Jak dlouho necháváte miminko vyřvat?

03.01.2009

Ahoj,
moje dcerka má 2,5měsíce, je hrozně moc hodná, je to takový smíšek, ale vždy 2x za den má takovou řvoucí "chvíli". Je to většinou v 13hodin, kdy chci aby spala "po obědě", aby si to prostě zafixovala od miminka a pak tak kolem 17 hodiny, kdy je už unavená a chtěla by spát¨, ale prostě spát nebude. NO a potom řve a řve a já nevím, co dělat. Nechci jí brát když brečí, aby si na to nezvykla, tak jí tam nechám, ale někdy už se "zalyká", tečou jí slzičky a mě to rve srdce. Někdy jí vezmu a přebalím a nakojím, i když je to asi hodina po kojení. Vím, že jí nic není, začne pofňukávat, že v postýlce nechce být a pak se to rozjede, je to prostě natruc. Naše prďolka je hrozně zvídavá a ani se nechce nosit, jí stačí mezi námi ležet a povídat si s námi, nošení spíš ani ráda nemá.
Jak to děláte vy? Kdy je pro Vás ten moment, kdy řvoucí dítě vezmete? Jak dlouho je prostě necháte vyřvat? já mám pocit, že ona by řvala i tři hodiny jen tak, aby nám dala najevo, že bez nás nechce být. Dodržujete hodiny, kdy miminko dáte do postýlky, aby spalo, přesto, že se netváří unaveně?

Holky díky moc za vaše rady. Nechci abyste si myslely, že jsem krkavčí matka. Já jí tam nenechám řvát moc dlouho, po kojení jí mám dlouho v náručí a pak jí dám do postýlky a to někdy spustí a pak jí stejně jdu přebalit a nakojit, i když je to třeba hodinka po kojení.Právě proto jsem napsala, abych se dozvěděla, jak to máte vy. Prostě nabrat rady od maminek, které mají třeba starší děti a ví, co se jim "vyplatilo". Jenže jsem zas toho názoru, že když je fakt "protivná", nezajímají jí hračky, nošení, prostě nic nezabírá, tak jí prostě dám do postýlky, ať se vzteká tam. Myslím, že je důležité rozlišit pláč a pláč, jak tu některé psaly. To už poznám. Ale vztekat se může i v postýlce.
Já nevím, ale naučit si dítě na to, že spí jenom v kočárku, to je podle mě pěkná otročina. Já tu jsem taky pro mojí berušku a snesla bych jí modré z nebe, ale tohle bych nechtěla. Tak stejně, jako jí neukolébávám večer ke spánku. Nejdřív párkrát zaplakala, abych jí měla v náručí, ale pak stejně usnula a doteď usíná sama v postýlce a nemyslím, že by tím strádala. Položím jí do postýlky, jsem tak chvilku s ní a když vidím, že si tře očička a chce spinkat, tak jí nechám a jdu pryč. Ale jinak je přes celý den s námi, hodně se jí věnujeme a už asi dva dny jsem upustila od toho režimu a když na ní vidím, že je unavená a tře si očička, tak jí dám do postýlky a zatím pokaždé zabrala. Takže za radu, abych upustila od režimu, moc děkuji! :) V ostatních odpovědích jsem si našla to, co mi sedí nejvíc. Asi na celkovou změnu má vliv ten režim, že od něho upustím a aspoň jedno řvaní za den máme za námi. Ale v těch pět je to prostě vztekání a to jí v té postýlce nechávám. většinou stejně usne anebo jí nakojím a to pak usne určitě, ale mám pocit, jakoby se vztekat chtěla.

Jestli jí nutíš spát ve 13h a jí se nechce,tak se nediv,že brečí,já nechávám Natálku,aby si sama určila,kdy bude přes den spát,věř,že se to časem všechno srovná,vybrečet bych jí nenechala :n:ani ted natož ve 2,5 měsících

Ahoj naše malá byla děsně hodná holčička, takže když brečela, tak jsem jí nenechávala, určitě nebrečela bezdůvodně a tak jsem jí dopřála ten komfort a pokud to šlo, tak jsem jí nenechávala plakat. Jo a není nijak zvlášť rozmazlená a má krásný denní režim ;)

dbát nák razantně na režim a že nechat dítě takhle malý vyřvat je dost kruté. četla jsem někde že dítě začne bejt tzv. vyčůranější od 4 měsíce kdy si rychle navykne na lepší...ale ted co píšeš je brzy. A já malého beru když řve ted taky hned a nenechávám nák vyřvat jako půl hodiny :00: to bych nevydržela ho nechat trápit!!!!

In reply to by jerabina31

Perkopová tvrdí, že do půl roku dítě nerozmazlíš.....no na toníkovi vyčůranost pozoruju tak poslední měsíc. prostě to sem tam zkouší, co kdyby to náhodou vyšlo.....ale každá to musí dělat podle svýho citu. kdo se cejtí na to chovat, ať si chová, toník byl 3 měsíce chovanej skoro nonstop a teď to bez chování zvládá a někdy je i rád, ale každý dítě je individuální....no a někdo na to nemá nervy. myslim, že základem spokojenýho dítěte je spokojená máma. ale souhlasim s tebou, že takhle pevnej režim od tak mrňava je moc brzo

janka.82

In reply to by Tesa

Tesi, můj malej má režim. Uvedu příklad:koupání. Hodně jsem četla a slyšela, že se miminka nemusí koupat každý den. Já koupu denně. Asi 4x jsem si řekla, tak tedy dneska koupat nebudu. A tos měla vidět tu změnu. Hned byl malej protivnej a vztekal se. Koupání má rád a je na to zvyklej ;)

ivka222

In reply to by janka.82

ale tohle se ti jednou taky nemusí vyplatit,nikdy nevíš kde se zdržíš,nebo třeba zastoná a nebude smět do vany,koupání je dobré ale vynechání jen doporučuji právě proto že třeba rozhodíš ten režim ;)

In reply to by janka.82

janko, taky koupu denně od třech týdnů... ale to si myslim, že neni až tolik režim, ale rituál a ty jsou důležitější než režim ;)....než se usadil čas koupání a těch věcí po něm, tak nám to trvalo 4 měsíce..... ale jak píšeš, stačilo koupání jednou vynechat

In reply to by janka.82

z mýho pohledu - režim je časově ohraničenej - např. vstáváme v osm, kojim v deset, usíná o půl jedenáctý, v půl jedný obědvá....to je režim a rituál je činnost nebo souhrn činností, který jsou stejný. např. u toho mimina koupání - koupeme pořád stejně - napustim vanu, slíknu dítě, vykoupu, osušim, namažu, oblíknu, vyčistim uši, kápnu vigantol, nakojim dáme dobrou noc tátovi, rybičkám, psovi, jdeme do ložnice, zazpívám písničku a ukládám ho do postýlky, pohladim, políbim a odcházim - to je rituál.....takhle to děláme už dlouho, ale ne vždycky je to ve stejnej čas

In reply to by janka.82

já to mám právě oddělený.....i když postupem času se to hodně propojuje. teď jsme se dlouho chodili koupat ve stejný čas, ale třeba poslední dny se to zase mění.....celej režim dne se mění :00: rituály zůstávají :!k: .... trochu jsem to nadlehčila, ale synek se teď rozhodl, že si ten denní režim trochu překope a že už nebude spát dopoledne, ale po obídku a pak ještě jednou odpoledne no a pak jdeme spát pozdě....no nic

to já dlouho nikdy nevydržela. snažila jsem se dodržovat čas spaní, ale houpala jsem, kodrcala, chovala, zpívala.....
jo a malý totiž hrozně řval, až jednou zmodral a přestal dýchat :( (s dechem má potíže dodnes)

ahoj Verčo, já Verunku vůbec nenechávám vyřvat. Zastávám ten názor, že by se to nemělo. To že malý miminko potřebuje dotyk, chování a tulení je přirozený a nemělo by se to dětem odepírat. Verunku nechám plakat jen když jí vážně nemůžu pochovat - třeba jí připravuju jídlo a nemůžu s ní v náručí manipulovat třeba s horkou vodou apod... Nenutím Verunce ani žádný režim násilím. A nemám žádný problém. Verunka mi prospí celou noc (už od cca 3 měsíců) a nemám pocit, že by si chování vynucovala. Občas chce pochovat, to ano, ale kdo z nás nepotřebuje občas obemout a pohladit? A že si potřebuje povídat a být u vás? To je naprosto normální. Ale mě se to lehce povídá, já mám doma andílka ;) . Tak tu svou prďolku moc netrap :a:

Verco,

ja se ze zacatku take snazila dodrzovat nejaky ten rezim, ale nejspis vysledek toho vseho bylo spusteni bojkotu kojeni. Ono takovyhle prcek jeste zadny rezim nema a i kdyby ho mel, stejne se mockrat zmeni. Takze ja kojim kdyz si Stepa rekne a spinkat davam pouze kdyz je primerene unaveny. Tak nejak jsme to vychytali, takze ted ho dam do postylky a hned spinka, a to v rozmezi sedme a osme hodiny. Podle toho, jak mi spinka odpoledne.
Jinak jsem Stepulu nechat 'vyrvat' jednou, coz melo za nasledek, ze se rozjel tak, ze nesel zastavit a vyblinkal vsechno co spapal. Takze ja nejsem priznivcem vyrvani. Ale zase kazde miminko je jine a na kazde mimco plati neco jineho.

no, já kluka nechávala tak do 4 měsíců podle jeho potřeby, teda krom večerního koupání a ukládání. a on si svůj režim našel časem sám a já ho jenom trochu doladila. ale do těch třech měsíců, to ho často trápili prdíky a nebyla jsem ani schopná rozeznat, jestli ho něco bolí nebo se vzteká a on byl ještě chováč, takže jsme chovali a nosili v babyvaku a tak a byl klid .....no a vyřvávat ho nechávám až poslední 2-3 měsíce (je mu 6,5) no a to ho nechám max. půl hodinky, ale záleží na tom, jak moc brečí, když je to podle "ucha" fakt hodně a zalyká se, tak si ho vezmu klidně i dřív...a jak píšeš, vyřvat ho nechám, když je unavenej a měl by spát v postýlce a on chce spát v náruči...no, většinou si pobulí pár minutek a vytuhne. už je zvyklej :s:

Miminka se nesmi nechavat vyrvat......to co pises jako aby si nezvykla na chovani atd je naprostej nesmysl :w:
Miminko chovej a mazli,kdyz to potrebuje.....terinka ma taky tyhle zachavty teda ted uz zase tak ne,ale pokud bych ji nechavala usnout doma,tak rve a rev musim s ni jit ven do kocarku.
Takze chovej a chovej a nenechavej vyrvat je to chyba.....

In reply to by terinka

a ještě k tomu "nesmyslu", že se děti nenaučej na chování. Nechala jsem na jeden den děti u babičky, shodou okolností tam byla i moje ségra, takže na ně byli dvě a mohli si dovolit děti chovat. Když jsem si pro ně v sobotu přijela, tak ti musím říct, že dva dny po tom se pro mě staly noční můrou. Děti pořád jen brečely, jakmile jsem se zastavila už mi visely oba dva na nohavicích a natahovali ručičky protože chtěli na ruku.

In reply to by terinka

Terinko i když je to drsný, tak v některých případech nechávám vyřvat i já. Nemůžu si děti naučit na ruku s toho důvodu že nejsem chobotnice. Jsem většinu času doma s dětma sama. Poznám pláč a pláč. Pokud je to bolestivý pláč chovám, utěšuju, pusinkuju..., ale pokud je to pláč z nudy, vztekání atd. snažím se zabavit kolektivně, když nereaguje a vzteká se dál, nechávám vyřvat...

In reply to by janek

moje řeč... o jaký se jedná pláč jsem ale poznala až pozdějc, takže když se vzteká, tak má smolíka
ono se s dvojčatama blbě chová, to máš pravdu....
jo a ještě v jednom případě nechávám vyřvat, když mi začne hrabat a už mě ten řev se.e.....protože to bych na něj byla protivná a hnusná a tomu by asi nerozuměl, takže ho nechám řvát a jdu se uklidnit, přijdu, až když jsem v pohodě

janka.82

In reply to by terinka

Ahoj Terinko, ale učit na chování je taky pěknej nesmysl. Malej mě taky nekdy večer zlobí, ale nic mu není. Jen fňuká. Nechám ho vybrečet- trvá to tak 15 min. a spinká. Takhle jsem si ho naučila už od narození. To bych pak neudělala nic, kdybych furt jenom chovala.

In reply to by janka.82

holky ja jsem o tom hodne cetla a fakt je velka chyba nechavat mimi vyrvat.....znam i pripady kdy mimi rvalo pul hodiny a bylo uplne modre to je sila....takhle to delala nase znama bo si to nekde precetla no desny.Terince zacla v sestinedeli kolika a trvala asi do 4mes neco hroznyho rvala celej vecer no bylo to hrozny......musela jsem ji chovat.Pak mela obdobi kdy proste nebyla sama a plakala a ja ji chovala a chovala ani jsem si nezasla vycurat no mazec.......byla jsem na ni sama.Vse se v dobry obraci a Terinka uz neni tak uplakana,ale ma problemy s usnutim a ted si moc sama nehraje,takze po chvilce v dece breci a ja ji proste chovam.Nedokazala bych se divat na to jak ji tecou slzy a nevzit ji.A Trinka umi fakt brecet to je neskutecny.......Ja jsem toho nazoru chovat.A hlavne.kdyz mimi nemuze usnout je to kvuli necemu preci...ja nevim kvuli cemu bo mala taky nemuze zabrat a usne jenom v kocarku,takze s ni chodim i 4x denne ven.Takhle male mimi proste nefnuka jen tak vzdy to ma duvod a my jsme tady od toho,aby jsme byli s nim.......

In reply to by janek

Však ti tu nikdo neříká, že jsi špatná máma. (nebo jsem něco přehlídla?). Někdy to prostě nejde, hned k mimčům běžet, když si kňournou. Ale asi by se neměly nechávat vyřvat jen proto, aby se jako moc nerozmazlily. A pokud máš dvojčátka, pak je to o to složitější. To tu přeci nikdo nepopírá.

In reply to by janek

Všechno co kde čteme a slyšíme musíme brát s nadhledem a filtrovat to podle svýho vědomí a svědomí. Však to znáš ;) . Tady ti holky píšou svoje názory a ty jsou prostě rozdílný - zaplať pánbůh. Taky nemám ráda extrémní příkazy a zákazy. Ale tak už to je, chtěly jsme informace, tak je máme a teď je na nás, jak s nima naložíme. Nikdo tu na tebe rozhodně nebude volat sociálku ;)

In reply to by terinka

Terinko, mě se takovýhle věci dost dotýkají a troufnu si říct, že kdo nepoznal, co to obnáší mít dvojčata, tak nedokáže pochopit, že fakt nejde děti chovat kdykoliv zabrečí. A výroky typu "je velká chyba" atd. mě opravdu dost nadzvedávají ze židle.
Zase na druhou stranu já vím, že nijak citově nestrádají, mazlíme se, blbnem a hlavně jsou samostatnější. Zase neznám trable spojené s tím, že by brečeli když zůstanou sami. Vyhrajou si a nepotřebují mě k tomu :) .

In reply to by janek

Janku promin vcera jsem musela jit uspavat a bylo to zase na moc dlouho......
Ani v nejmensim jsem se te nechtela dotknout to opravdu ne a nemyslela jsem nic zle......Vim,ze dvojcatka musi dat hodne prace a cas neni na nic,ale slo mi jen o tom,ze nechapu proc nechavat vyrvat?????Pod tim si predstavuju,ze mama je vedle v pokoji a miminko vedle rve jen proto,ze si nekde precetla,ze pokud ho veme,tak ho rozmazli nebo neco takoveho ......Takze si myslim,ze samozrejme s mimicem nemuzem byt 24 hodin denne,ale pokud hodne place,tak chovat a nenechavat vyrvat.....Takhle debata byla o tom jest nechavat mimi vyrvat nebo ne......a ja jsem toho nazoru,ze v zadnym pripada a hlavne nevim proc bychom je meli nechavt plakat chudinky.......Takze to neber osobne ju.

In reply to by terinka

Uplne s tebou souhlasim. Napsala jsi to presne, jsme tu od toho, aby jsme byli s miminkem. Taky jsem cetla, ze by se nemeli mimi nechat vyrvavat. Nasemu Stepulovi ted bylo sest mesicu, kdyz se nudi, nebo nechce byt sam, tak jen knuci, to ho necham. Jakmile ale zacne plakat, tecou slzy, tak ho proste vezmu. Nerekla bych, ze je rozmazlenej, nebo zvyklej na chovani. A ze se nachoval dost, take jsme trpeli na koliky, takze plakal opravdu hodne a casto.
Jak jsem uz psala, na radu chytrych jsem nechala Stepu vyrvat a sakra se mi to nevyplatilo. Kdyz mi ted nezabere parkrat dat dudlika, tak ho proste pochovam. Vzdyt i mi jsme radi, kdyz nas nekdo koho mame radi obejme.

In reply to by agatha

ja proste nechapu mamy,ze maji to srdce.......a hlavne co delaji,kdyz jim mimi rve jak sileny??Uklizi nebo pijou kafe??Ja na to nemam.....terinka mi dneska plakala silene moc,kdyz jsem napoustela vanu a musela vydrzet bylo to hrozny jsem rychle bzela pro ni a vzala ji a byla spokojena.....proste nas potrebuji a ja se snazim tu byt jen pro moji berusku.Taky si nemyslim nic o tom,ze by byla rozmazlena a hlavne mimi pry do roka rozmazlit nejde......

In reply to by terinka

Terinko, někdy mi to trhá srdce.... a co u toho dělám, ano, někdy uklízim, někdy drndám kočár, jindy piju kafe, ale vždycky jsem na blízku a mluvim na něj.. a taky vim, že když po určitý době změní pláč, že něco neni v pořádku a řešim to a on už ví, že ne vždycky přiběhnu a když to neni "žhavý", tak se zbaví, usne ...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky