KOUPÁNÍ

02.01.2009

Ahoj maminky...Mám problém s koupaním prcka hrozně mi u toho řve..nemáte nějaký fígl? A taky se chci zeptat jestli máte zkušenost s fialovením miminek..můj dostává záchvat vzteku zfialový a přestane tak na pět vteřin dýchat. Doktorka řikala že je to normální že je nerváček at se nebojim ale stejne je to hnusnej pocit..přitom je jinak hodnej celkem až na občasné řvaní třeba hodinku:-) Je nám měsíc zítra.

Kliknutím vložíte smajlíky:

No nemáš za co, hlavně, aby Domík celé koupání neproplakal :one: Jen jsem blbě napsala plínku místo žínku :s: Na to bříško úplně postačí žínka, kdo by ty pleny pořád sušil? Stačí ta přes ručky :dance: Tak dej zítra vědět, jak jste dopadli ju?

Ahoj Marcelko. Ještě je maličký, aby se mu koupel líbila. Takhle malá miminka nemají ráda nahotu, určitě když ho dáváš do vaničky, tak roztáhne ručky a nožky, zcepení a má v očích takovej výraz strachu-říká se tomu že dělají pavoučka. Nám pomohlo, že jsem pod malou dala plenku složenou do trojuhelníku, jeden cíp měla pod prdelkou, a ty dva jsem jí přehodila přes ručičky kolem ramínek-hned se pak mimi cítí víc v bezpečí. Když máš pak pod ním ruku(pod hlavičkou), tak ho chyť tak, aby se opíralo spíš o předloktí a prstama ho můžeš pak za jednu ručku chytit. A pak ještě jí dávám namočenou plínku na bříško, aby neprochladla a zase aby měla pocit, že je přikrytá. A každou chvilku jsem jí tu žínku namáčela, aby nevychladla. To jsem dělala asi do třetího měsíce, než měla koupání ráda-teď pěkně řádí a řve, dkyž j vyndavám :s: A s těma ouškama je lepší je neponořovat, kvůli zánětu, to je pak radosti, když je to chytne... :r:

In reply to by habiniki

Ahoj Habi. Moc děkuju za odpověd. Vyzkouším to z tou plínkou..Já zkládám trojuhelník jen na ručičky do zavinovačky na spinkání. Věřím že se mu to začne taky časem líbit..a tu namočenou plínku na bříško hned dám..vidíš dobrý napad!!!

taky záleží na tom v kolik třeba koupete, zkus i změnit čas. mít víc teplo v místnosti - rozbalit ho a pomazlit se nejdřív - oni jsou neradi "nahatý" anebo ho (a sebe taky) netrap a prostě ho nějaký čas jen otírej žínkou - když nebude odpoledne půlit motor v žigulíku, tak se moc za ten den přece neušpiní :s: ;)

In reply to by Zuzina

Zuzi já přitopim a je tu fakt teplíčko..Na tohle si dávám pozor. Snažim se ho dát do vody uklidněnýho ale pokaždý to nejde to je fakt. On mě dneska počůral a přímo se zesral víš tak vana probehnout musela ale uz ho asi budu koupat dvakrát tydne..né obden. chci aby si zvykl na vodičku já jí taky miluju.

In reply to by Peterson

No já to taky slyšela ale zase nemají mít uplně namočený pupík a nemá se jim dostat voda do oušek ne..to bych z více vody nezvladla podle mě mu vadí ten prostor víš...že je hluboká ta vanička jen co ho tam polozim hned spustí cooo ani ho tam jeste nedám jen je nade dnem a řve.

In reply to by xmarcelka

Ježiš, já něco prošvihla, proč se jim nemá dostat voda do oušek? Já jsem malého koupala v úplně plné vaničce, že mu koukal jen obličejík. Měla jsem pod ním ruku a on celý plaval. Moc se mu to vždycky líbilo a nikdy u koupání neplakal a vodu má moc rád. Už nám bude půl roku.

zkus o stupínek či dva teplejší vodu, tlumenější světlo - aby si připadalo miminko jako v bříšku. mě u prvního koupání taky brečel a bylo to kvůli tomu, že byla studená voda. teď už je ve vodě jak vodouch :D

A zkoušela jsi třeba ten molitan na lehnutí ve vaničce? Nebo lehátko?Možná má strach,nebo je třeba chladno,studená voda?

jojo, to mi něco připomíná...Vyřešila jsem to tak, že jsem jednou zkusila koupat v umyvadle, poprvé fňukala, ale už nebrečela jako ve vaničce, najednou to bylo v poho. Do vaničky jsem jí dávala, když se do umyvadla nevešla a líbilo se jí tam. Teď už se koupe ve vaně :)
A fialovění...také znám, naše je pěkná hysterka...žádnej fígl nemám...jen ji nenechám se hodně rozplakat, aby se nedostala do záchvatu. Ale na druhou stranu, dodnes uspáváme na míči :)

In reply to by jane.sed

Díky. Jane do umyvadla bych to ráda zkusila, ale v koupelně máme zimu tak se bojím aby nenastydla jinak bych to zkusila třeba ve vaně a semnou..samo že málo vody bych natočila. Nám je měsíc zítra a fialový mi tak dvakrát denně zvládne to i třikrát za sebou...na míči? Jo tak že ty sedíš nebo ležíš a máš malou na sobe vid..my máme hele jeden den klid včera byl zlatej a dneska mi řval v kuse tak hodku. Nic nenadelas no..prebalenej, najedenej, ukonejšenej vše ok a řve..prdíky ho ani podle mě netrápili já jsem s nim pri tom záchvatu musela zatřást a od té doby spinká :cc):

In reply to by xmarcelka

ještě bych se s prckem nekoupala...prý se tedy máš před tím osprchovat a má to být v poho, ale já to zkusila a malá měla pipku osypanou a mudr říkala, že má kvasinky, nevím jistě, že ode mne, ale...
jak píšek, pevně zavinout a skákat, to jediné pomáhá a hlavně...pevné nervy

In reply to by jane.sed

:cc): Víš co mi dneska trochu pomohlo? Lehla jsem si opřela se o polštář zvedla nohy a dala ho tam. Jakoby ležel v lehátku a houpala jsem s nim..to se mu líbilo. Pak nekdy pomaha poplacavani po zadku..ale kdyz má ty svoje zachvyty nepomuze skoro nic...kdyz knoura jako kočička tak ho chvíly necham vyknourat nechci z nej mít capounka..už takhle Dr říkala že to semnou umí

In reply to by xmarcelka

Já myslim, že takhle malé miminko, nejde rozmazlit tím, že ho budeš chovat a natřásat. Zozmazlený je dítě, když se vzteká a něco chce a každej mu všechno dá a všechno odpustí. A Dr. bych teda neposlouchala. Víš, mě taky každej řiká, že si šiju na sebe bič, ale už si mohu trochu dupnout. Mám děti tři a chovám je aby byly vychovaný :a:

In reply to by kuskuneho

Tos napsala hezky a máš určitě taky pravdu..vím že ho musím chovat a mazlit že je malinkej a potřebuje to protože ještě předchvíly byl v břííšku ale vidím jak si zvyká když k němu přiběhneme jen co zaknourá a rekla bych ze si na to hoooodně rychle dokáže zvyknout i měsíční mimčo...nemyslím tím rozmauzlit v pravym slova smyslu ale do budoucna právě ten bič si ušít nechci..me trápí ty jeho záchvaty občasný ale má to po tatkovi ten to taky mel...tak ho stejne mam skoro porad u sebe..prejde to samo...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka