4D UZV??? Něco jsem promeškala ???

03.01.2009

Tak jsem z toho jelen! Copak už byl objeven čtvrtý rozměr, já žila v tom, že zatím je vše jen 3D??? :s:
Tápu, jaký je rozdíl mezi 3D UZV a 4D UZV??? :00:
Díky :a:

Ahoj, mozna ti uz to nekdo takhle napsal, necetla jsem vse, ale 4D umoznuje snimat mimi v realnem case, protoze hned snima trojrozmerne, tudiz hned defakto bez velkeho zpracovani vidis aktualni pohyb mimca. Kdezto 3D UTZ nejdrive nasnima jednotlive pohledy, zpracuje je a pote teprve vysle pokyn pro ukazku obrazu. Lajk to zrejme neni schopen poznat, snimky vypadaji zcela, priblizne stejne. Ale pro lekare je to vyhoda, vidi vic a rychleji detaily.... Kazdopadne z obojiho je zaznamenano video miminka. Snad jsem to napsala srozumitelne. Delam konstrukce opticko-mechanickych pristoju, tak doufam, ze to neni zmatene :a:

In reply to by zahradnikula

Záleží na tom, jaký ultrazvuk má tvůj doktor, ale běžně jím ordinace vybavené nejsou, musí se opravdu do specializovaných center, kde dělají ty velké ultrazvuky kolem dvacátého a třicátého týdne.

Normalne 3D ultrazvuk zobrazuje obrazky, ktere maji ony tri klasicke rozmery, takze vypadaji plasticky. Ctvrty rozmer je cas - to kdyz ty obrazky rozpohybujes. Takze ten ultrazvuk dela to, ze snima rychle ty obrazky a sklada je za sebe, takze je z toho video - film prece neni nic jineho, nez rada rozpohybovanych obrazku, da se to prirovnat k 3D kinu, akorat nepotrebujes bryle. :)

In reply to by PEvík

No muzes, ten ultrazvuk zaznamenava ty obrazky rychle, takze kdyz se mimi pohne, tak i ten pohyb - a kdyz ty obrazky das do videa, tak se na tom zaznamu hybe i mimi. Rikam, jako kdybys treba delala strasne rychle fotky a ty pak zasadila do filmovych okenek a pustila si to jako film.

4D by mělo být v reálném čase,3D ne, ale jinak se v tom taky moc nevyznám. Já byla a bylo to moc hezké. Máme to na DVD, všem se to moc líbilo

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka