalo ten rev a taky ma urcite hustejsi stolici,coz ji taky muze delat problemy pri kakani....ja vim,ze kdysi to tak delaly nase babicky i mamky,ze nas zacly krmit driv nez ted,ale fakt to neni dobre pro to mimco...moje mala ma ted 4,5mesice a zkusila jsem ji dat bio mrkev jen na ochutnani,protoze se sape po nasem jidle a zkusila 2lziicky a dobre,ale jeste 2tydny pockam nez najedu poradne na prikrmy.

Jejda, tak brzo příkrm? TAky jsem si myslela, že ses přepsala, ale malá se ti narodila v září. Já se chystám na příkrm až tak v půl roce. myslím, že to malá nedokáže strávit...

s těma příkrmama jsi fakt začala brzy. nebo je to po domluvě s dr.? taky si myslim, že pláč budou vysvětlovat příkrmy.....no a jinak pro srovnání, můj syn měl ve 3 měsících pár dní vzteklých, tenkrát jsem říkala, že ej to snad první období vzteku a že by to měli uvádět ve výjovový psychologii, shodlo se nás totiž víc, že kolem 3. měsíce jsou trochu vzteklejší :s:

To dáváš příkrmy brzo,když ještě nemáte čtyři měsíce.Ještě je malá,tak bych to zatím neřešila.Mně Kačka jí od začátku bez problémů,žádný jedu dvě lžičky na ochutnání,hned celou skleničku.Uvidíš,jak se to časem zlepší.Jinak kaši mi nechtěla první tři týdny,teď už vařím dětskou krupičku. :hu:

To jsi se asi přepsala, ne? Nebo mi snad chceš říct, že jí už na 3 a půl měsících dáváš zeleninku? To jí chceš ublížit? Jestli je to tak, tak se nedivím, že ti řve po probuzení, protože její trávící trakt rozhodně ještě není vyvinutý natolik, aby dokázal strávit jinou stravu než mlíčko...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka