Křtiny

02.01.2009

Holky, které mate pokřtěné prďolky, co všechno jste pro to musely dělat? Je třeba chodit na nějaka sezení jako před svatbou?

psala jsem kámošce s miminem v mašli... záleží na knězi, většinou se požaduje aktivní víra (chodit do kostela, k přijímání..), příprava se určo absolvuje.. ale najde se občas i kněz, který vám vyhoví i tak. když jste oba pokřtění a tu svou víru si dokážete jakž takž obhájit, nemusel by to být velký problém ;)

In reply to by Handiiiik

Hmm, otazkou je jak moc obhajit. My jsme věřící asi tak ze ja jako mala jsem do kostela chodila, vedla me k tomu babi, ale mažel ne, ten byl v kostele jne když ho křtili a na svatbe :) ale snad se někdo najde kdo nam vyhoví. Ale vím že znamy chtěl pokřtít malou a kněz mu to neudělal jelikož nechodili do kostela, takže je to těžké někdy no.

In reply to by kristik

vzala jsem si nevěřícího nepokřtěného, tak nesmím ke svátostem (zpověď, přjímání..) a prý není ani jisté, zda nám případného potomka pokřtí. v něterých případech je to pochopitelné, v některých ne. takže to opravdu není jednoduché, oni si sami rozhodují, komu udělí svátosti a komu ne. a k případu nepřistupují individuelně. záleží na koho narazíš. já byla vzorná křesťanka a teď mi to, aspoň mezi katolíky, je prd platné. je ze mne vyvrhel jen proto, že sem se zamilovala do skvělého, avšak nevěřícího člověka. toť má zkušenost, ale když jste mohli mít tu svatbu...

Ahojky, aniž bych si všimla Tvého dotazu, tak jsem se ptala na úplně stejné téma :s:
Taky mě to zajímá. Tak snad nám holky poradí. :one:

In reply to by Beruska_Zuzanka

Oba jsme pokřtěni a svatba byla taky v kostele. Chceme mít i děti pokřtené, zatím teda jedno. Věřící jsme ale s mírou. Do kostela jsem chodila kdysi dávno, ted uz veeeelice nepravidelně a zřídka. ALe to není duležité si myslím, hlavní je že jsme oba křestani a chceme mit i naše dítko pokřtěné.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky