!!!! Vojtova metoda !!!!

04.12.2008

Prosím, jsem zoufalá.

Byla jsem na kontrole se svou tříměsíční Barunkou. Je to moje první dítě. Poprosila jsem svou doktorku, jestli by mi neporadila co můžu s malou dělat, jako jak rozvíjet její smysly, jak si s ní hrát, jak jí správně držet atd. Jen tak nezávazně. Doktorka mě napsala na rehabilitace, že mi tam ta doktorka ukáže co mě zajímá atd, že je to fajn. Tak jsem se tam vydala.
Vsuvka. Malá už v 5. týdnu pásla koníčky, hodně se zaklání. A teď už přepadává. Brala jsem, že je to moje šikulka:-) moje sluníčko a všude jsem jí chválila.
U paní doktorky na rehabilitaci mě vyvedla z míry. Řekla, že malá má moc silné svaly na zádech, na bříšku slabé, jednu nožičku víc zvedá než tu druhou, atd. prostě asymetrická. To nemluvím o tom, že třeba držela malou za nohy hlavou dolů, šibovala ze stranu na stranu. Pochopitelně Barunka plakala, a já jen čuměla s otevřenou pusou, že je tohle normální postup. Na druhou stranu jí vždy uklidnila, tak jsem to s klidný srdcem rozdýchala.
Objednala jsem se na druhý den k rehabilitační sestřičce, která mi má tedy zotpovědět mé dotazy a ukázat nějaký cviky.
Sestřička, která mě nechala čekat s nahatou Barunkou asi tak 10minut, šla si udělat kafe, vyrukovala na mě s Vojtovou metodou.
Věděla jsem, že něco takové exituje, ale nenapadlo mě to, co to obnáší.
4 cviky, které prý dítě nebolí. U jednoho sviku dokonce malou tlačila svým kolenem k podlozce a rukama jí rvala hlavičku do rovnováhy a ručičku taky. Pochopitelně Barča histericky brečela. Počůrala se, musela jsem jí utírat sliny, jak blakala, nestačila polikat, křičela, z toho jí popraskaly rtíky. Ještě teď ,mám slzy v očích, co jsem jí to jen nechala udělat. Jak jsem mohla jako maminka, její nej osoba tohle dopustit.
Byla jsem v šioku. Sestra s chladnou hlavou plnila své povolání, neutěšovala, jako by to byla panenka. Říkala mi, musíte ten histerický křik ignorovat.
Jsem z toho hrozně špatná. Malá ještě hodinu po tom ve spánku hykala. Psychicky jsem to nezvládla. Mám to potom cvičit 3x - 4x denně aby to bylo účinné.
Příští týden mám jít znovu za tou masochistkou, která výborně odvádí svoují práci, že mě naučí jeden vojtův cvik, u kterého se mi bude trhat srdce.
Ať mi nevykládá, že to nemůžeme mít nějaký psychický následky. Je to na hranicic s týráním. Už nechci tohle malé nikdy udělat.

Prosím, zažil tohle někdo. Jsem tak přecitlivělá, jsem špatná matka? Jsem prostě úplně blbá, nebo fakt tohle neí normální. Nebo blbá rehabilitační sestra? Třeba u jiné sestry by to nebylo tak drastické. rosím napište mi svůj názor, nijak ho nezkreslujte, prosím, chci znát pohled i ostatních maminek.
Třeba opravdu jednám ukvapeně.
Děkuji moc.

* omlouvám se za chyby, překlepy... nečetla jsem si to po sobě.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka