Křest?

02.01.2009

Ahoj holky, chtěla bych se něco dozvědět o křtu. Víte, jsem nevěřící (ateistka - říká se to tak?), víceméně. Ale chtěla bych pokřtít Anetku. Můžete mi říci, co je k tomu potřeba, jak to chodí, jak je to s těmi jmény, s kmotry.... Poradíte mi prosím?

ahojky, u mě je to možná podobné, já taky nechodím do kostela, jsem sice pokřtěná ale tam to skončilo, jedno dítě mám to není pokřtěné a teď s druhým manželem čekáme děťátko a manžel (ten má vše,jen do kostela nechodí) chce nechat dítě pokřtít...

Ahojky,záleží na jakého faráře narazíš.Určitě musíš být křtěná,nebo alespoň Tvůj manžel,pokud to tak není,budeš muset chodit do kostela na výuku evangelií a katechismu.Křest je pro dospělého člověka náročný proces,já se nechala křtít ve 20,abych si mohla vzít svého muže.Už je to 6 let,ale tehdy jsem oběhla asi 20 kostelů a většina po mě chtěla studium mezi 2-3 lety! Nakonec jsem jezdila 80km daleko a byla pokřtěná za 6 měsíců.Musela jsem,ale složit zkoušku před biskupem a dostat povolení od papeže,že v důsledku sňatku svoluje ke křtu po 6měsících.Jinak kmotry si vybereš sama,můžou být dva,ale stačí i jeden,někteří kněží nepreferují rodinné příslušníky.A jména si také můžeš vybrat sama,ale asi by to mělo být biblické jméno.I když neteř je třeba Natálie a křtěná Viktorie.Jinak samotný křest je jen začátek vstupu do církevního života,pak jsou další stupně jako biřmovka,první přijímání a pod.To Ti píšu proto,že pokud chceš své děťátko dát křtít,třeba proto,aby se jednou mohlo vdát v kostele,že to není jen o polití hlavičky svěcenou vodou a mít dvě jména.Zase je,ale dobré udělat to když je dítě malé než studovat jako dospělá,co já bych tenkrát dala za to,kdybych mě mamina pokřtila jako malou.Ale je fakt,že také moc nerozumím,proč chceš nechat křtít svoje dítě,když jsi ateistka... ;) ;)

a musíš si to umět odůvodnit a obhájit, navíc kmotr by měl být také věřící, biřmovaný (takové potvrzení křtu v dospělosti) a všichni byste měli víru praktikovat tzn. chodit do kostela, k přijímání... protože pak je to jen takový "klišé" :( ale občas se najde i kněz, který na tom netrvá a pokřtí i tak.... každopádně je to slib, závazek (někomu, v koho nevěříš), tak to dobře promysli ;)

my máme malou pokřtěnou.aspoň jeden z rodičů byt věřící a pokřtěný musí,jinak budeš muset chodit do kostela 3 měsíce aby tě pokřtili... proč jí chceš nechat pokřtít kdyý nejsi věřící?

In reply to by kacenka.03

Víš, se mnou je to těký. Já věřm na hodně věcí, které se náboženství týkají, ale do kostela nechodím a nikdy jsem k tomu vedená nebyla. Nějak nedokáži popsat pocity a důvody proč bych chtěla mít malou pokřtěnou. Beru to tak, že když bude pokřtěná, tak bude "chráněná". Ale není to jen pro to. Opravdu nevím jak ty pocity popsat.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka