trvalé bydliště

26.12.2008

Ahoj, prosím o radu ohledně trvalého bydliště. Bydlím s přítelem a mám zatím trvalé bydliště u rodičů. U malé bych chtěla trvalé bydliště přítelovo a né tam kdy ho mám já. Je možné to někde na úřadě zařídit ještě před porodem nebo to nelze a pak to musím vyběhat po narození? Díky.

Kliknutím vložíte smajlíky:

my máme taky každej jiný a když byl muž nahlásit malou s rodným listem, tak se ho ptali kam budeme přihlašovat dítě, ale nechali jsme ji u mě...zaskoč si na sociálku, oni ti poradí..

Ahoj. Taky nevím jak to je. Ale já si změnila trvalé bydliště před týdnem. I když si budu znova dělat občanku za půl roku (taky se budu vdávat). Ale to trvalé bydliště jsem si měnila právě kvůli tomu, abych já ho neměla jinde a miminko bylo třeba zapsáno na adrese tatínka. Takže te´d to máme všichni na jednom bydlišti. Myslím, že je to stejně jedno, bude mít chvíli trvalé bydliště tam kde ho máš ty a až si ho budeš měnit ty, tak to změníš i děcku. Předem to nejde, protože není narozené a to by bylo zapsání tzv. "mrtvé duše" a to je trestné.

No ono je to možná i jedno, kde to trvalé bydliště prcek má... alespoň prozatím. S dět.doktorem stejně dohodnete místo jeho návštěvy a nevšimla jsem si,že by se někdo jiný ptal na prckovu adresu. A jestli se pletu, klidně mě poučte, budu ráda :P :a: !

In reply to by cumacek

nemohu vybavit, jak to vlastně bylo, zda to po nás někdo někdy chtěl :s: . Na pojišťovně ho napsali hned na mou starou adresu(později při návštěvě pojišťovny jsme to jen řekli, že už je adresa jiná při změně mojí), v rodném listě není uvedena, v průkazce pojištěnce ji taky vepsanou vlastně nemá, akorát snad v průkazce očkovací a to se dá kdykoli přepsat, nebo tedy alespoň nám to tam vepsali v porodnici, podle mé adresy trvalé...Dětské doktorce jsme to nahlásili a dorazila :one: ...Je fakt, že to asi není třeba ani řešit, jelikož prcek nemá občanku, tak proč že?

že tam dají automaticky moje. Já si ho právě do porodu měnit nechci, protože se chceme s přítelem příští rok na podzim vzít, takže si doklady nechám změnit najednou a malé to změním po porodu.

Taky jsem to tak chtěla, ale automaticky tam dají adresu tvoji, takže si to musíš vyběhat potom, pokud už si nezměníš bydliště teď

manžel taky a bydleli jsme v podnájmu. Pak jsme ten byt koupili, ale malého jsme tam napsat ještě nemohli, dokaď jsem si tam nepřepsala adresu já, takže byl automaticky napsán na tu mou k rodičům. Ale na druhou stranu, pokud tam manžel-přítel tu ardesu má, proč by to nešlo, že? Ale tak od těch našich úředníků, bych čekala fak už vše!!! :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka