YAL gel před porodem ?

03.01.2009

ahoj holky použila nebo se chystáte použít některá YAL gel (klystýr před porodem) před porodem ? mám ho doma a nevím přesně kdy se dává atd ? máte s tím některá zkušenost ?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky!!! Tak já u prvního porodu měla YAL. Zavedla mi ho PA, když uznala, že je vhodný čas. Bylo to při kontrakcích co 1,5min. Chviličku jsem poskakovala na balónu a pak šup na wc. Ale jelikož mi asi tělo hlásilo už od rána, že se něco bude dít, tak já jsem celý den neměla na jídlo ani pomyšlení, takže moje střeva byla celkem prázdná. Jenže sedět na wecku a mít při tom ty šílené bolesti byl fakt záhul. Za dva týdny mám termín druhého porodu a opět si beru sebou yal. Určitě ho použiju. Tak se drž, pa!!!

Já jsem si vzala s sebou do porodnice lahvičku s Yalem, který mi po vyšetření primářem a doporučení klystýru zavedla sestřička. Asi 10 minut jsem musela chodit a nechat ho působit, pak jsem šla 2x na velkou a hned jsem se cítila lépe.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no jo jenze kdyz tady v Anglii se klystyr vubec nedela, tak ja nemam jinou moznost, nez si dat YAL sama doma. Nebo by ses radsi pri tlaceni pos.. na sale prede vsemi?

Ahojky, já jsem se toho také bála,ale je to naprosto v pořádku. je to prostě přirozené. Asi bych se cítila trapňěji, kdyby na sále ze mě vylezlo něc jiného než mimi.

HOLKY, ja take resila klistyr kdyz jsem byla tehu...ALE to je opravdu to nejmensi na porodu, holky tohle opravdu neřešte, opravdu je to blbost..Víte jak je ten klistýr příjemný? :-) takové teplo v bříšku..PA vám zavede hadičku do zadku a pomalu pousti tu vodu...pak vas necha v klidu a zachod je urcite kousek, takze se nebojte ze to hodíte na chodbě:-)

In reply to by Pavčík

To jsi do toho, ale neměla kontrakce co? Fuj fuj klistýr teda v mém případě brrrr. Na záchod mě sice v klidu nechali jít, ale pak zas hned na monitor a to jsem to málem na tý chodbě hodila :s: :s: Nechci strašit, ale každá to holt snáší jinak a ja tedy s klistýrem kámoška nejsem a nikdy nebudu :s: A to si ještě představ, že po něm mě poslali do sprchy a ať prý co nejvíc horkou vodu. No jak já byla na....., teplá totiž netekla. No jo, ale osprchovat jsem se musela.A na konec perlička. Jelikož jsem se ani po 10 hodinách neotevřela na těch jejich 10prstů, ale pouze na 4, tak malej přišel na svět císařem.

In reply to by Ivik77

NO je fakt ze me odtekla plodovka,nebyla sem vubec otevrena a vubec sem nemela kontrakce tak sem si to uzila v klidu :s: Hele me zas dali tabletu,po te sem se otevrela na 3 prsty a trpela sem jak bejk dokud mi nedali epidural a pak to slo hned,sem se krasne do hodky otevrela!A perlicka-porod sem prezila,nastrih taky a placenta nesla tak sup do narkozy a pan doktor do me strcil ruku aby mi ju vytahl!!Apon me aj zasili v narkoze,jeste ze tak :)

In reply to by andrisek07

Já měla kontrakce opravdu dost bolestivý. No větší bolest jsem nezažila a když se mě někdo zeptal jakej jsem měla porod, tak jsem se rozbrečela. Vůbec jsem o tom nemohla mluvit a to fakt nejsem nějaká cíťa, kterou hned všechno složí. Plodovka mě odtekla taky a hned potom jsem dostala kontrakce po 5min a pak snad už byly v kuse. Prosila jsem je ať mě dají tu tabletu a to prej ne, že by se to mohlo zastavit uplně. Tak po 8 hodinách šílenejch bolestech jsem si řekla o epidurát a to ani nevím co mě odpověděl, ale nedostala jsem ho. No a to chce manžel děti 2, tak to jen tehdy až si tu ženská bude moct vybrat způsob porodu a to já jedině císařem. Když si vzpomenu jak jsem šla ve 32tt z poradny štastná jak blecha, že malej je hlavičkou dolu a já porodím přirozeně. Ha ha

In reply to by Ivik77

tyy jo, tak to nezavidím. ja mela krasny porod. od prasknuti vody hodku a ctvrt, ihned po porodu jsem rikala ze me tam jeste uvidi, ze to bylo suoer, strasne rada na svuj porod vzpominam. pro me je horsi vrtání zubu:-) me porod nejak ani nebolel, porad jsem rikala: ,,tohle nemuze byt ono, vzdyt to ma bolet.,, :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

taky souhlasim,nebylo tak hrozny a byla sem rada ze sem vyprazdnena!!Navic je to fakt to posledni co ti bude pri porodu vadit :s:

ja ho mam taky doma. tady v Anglii se totiz klystyr v nemocnici vubec nedela a ja uz jsem se ptala PA, jestli mi ted YAL na moje vyslovne prani daji, kdyz si ho dovezu s sebou a rekla, ze NE. Takze si ho musim dat sama, pokud to stihnu, doufam, ze jo. Protoze fakt jako pos...se na porodnim sale, po tom netouzim. PA rikala, ze se jim tam kazda pos.. ze jsou zvykly, jenze to je fakt hnus. Prectu si navod a uvidime, jak to bude ucinkovat.....kdyztak si vezmu kybl do auta :s: :s: :s:

In reply to by lenkasimca

Měla jsem stejný názor. Ta představa..... no to nee a pak ještě ta představa, že po porodu budu muset ukazovat doktorum vložku?? No všichni říkali, že mi to bude jedno, ale já byla jinýho názoru. Prostě mě hekat, nebo snad řvát u porodu nikdo neuslyší, vložku nikomu ukazovat nebudu a na prsa si od sester šahat taky nenechám. No a dopadlo to tak, že jsem tam řvala jak k...., vložku jsem ukazovala a nijak mě to nevadilo a jak jse byla ráda, když mě sestra s kojením pomáhala. Takže věř tomu, že kdyby jsi se tam po....., tak ti to opravdu bude jedno :s:

Ahojky, nepoužívala... počkala jsem si na klystýrek v porodnici :s: - v předporodním kurzu nám říkali, že YAL má pomalejší účinky, takže se může stát, že nebude působit kdy má, co je na tom pravda nevím... ale měla bys mít asi v návodu napsáno, kdy aplikovat.... jinak přeji rychlý porod, ať máš cvrčka co nejdříve u sebe :wink:
Danielle a Filípek

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka