Otočení miminka po 38tt

30.12.2008

Ahoj holky, potřebovala bych vědět jestli se někomu přetočilo vaše mimi i po 38tt do správné polohy. Jsem prvorodička, miminko koncem pánevním a už mě rozhodli císařský řez. Ráda bych, ale aby bylo nakonec vše tak jak má...

Za reakce předem děkuji.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky. Tak ja jsem mela sice cisare,ale proto ze to neslo tak jak by to melo jit,jinak malej byl taky hlavickou nahoru. Ale doktori mi rikaly,ze uz je to bezne rodit i kdyz je mimi hlavickou nahoru,tak je mozne ze odrodis klasickou cestou.Drzim palce:-)

Ahoj, nesmutni :)
Já se strašně těšila na porod, je to takový neopakovatelný zážitek a neděje se to každý den...no a taky mám miminečko hlavičkou nahoru. Jsem v 32tt a nevěřím že by se ještě otočil. Jak trochu vyrostl, byl celou dobu v levé poloze a v 27tt jsem moc dobře cítila jak se otáčí (docela to i bolelo), od té doby je zase v klidu, jen kope nožičkami. Ale jestli je to tvé aktivnější, tak se ještě otočit může. Já žádné cviky nedělám ani se nepokouším donutit ho, aby se otočil, on sám nejlíp ví jak je mu nejlíp :) Utěšoju se tím, že si aspoň při císaři nepomačká hlavičku a bude to mít bez práce :)

In reply to by katzchen

Aktivnější je. Včera s nama poctivě čekalo na půl noc. Řádilo v břichu od 22 hod do cca 00:30... :s:
Přes den se převaluje a večer má svoje "chvilky", ale pořád cítím takové ty prudší rány dole, takže nožičky dole.
Prostě to tak asi má být. Porodu jsem se dřív bála, ale jak jsem potom začala chodit do předpor. kurzu, tak jsem se, jak píšeš, opravdu začala taky těšit na ten neopakovatelný zážitek a hlavně nejpřirozenější pro oba. Bojím se, že se po císaři nerozkojím, atd.
Ale už se na mimíska moc těším. Máme to za pár. Jsem dnes už 38+4, takže to už budem možná příští týden spolu.
V pondělí jdu domluvit termín císaře.

In reply to by Lara78

To ti závidím, ten můj sice skoro nespí, pořád ho cítím jak se vrtí, ale je pěkný lenoch :s: A Silvestr ho vůbec nevzrušoval, i petardy zaspal :)
Tak vám držím palce, já už se nemůžu dočkat, ale musím vydržet až do konce února...a ničeho se neboj, všechno bude v pohodě :a:

no uz tam ma malo mista, tak to neni moc pravdepodobne, ale neni to uplne vyloucene. A delala si cviky pro otoceni? Jeste bych to zkusila.

Ahojky Laro, mně se mimi ve 38.tt otočilo, ale úplně opačným směrem, tzn. bylo koncem pánevním. Ono tam dělalo točky pořád, ale v tomto stadiu už mě to velmi překvapilo, kór když týden předtím bylo na kontrole na UTZ vidět hlavičkou dolů a doktor odvolal to, že mě pošle na císaře. No, ten mě stejně neminul, takže... Já si stejně myslím, že co se má stát, to se stane a moc to neovlivníš. M.

In reply to by Lara78

Ahojky, tak já jsem to netušila vůbec, že mimčo udělalo ještě takovou točku. Ono se tam pořád nějak hýbalo, takže jsem to vůbec nebyla schopná rozeznat. Byla jsem ale přesvědčená, že zůstává hlavičkou dolů, jenže bohužel. Snažila jsem se to nějak sledovat, ale nakonec jsem z toho byla sama tak zmatená, že jsem se na to vyflákla a prostě jsem jen věřila, že je to tak, jak jsem si myslela, že to je. Nemělo smysl se tím nějak víc trápit. Jen jsem věděla, že večer před tou kontrolou v porodnici jsem cítila škytavku děťátka dole, jakoby tedy mělo hlavičku dole, ale druhý den na tom UTZ už bylo všechno jinačí, takže.... prostě situace se může vždycky změnit.

In reply to by MarkétaT

Tak já cítím vždycky škytavku dole. Ono jak škytne, tak sebou celé cukne a nožkama se odrazí dole. Někde to mají ukázané na www.pampers.cz (ale s hlavičkou dole) je tam odkaz na "svět miminka" a pak jsou tam různé ukázky, co mimi dělá v různých fázích těhotenství. Moc pěkné :) Já jsem hlásila Dr. že už cítím škytavku dole, tak že už je to OK, ale on říkal, že na to to nemá vliv a ultrazvuk ukázal, že opravdu ne :O

Ahoj, myslím, že už to moc pravděpodobné není a hlavně většinou to má nějaký důvod, proč se mimi neotočilo, např. omotaný nebo krátký pupečník nebo třeba vyklenutá děloha. Tak držím palečky když už to bude císař, aby to bylo bez komplikací a potom to moc nebolelo a mohla jsi mít prcka brzy u sebe. Hodně štěstí. :a:

In reply to by Theodwyn

No, to jsem si já myslela taky, když jsem se ve 37.tt radovala, že se konečně otočilo hlavičkou dolů :-) Ve 38.tt už bylo všechno zase jinak. Řezali mě a z mimča se vyklubal macíček 4150 g a 55 cm!! Doteď nechápu, kde takový obřík ve mě bral místo na své veletoče!! Takže raději nic nebrat za definitivu, všechno se může ještě změnit. M.

Mojí kamarádce se mimčo otočilo týden před termínem. Neumím si to teda dost dobře technicky představit, ale stalo se to. Tak držím palce! :one:

Ahoj, já na tom byla úplně stejně, ale mimi se nakonec opravdu neotočilo, tak jsme rodili císařem a dnes máme krásného tříměsíčního chlapečka a je úplně jedno, že to bylo cisařem.. naopak, mám na ty okamžiky v porodnici hrozně hezké vzpomínky, opravdu!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka