Neštovice:-(, poradítě někdo?

02.01.2009

Holky, tak máme doma neštovice, achjo. já už jsem je "prý "měla, tak doufám, že "prý"znamená určitě, jsem z toho docela špatná, zatím jsem se dočetla ,že jsou nebezpečné v 1.trim a pak až 5 dní před porodem, já mám naštěstí termáín až za 3 týdny, ale jak se to počítá, od prvních pupínků? ale ty se objeví prý až po 10 dnech,a pak je člověk snad ještě asi 14 dní infekční........nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti??

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,tak jak se vede,par dni pred terminem,my jedem 23.1 do Prahy na kontrolni odbery tak snad uz bude vse ok a budu brzy hlasit // a se stastnym koncem.Naty mela nestovice loni a infekcni byla jen 4dny,to rekla dr.Tak neboj a zbytecne se nestresuj :a: :a:

Neštovice jsou infekční po celou dobu, co jsou vodnaté puchýře. Moje děti měli neštovice tak tři týdny od objevení prvního puchejřku, ale asi tak po deseti dnech už byli celkem v pohodě. Ale ta inkubační doba je asi tak dvacet dní.

Ahoj. Tak to jsme na tom skoro stejne. Muj kluk ma sestou nemoc a ja mam 2 tydny do terminu.Jenze sesta nemoc se neleci a musim pockat az odezni sama. Ted uz by ty nestovice nebezpecne byt nemely a hlavne jestli uz si je jednou prodelala, nemela by si je znovu dostat. Infekcni nejsou asi 10 den po vysevu vyrazky, tak by to do porodu melo byt ok.

In reply to by vercaku

hm, koukám,že máte doma taky "veselo". Přeju ti a ť to nechytneš, já jsem psala na poradnu neštovice .cz a dr.mě tada moc nepotěšil,napsal mi "Děti jste měla nechat očkovat, ještě je čas mladší dceru naočkovat v pondělí, ale už je dost pozdě. Optimálně by jste se měla od vašich dětí izolovat. Od syna do zhojení všech neštovic stroupkem (mělo by být asi do 7.1.), od dcery zhruba od 9.1. dalších 11 dní, pokud neonemocní. Riziko je pro vás a váš plod nízké, protože jste plané neštovice prodělala" tak te´d nevím co si z toho vybrat, s tím očkování, mám ještě rychle v pondělí kdesi běžet,když už je prý stejně pozdě a když je riziko nízké,tak proč se mám na tak dlouhou dobu izolovat ...- vycházelo by to až do 20.1 což je hrozné,navíc jestli je ještě dostane tak bude muset chuděrka malá z domu,protože já mám termín 23.1. a navíc těhu cukrovku, takže prý přenášet nenechávají, a ona by byla infekční ještě nejmíň týden,chjo.je mi z toho moc smutno, takže te´d si jen přeju aby je dostala co nejdřív, a stihlo se všechno odmarodit do toho 23.1. a já hlavně do té doby zůstala CELÁ!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky