Holky co držíte dietku:)

04.01.2009

Ráda bych se od vás dozvěděla nějaké ty dietní receptíky ;) já umím dietní jen zeleninový salátek :!k: :!k: :!k: no budu ráda když mi sem něco napíšete a určitě se to nebude hodit jen mě ale ocení to i ti kteří jsou na tom stejně jako já :!k: :!k: :!k:

Nějaký příklady mých jídel: zeleninový salát + kuřecí maso (klasika), pečené kuře + dušená zelenina, hovězí maso + nějaká příloha (ale málo), file zapečené se zeleninou, polévky - čočková, bramborová, zelnačka - ty vařim tak, že je nezahušťuju a bez smetany! ale vždycky vezmu polovinu základu ( buď čočky, brambor, zelí) a rozmixuju ho a tim tu polívku zahustim a dám tam hodně brambor a zeleniny, prostě taková hustá kejda aby zasytila.
Pak jim k snídani celozrnné pečivo, přes den zeleninu nebo ovoce, suchary, sýry (hlavně mozarellu), nebo třeba jen šunku se sýrem, vejce natvrdo s pečivem, jogurty, tvarohy, obyčejný cornflakes s mlékem (ale jen trošičku).
Dřív jsem s takovýmhle jídelníčkem zhubla, takže doufám, že to tak bude i tentokrát :), hubnutí zdar :s:

In reply to by Ivculka

a jak děláš ty polévky ??? Já je dělám tak že základ dělám na másle a to není zrovna vhodné pro dietu :00: a zeleninu k tomu kuřátku děláš jakou ??? Já zeleninu nikdy nedusila :? jen mrkev k bramborám :)

In reply to by Macinka2

Troška másla si myslim neuškodí, zase nic se nemá přehánět ;) a tuky tělo taky potřebuje, třeba tu čočkovou dělám tak, že dám čočku rovnou do vody, uvařim, pak vyndám tu polovinu, rozmixuju, přidám zeleninu, brambory, ochutim a zahustim tim rozmixovanym. Zelnou zase, že si osmahnu brambory, zasypu paprikou, povařim, přidám povařený zelí, zase tu polovinu vyndám, rozmixuju... s bramborovou zrovna tak, důležitý je nezahušťovat jíškou, ale tim základem. Kdysi jsem to četla v jednom časopise a fakt se to dá jíst.
Tu zeleninu dělám klasickou mraženou z pytlíku, buď jí osmahnu na másle a pak jen dusim (trošku podliju vodou podle potřeby - někdo jí dělá i na páře) nebo přidám ke konci k tomu kuřeti a ještě chvilku nechám v troubě.
To file zase dám do pekáčku (může se trošku vymazat máslem) a zasypu mraženou zeleninou, navrh dám pár plátků másla a peču.
A zrovna mrkev s bramborama jak píšeš by taky šla, hned to zařadim do jídelníčku. Prý je hlavně důležitý jíst co dvě hodiny a hodně pít. Taky je dobrý si počítat kJ, prý to nejde tak rychle, ale zase zhubneš trvale.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka