Ublinkávání a škytání

04.01.2009

Ahoj holky,
mám dvouměsíční holčičku a začala mi poslední dobou hodně ublinkávat. Chtěla jsem se zeptat: zvedáte miminko k odříhnutí hned po nakojení? Mě malá pokaždé dost ublinkne, když jí hned zvednu. Někdy se stane, že ublinkne třeba i 2 hodiny po nakojeni, nebo jsem vypozorovala, že když něco hodně prožívá (povídáme si, ukazuji ji hračky atd.), tak taky ublinkne, jakoby vzrušením z těch nových věcí.
A ještě jsem se chtěla zeptat, když miminko škytá, mělo by být zvednuté nebo může ležet i na zádech, třeba podložené?
Díky moc za rady.
Marťa

Kliknutím vložíte smajlíky:

a poslední dny to zvládáme bez ublinknutí.Malou po kojení pomalu položím si na hrudník a počkám kolem 10 minut a bud si odříhne či ne,ale zvykla si odříhnout a né jen jednou. Pak ji položím na bok a střídám je.Na záda ji pokládám pokud jsme si povídaly a měla jsem ji v náručí kolem půl hodiny. Škytání se u nás objevuje před jídlem a po jídle pokud s ní prudce hýbem.Pomáhá pložení na hrudník jak při odříhnutí a poklepávání na záda a nebo jí dat pár loků a nebo se snaží s tím vypořádat sama.

ahojky, tak nám je už skoro 8měsíců, a blinkáme stále :00: :00: :00: bude to asi ten reflux, u někoho se to zlepší dřív, u jinýho dýl, ale říká se že do 1.roku by se to mělo srovnat uplně :h: jinak zkus na škytavku podat třeba vodu nebo čajík, nebo prso, a když odmítne tak já malýho nosila v náručí než přestal škytat :h:
jo a zatím buď ráda že blinká jen mlíko :00: pak ty příkrmy budou veselý a bude všeeeeechno oranžový :00:

Ahojky!!Tak já měla stejný problém,zvedala jsem na krknutí hned,většinou malý jen ublinknul,ale pokud to zaspal,tak se třeba až po hodině vylil úplně celý. A když škytal,tak jsem ho taky musela hned zvednout,když ležel,tak se opět vylil celý. To ublinkávání ale přestane,do 1 roku by se to mělo úplně vytratit,je to reflux,nedovírá se tam branka v hrtanu. Chce to krmit častěji a po menších dávkách,nenechat mimi úplně se přepapat. :a:

In reply to by kockral

Ahoj holky, Matýskovi jsou taky dva měsíce a taky hodně ublinkává..když jí, tak hrozně hltá, hned po nakojení ho dám odkrknout a někdy ublinkne míň a někdy hodí takovou šavli, že to je teda síla..Když začne škytat, tak taky vždycky ublikne, já ho teda dávám na bok a je to v poho..Jenže co se mi teď začalo stávat a to jsem hotová, že se mi dusil..v noci jak hltal, tak potom najednou začal jakoby polikat ( to se mu asi vrátilo do krku) a nedejchal a rudnul, tak jsem ho hned hodila přes ruku a bouchala do zádíček..teď už jsem vyplašená z každýho zakuckání a pořád ho hlídám

In reply to by Tereza.

Zkus ho kojit na zádech,prý takhle mimča nehltají,musí víc sát a míň jim to teče!!! Já taky měla z toho šílený strach,že se bude dusit,byl poblinkaný pořád,denně 10 plín,už jsem ho chodila i kojit s miskou,byl to zážitek.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka