Anketka- kdy mít druhé dítko, po jakém časovém intervalu?

04.01.2009

Ahoj maminky zajímalo by mě, kdy jste otěhotněli podruhé jak staré bylo první dítko :qu: nebo kdy to plánujete? Já vím, že někdo chce mít děti rychle po sobě a někdo zase ne. Tak by mě zajímalo, jak jste na tom Vy. :a: :a: :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Koukám,ze muj nazor,ze bych sla do druhyho hned kratce pn porodu je tady snad jedinx.Uz abysme bydleli ve
svym a prani se nam splnilo.Janinka a Honzík

Nejdřív jsme si říkali,že o další miminko se začneme snažit,až budou malé dva roky.Potom jsme změnili názor a říkali jsme si,že se začneme o druhé snažit hned jak bude mít rok.Jenže teď se pomalinku ale jistě začínám vracet k té první variantě :///: Takže tak aby byly 2,5 až 3 roky od sebe.A třetí miminko taky tak.Mít velkou rodinu je můj sen :h:
Jde mi hlavně o to aby si děti rozumněly a mohly si spolu hrát :///:

Nevím jaký je vhodný věkový odstup.Moje holky jsou od sebe 6let.Nejdřív se ta starší těšila a pomáhala,časem začala žárlit i když jsme se jí věnovaly.Dnes se holky hádají a moc rádi se nemají.Teď čekám třetí taky po stejném odstupu a už si to umím představit.Asi záleží na povaze prvorozeného,ale ta se taky věkem trochu změní. :a: :dance:

tak já mám děti od sebe 5 let a myslím že je to ideální, protože se nemusím honit o kolo obou dětí ale kolem jednoho, ten starší se sám oblékne, vyčůrá, nasnídá, hraje si sám... pro mě je to ideál... třetí chci taky tak za 5 let :!k:

ahoj ja mam doma syna 5 let a dcerce ted bude 9 mesicu a je to super kdyz potrebuju tak mi u ni pocka,hraje si s ni dela na ni blbosti a maj se moooc radi

U nás to krásně neplánovaně vyšlo přesně tři roky po sobě. Kuba se narodil 24.4.06 a teď mám termín 27.4.09 Miminko jsme plánovali, ale že to vyjde až takhle jsme nečekali. Jak se mimi narodí, starší syn začne pomalu chodit do školky. Jestli budeme mít třetí, chtěla bych ho taky tak nějak, no ale to uvidíme :one:

Ahojky!!!Já mám doma dva a půl letého kluka a v únoru čekáme druhého,budou necelé tři roky od sebe. To je super věk,protože starší už je zcela samostatný,sám se nají,sám obleče,sevleče,umyje,zajde na záchod,prostě soběstačný a hlavně začíná i pomáhat,takže mě zakryje dekou,když si lehnu,donese mi jídlo,odnese nádobí,sám si pohraje,odnáší odpadky do koše,pomáhá s praním.Myslím,že je to nejlepší věk a taky hlavně už za chvíli půjde do školky,takže budu mít třeba půl den jen pro mimi a pro povinnosti doma. :a:

ahojky, čekám třetí, nejstaršímu je 14let, ml. bude 8let a posl.čekáme v červenci...zatím mi to přijde ideální...rozumnějí si, st. pomáhá mladšímu(když chce), milují se a přesto na sobě nejsou přespříliš závislí...

tak mi mame 6ti letou holcicku a tedka jsem v 25tt, v dubnu mam rodit a v kvetnu bude mit dcera 7let, chtely jsme drive, ale nebyl byt atd.tedka sme se zaridily a v klidu si uzivame druhe tehu.Vaneska je moc sikovna a moooc mi pomaha, amoc se tesi na sestricku.Je samostatna a ja mam aspon klid pri rizikovem tehu.A s miminkem mi taky bude hodne pomahat.Je hodne starostliva.Jen se obavam toho ze si pozdeji nebudou tak blizky.

Ahoj.Původně jsem chtěla jít z mateřské na mateřskou.Nešlo to z důvodu bydlení,prostě by ten 4.človíček neměl ani kde spát.Tak když to nešlo,chtěla jsem,abych šla na mateřskou jak pujde malý do školy.A to nám vyšlo.Malý je v 1.třídě a já mám termín 14.2.

Bydlime s moji mamkou a na jaře budem stavět,kdyby už jsme byli ve svým tak jdu do 2.mimča hned-Jenda se narodil1.10.08 a štve mě,že ještě nemuzem.Janinka a Honzík

Ahojky, tak já budu mít rozestup skoro čtyři roky. Malá je v červnu a druhý bude na začátku května. ale abych pravdu řekla, tak jsem v to animoc nedoufala, tatínek nechtěl, já druhýy chtěla, ale první rok jsem nemohla a pak to nějak nevycházelo a když už jsem se vzdala veškerých nadějí, tak bude i to druhý. A myslím si, že tak akorát. Malá by ěla jít do školky, na dopol. jestli ji vezmou, tak si to užiju stejně jako jí. Už se těším.

Ahoj, já teda ještě nemám miminko, teprve čekám a čekám. Termín mám za týden. Ale vždycky jsem chtěla mít děti tak nanejvýš dva roky po sobě, ale taky jsem je chtěla mít nejpozději ve 25 letech. Je mi 29 a čekám první. Těhotenství jsem si představovala úplně jinak. Rozhodně jsem netušila že první tři měsíce "probliju" a zbytek proležím. Od 19. týdne to vypadalo na předčasný porod a teď jsem 39+0 a nic se neděje. Ale každopádně už teď vím, že druhé mimčo mít do dvou - tří let nechci. Nedovedu si představit, že bych měla stejné těhotenství a musela ležet a nic nedělat a doma měla ročního broučka, který vyžaduje péči a pozornost a já mu ji nemohla dát. Takže jestli další dítě, tak nejdřív za pět let. Pro tatínka máme momentálně jedináčka a do dalšího se rozhodně nežene. Takže uvidíme co nám osud přichystá!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky