Klistýr

03.01.2009

Ahoj holky,
vy které už máte porod zasebou, chtěla sem vás poprosit o popis toho jak vlastně probíhá ten obávaný "klistýr". Každý o tom píše, ale nikde jsem nenašla jak to vlastně probíhá. Vím že je to dost choulostivá otázka, ale přece jen je to součást přípravy, kterou nejspíš projdeme všechny. Je vůbec možné aby tím některá neprošla?? Moc děkuji Zuzik.

Kliknutím vložíte smajlíky:
SilvieS

Včera jsem byla na předporodním kurzu v nemocnici a PA nám říkala, že se toho vůbec bát nemusíme. Dokonce nám to tak pěkně popsala, že to vypadalo jako banalita.

Klystýr bude určitě to nejméně nepříjemné z celého porodu, když si ho nepřeješ, nedají Ti ho, na to má každá rodička právo. Mě osobně by bylo více nepříjemné se v průběhu porodu po....

In reply to by white_tie (neověřeno)

Nutit tě nikdo nebude, ale yal můžeš použít pouze v případě, že máš do porodu dost času, trvá to dlouho, než to začne fungovat...když budeš už moc otevřená, tak na to nebude čas.

Ahoj, mě ho při prvním porodu dělali a pro mě to není nic moc. Měla jsem strach, když to do mě pouštěla, že to nevydržím a po.... sestřičku :O No ona mi řekla, a0t aspoň 5 minut držím, ale já asi po minutě musela běžet, je to nepříjemný, ale dá se to. Teď při druhým porodu jsem měla sebou Yel,že si to aspoň provedu sama, ale porod přišel tak rychle, že se nestihl ani monitor, natož nějaký vyprazdňování.. Ale spíš doporučuji ten Yel, říká se, že je šetrnější a hlavně si ho můžeš udělat sama. :one: Ahojda.

ahoj všem které mi tu odpověděly, konečně už vím jak to probíhá...vím, je to takové zvláštní o tom psát, ale konečně sem si díky vám udělala představu a teď vím co mě bude čekat :-) ještě jednou díky... Zuzik

Ahoj, opravdu to není žádná hrůza. Jenom pak bylo nepříjemné to po sobě uklízet, protože já jsem chtěla být hrdinka a na ten záchod jsem doběhla tak tak :)

Ahoj, mě teda porod teprve čeká, ale klistýr už mám za sebou, když jsem šla na operaci...není to nic hrozného, vůbec to nebolí...lehneš si na bok a sestřička ti do řitního otvoru zavede hadičku (vůbec to nebolí) a začne ti napouštět tekutinu, začne se ti trochu nafukovat bříško (před porodem to možná ani nebudeš vnímat) a pak to musíš co nejdýl udržet v sobě cca 15min, ale většina to tak dlouho neudrží...no a pak ti to tam začne bublat a jdeš na záchod... :one:

Ahojky, to do tebe nalejí (napustí) vlažnou vodu a ty pak musíš vydržet nejmíň 15 minut nejít na záchod. No jinak to v tobě vře, bublá ... prostě rachot a pak hrozná úleva.
Aspoň tak jsem to zažila já ale to už je nějaký pátek. Ještě jedna perlička: byla jsem strašně ráda že v ten moment nebyl na vedlejším záchodě nikdo jinak bych asi trhla rekord v zadržávání stolice :s: :s: :s: :s:

Zuzi no řeknu ti to takhle strčí trubičku do zadku a pustí ti tam pul litru teplé vody.Pak bys měla 5 minut vydržet a pak pujdeš na záchod,ale každej těch 5 minut nevydrží strašně tě to táhne na ten záchod.Není to zas tak nepřijemné dá se to vydržet.Pá Janík

In reply to by Janik Zlaticko

Ahoj Jani, my nevíme co se nám narodí. Moc si přejem chlapečka, ale jinak na tom nijak nezáleží. Hlavně zdravíčko. Máme vymyšlené jména Adámek a Renátka, tak uvidíme až 5.dubna, nebo dřív nebo později :-) papa Zuzik

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka