přeskakování srdce

04.01.2009

ahoj holky, chci se zeptat, nezdá se vám některé, která jste na začátku těhotenství (já jsem 4+5) že vám občas přeskakuje srdíčko? Myslím to vaše samozřejmě tak brzo od miminka těžko :) To že v těhotenství bije srdce rychleji atd jsem už četala ale o přeskakování nic... mám takový pocit, jako by mi občas přeskočilo jinak. Četla jsem že to může být nedostatkem hořčíku.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky. Mě to začlo ňákou dobu po porodu že my buď jako pčeskočilo srdce a nebo že my vynechalo a pak bouchlo hodně neumím to poslat někdy my to dělalo třeba 4x denně někdy 1x za týden to bylo různé občas sem měla i tachykardii ale nikdy to doktoři neřešili akorát my napsal hořčík asi 1měsíc my to neudělalo a teď v sedmém měsíci my to zase blbne a nezvykla sem si na to a mám z toho pěkný nervy bojím se hrozně že už my nenaskočí je to ak strašně neoříjemný. Měla jsem před rokem holtera ale zrovna my to neudělalo, ekg i echo v pohodě. Vždycky se tak hrozně leknu někdy mám i pocit že my bije nepravidelně někdy mě vzbudí rychlej tep a doma my příde že si myslí že si to vymejšlim. Ale podle doktorů to nic není. Tak držim palce ať si na to zvyknete protož já si na to ňák zvyknout nemůžu.

In reply to by luciasprochy

Ahojky,no,to je přesně to,co jsem mívala já,měla jsem to do druhého těhotenství pořád.Asi mi pomohlo magnesium,které jsem brala skoro celé těhotenství.A taky mi nic nezjistili,dlouhou dobu jsem chodila na kardiologii kvůli tlakům,mívala jsem je hodně střídavé,ze 120/60 mi skočil během chviličky na 160/90 a to v nějakých 12-ti letech. Doktor mi říkal,že by museli zrovna trefit na ten okamžik,kdy to udělá,aby zjistil,o co se jedná a i tak by nic zjistit nemusel a třeba až při operaci by to odhalili.Jsem ale moc ráda,že se mi to zatím neobjevilo,jak ty píšeš,tak jsem taky vždycky měla šílený strach při tom,když jsem cítila,jak se mi ten hrudník propadl,že najednou prázdno,nemohla se ani nadechnout,hrozný pocit,vždycky jsem se zastavila a řekla si,tak a teď,co kdyby to už byl konec. Snad o nic závažného nejde,co jsem zjistila,tak na bušení srdce je právě super hořčík,tak možná fakt stojí za to ho preventivně brát.

je to hořčíekem, ale přesně tohle jsem měla, sice až tak kolem 3-4 měsíce, takový jakoby dvě hlasitá bouchnutí až mi i cuklo pomalu tělo, nevím jak to popsat, ale bylo a je to dost často, už mám za sebou všechna vyšetření, EKG, štítnou žlázu, Echo, Holtera a nikde nic, teda toho Holtera budu výsledky vědět asi až za měsíc, ale srdcařka říkala, že to je tím těhotenstvím, že to je na moje tělo asi zátěž, že to samo odezní, dneska už to ani nevnímám, zvykla jsem si na to, tak ať ti vše dobře dopadne

In reply to by FORINKA

Taky si říkám že kdyby to bylo něco vážného, tak by to poznali už na tom echu nebo ekg atd... taky mi tam tenkrát brali krev... Je to ale nepříjemné to je fakt a člověk neví ani jak to popsat, natož jak se zachovat když ta situace nastane... A ty jsi ten hořčík zkoušela?

Ahojky. Tak nevím jestli je to běžné, každopádně v těhotenství půjdeš na kardiologické vyšetření. Já nebyla, což byla chyba a pak před porodem před císařem mne hnali ze sálu zpět na pokoj už napojenou kvůli nějakým extrasystolám. Před narkozou mi řekli, že mám zajít ke kardiologovi.Vpoměla jsem si na to až ted 5měsíců po porodu, protože před narkozou jsem zapoměla.tak jsem tam byla a bylo to potvrzeno. Prostě mé sradce buší normálně a přestane bít a pak si najednou vzpomene a ouchne silněji. Ukazoval mi to na křivce i na ozvách to šlo slyšet. Říkal, že jsou na to léky pro lidi,co si to uvědomují a dělá jim to porblémy,ale já si to neuvědomuji až tak, že bych musela mít prášky, jen se zadýchávám častěji a motá se mi palica.Raději k tomu kardiologovi bež, jak je doporučeno, neudělej stejnou chbyu jako já.Pa. Marťa

In reply to by MATYG

pokud budu muset, samozřejmě půjdu, právě říkám, před měsícem jsem tam byla a nic závažného neshledal, a interní lékařka mi řekla, že ho mám trochu živější... Každopádně, to jsem to téměř nepociťovala, až teď v těhotenství je to pořád a jsem z toho nervozní, zkusím nejdřív ten hořčík snad to pomůže, možná je to i tím, že se teď člověk víc pozoruje... Ale pokud jak říkáš na to jsou jen prášky které můžou být a nemusí, tak to asi nic závažného není...
A ty jsi věděla že půjdeš na císařák?

Přesně tak, bývá to nedostatkem hořčíku (magnezia). Kup si ho v lékárně. Miminku to neublíží, spíš naopak. Ale radši se napřed domluv s gynekologem. A gratuluji k miminku!!!

Ahojky!!!Je to správně,je to málo hořčíku!!!! Mi to dělalo celý život,takové bušení srdce,normálně srdce necítím,ale najednou jako bych se nemohla ani nadechnout,sevře se mi hrudník,srdíčko hodně bouchne,chvíli buší rychleji a za chviličku se to ustálí.Je to tzv.bušení srdce. Až teď jsem zjistila,že je to nedostatkem hořčíku.Co ho teď beru kvůli tvrdnutí bříška,tak to nemám!!!Určitě to co nejdříve řekni na gyndě!!! :a:

In reply to by kockral

ani nevíš jak mi spadl kámen ze srdce... přesně jak říkáš, vše v pořádku a z ničeho nic mi jednou bouchne tak že se toho až sama leknu a chvilinku mi bije rychleji, pak to zase přejde.... Teď mi to dělá už dýl než týden a to byly taky příznaky díky kterým jsem si raději udělala test... (samozřejmě bolestivá prsa, bolesti břicha a chutě k tomu taky napomohly)
Ne že by mi to nedělalo už dříve, dělalo mi to občas, asi tak jednou týdně, někdy jednou za měsíc či nikdy... opravdu nepravidelně-dalo by se říct že málo. Protože jsem byla teď 3měs.na nemocenské se žaludkem (bolesti atd,způsobené bakterii), řekla jsem to své lékařce a ta mě poslala k specializované doktorce, která mě poslala na echo, kde mi nic nenašli, prý vše v pořádku, srdce je sval který se nedá ovlivnit atd... ale vše v normě. Ale že by to mohlo přejí po hořčíku mi neřekli :w: a to říkám, měla jsem to fakt jen sem tam no a teć co jsem těhotná to mám i několikrát denně, jsem z toho nervozní vždy když se mi to stane, je mi horko a nemůžu si ani užívat pořádně těhulkování :cc): z kterého bych se jinak těšila. Ale opravdu jsem se teď uklidnila, když slyším, že je to běžné... a pro ten hořčík hned zítra fičím do lékárny... zítra jdu i na gyndu... tak držte pěstičky, pořád nemůžu uvěřit tomu že čekám mimi :q:

In reply to by Radka M.

Jo,já taky z toho byla vždycky na nervy,vždycky jsem při tom měla až strach,že s sebou chlastnu o zem,že už je to infarkt,či co. Na gyndě to ale každopádně řekni,možná ti doporučí třeba jiné vitamíny,kdo ví,ale mi fakt pomáhá to magnesium,říkám,co ho beru,tak ani jednou. Moc gratuluju k miminku!!!Já už budu rodit za měsíc a týden!!!Držím palce,zítra dej vědět,jak jsi dopadla!!! :a:

In reply to by kockral

asi to budu muset zvládnout nějak bez toho hořčíku, když jsem to řekla mému gyndaři, tak k tomu bušení se mi nevyjádřil a k tomu hořčíku jo, že prý na to bude dost času brát v pokročilém stadiu těhotenství... říkala jsem mu že jsem četla, že je to na to dobré a on mi řekl že on to ještě nedoporučuje a prý pokud chci číst z knížek a na netu, můžu, ale v tom případě on s tím nechce mít nic společného, že když něco, bude za to zodpovědný on... Dobrý co? Mě tím docela nasral, už vím, že se mu nemám o takových věcech zmiňovat...myslím tím to že jsem někde četla atd. Prý v ranném stádiu stačí těhotenské vitamíny ne nic navíc. Neberu vitamíny přímo ty co se prodávají pro matky, ale jiné, ve kterých je víc různých vit.a je to přírodnější...obsahuje to i 10%DDD hořčíku, tak snad to aspoň trochu pomůže, zdá se mi, že když to vypiju ráno, tak je to lepší+ještě beru navíc i kyselinu listovou...
Co jsi brala na začátku?

In reply to by Radka M.

Asi jsou všichni ti gyndaři stejného názoru,můj mě taky okřiknul,ze začátku kolem čtvrtého srdce mi říkal,že tam ještě nevidí srdeční akci,že mi řekne až za týden,jestli jsem těhotná,nebo nejsem.Byla jsem z toho v šoku,protože bylo očividné,že jsem,byl tam váček,dva testy pozitivní.Koukala jsem na netu na ty zamlklá těhotenství.Psala jsem mu mail,jestli měl na mysli tohle.V poradně si mě pěkně podal,říkal,že takové věci ani nemám číst,že mám raději zavolat jemu,nebo k němu zajít. Podívej,to magnesko se bere normálně na vlasy,na pokožku a tak,můžou ho i kojenci.Je to vitamínový doplněk. Já ho nebrala hned tak od začátku.Pojídala jsem maternu a to magnesko až mi začalo tvrdnout břicho.Asi tak kolem 20.týdne. Neberu ho hodně,doktor mi doporučuje i 6 tablet denně,já se snažím to držet na 2 tabletách,ať mi to potom neoslabí stahy. I při 1 tabletě denně mi už to srdce nebušilo. A na lahvičce je napsané,že se doporučuje normálně dávka 1-3 tablety denně,při silném nedostatku hořčíku i víc. Zkus se třeba zajít zeptat do lékárny,řekni tam,co ti říkal doktor,co si myslí oni. Já si myslím,že jedna tableta denně ti ublížit nemůže,budeš mít maximálně lepší nehty,pokožku a vlasy.

In reply to by kockral

stejní, aby se z toho nepo.... já vím no, takové ty přechytračelé matky to asi není žádná slast, ale nemusí být kvůli tomu protivní že? Nevím no trochu mě s tím postrašil, prý s tím pak nechce mít nic společného atd.. tak mě docela naštvsal, zkusím to ještě nějakou dobu vydržet a pokud to bude dělat pořád, zajdu do lékárny...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka