ledňáčci

02.01.2009

Ahojky holky, copak, copak, nějak jsme se zasekli, tak takhle by to nešlo, kde je ta nálož :cc):
No tak já za sebe říkám, že to vypadá asi na přenášení, je pravda že pokaždý když začnu něco dělat začne mě šíleně bolet v podbříšku ale pak si sednu, lehnu a nic, prostě ticho po pěšině, se z toho fakt
picnu. Na druhou stranu mě pořád drží ta angína,ale i tak už bych to moc chtěla mít za sebou. Sotva mluvim a dýchám a chtěla bych rodit, no řekněte, jsem normální??? :s: jinak kontrola a křivka mě čeká až v úterý, takže nic nového pod sluncem. A co u vás holky? Jak jste na tom?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky...
No, celou dobu jsem si těhotenství pochvalovala, ale už se to zdá být méně pohodlné... :-) :dance: Na druhou stranu si ale nějak nedokážu představit, že bych měla rodit dřív než v termínu /19.1./ Řeknu vám, že vstávání z postele a následné rozchození těla je skutečně zážitkem. Bolí mě kosti, asi pánev či co... Ráno po probuzení mě bolí klouby na rukou, (asi mám lehce oteklé ruce, ...) no, zkrátka lazar.... Mám pocit, že tím, jak si čtu ty zážitky holek tady, co už mají porod za sebou, začíná se mě zmocňovat lehká panika... Nezdá se vám, že všichni mají hrozně dlouhý porody plné komplikací??? Holky jsou hrdinky, že to tak dobře zvládají..., ale u sebe si to teda nedovedu moc představit... Tak třikrát zdar do dalších týdnů... :-)

In reply to by Eva28

ahojky to je zajímaví, taky si tu sem tam pročítám ty porody abych věděla na co se připravit, a zatím mi přijde že je holčiny mají jakž takž v pohodě, bez nějak velkých komplikací...tak samozřejmě že to ení procházka růžovým sadem...ale asi si v tom hledám ty pozitivní slova v těch jejich příspěvcích.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No já mám taky čím dál větší obavy z porodu, ale na druhou stranu už se ho fakt nemůžu dočkat. Táhne se mi to jak sviňa. Už nevím,co bych s manžou vymyslela, ať se ta naše prdelka rouhoupe... a když si pročítám, jak holky, které měly termín až po mně už mají miminka doma, tak jsem z toho lehce vystreslá :-). Ale asi prostě každé mimčo má svůj čas a spěchat nemá cenu. Kdyby ale člověk věděl, jak dlouho to bude ještě trvat a jestli zrovna já tu nebudu trčet dalších 14 dní a závidět ostatním mimča :-).
Přeju nám všem, aby to proběhlo co nejrychleji a bez komplikací a hlavně v LEDNU!!! :-)

In reply to by Nadik

Ahoj holky, Nadi mám přesně ten pocit jak ty. Je to fakt divné. Dnes jsem se vůbec nevyspala a přítel taky ne. Jsem ho pořád budila. Kolem druhé mě vzbudila bolest břicha jako sviňa, tak jsem šla na záchod, že mám asi průjem, sice jsem se vysmolila, ale břicho tvrdé jak šutr a ne a ne povolit. Tak mě chytla panika, že už rodím. Tak jsem ho probudila, že mě bolí břicho. No asi po hodině to přešlo. Pak jsem usla a zase se mi zdálo, že se ocicmává s nějakou pipkou, tak jsem začala brečet a zase jsem ho probudila. Tak mě musel utěšovat. Jestli já do termínu neporodím, tak on asi ode mě uteče! Chudák.

In reply to by Ruza

Romčo, to mi říkala kámoška, že tak dva tři dny před porodem měla průjem. Já poslední dva dny už mám taky pořád bolesti břicha, ale pak si zajdu na velkou a přejde to. Tak nevím, ale dřív to byla furt zácpa a teď zas tohle :00: . Už jsem asi paranoidní, ale já už jakoukoliv změnu vnímám jako že to už snad přichází a myslím, že z toho brzo zblbnu :|: . Je nám nás líto :) a doufám, že z toho nezcvoknem...

In reply to by Nadik

Přesně, zrovna jsem mamce říkala, že jak jsem byla na cukrovce tak tam se mnou byla holka a já ji včera potkala jak tlačí kočárek. Takže to děcko má doma víc jak týden, že?! Mě by jeblo. Břicho mám pořád hodně vysoko, já fakt budu přenášet!

In reply to by Romanca

No jo no, nezbývá než se s tím smířit. Můj chlap už je z toho na nervy skoro víc než já a už mi nechce ani věřit, když mu řeknu, že se možńá něco děje :s: . Ale tvůj druhý termín už by měl být splnitelnější ne? Třeba nakonec porodíme stejně :-).
Holky holt chtějí být pořádné kočeny, tak jdou ještě trošku do krásy.

tak ja mam dnes za sebou rusnou noc i den. V noci me v 1hod vzbudilo desne boleni bricha, jako pri menzes, sla jsem do sprchy ale nic nepomohla, jinak mi tvrdlo bricho jako blazen co 10min, nic nepomahalo tak jsme se rozhodli zajet ve 4 hod do porodnice. Tam me napojili na monitor, par nejakych zachvevu tam bylo ale k porodu jeste ne. Vysetril me dr. a rekl ze mam jet domu ale v poledne prijet jeste na dalsi monitor. Takze jsem v poledne jela do porodnice znovu, monitor byl ok, byl tam zrovna muj doktor co k nemu chodim a tak me vystril a rekl ze se to za tu noc dost pohnulo CS uz mam 5-6 (ve stredu jsem mela 3) a ze deloha je dost drazdena a ze je to nejaky zanet ktery neni nijak nebezpecny ale vyvolava prave predcasne porod a ze bud se to zklidni nebo rozjede. Jinak otevrena jsem stale na 1prst. Stale cejtim tlaky v podbrisku tak nevim... Uz se hrozim dnesni noci, doufam ze bude lepsi. Nechtelo by se mi znovu jet do porodnice abych tam nebyla za hysterku :( Sice prujezd nocni Prahou je bezva ale za dnesek to 2* tam a zpet stacilo, holt budeme mit natrenovano ;)

No, prcci tam asi zamrzli. Chtělo by to trošku rozjet. Ale holky, 11.1. je úplněk, tak snad se to nějak uvolní. A takový hezký datum, když toho 1.1. jsme teda nestihly. :///: I když já teda doufám, že do tý doby už budu 1+1, začíná mi to vážně lízt na mozek a to zatím přenáším jen 3 dny. :00:

Ahoj, jsem tady nová tak se tady tak trochu rozkoukávám. Termín mám 17.ledna a už se nemůžu dočkat až to budu mít za sebou :-) Čekáme chlapečka a je to moje první mimi, tak mám takový smíšený pocity, nevim co čekat, porodu se nebojim, ale to asi proto že nevim co mě čeká :-) Jinak jak tady čtu tak skoro všechny nastávající maminy jsou nachlazený, já jsem na tom úplně stejně, den před vánocemi mě začalo bolet v krku, strašná rýma a kašel a zbavila jsem se toho až teď ale ještě ne tak úplně. Tak vám všem přeju ať se rychle uzdravíte a do porodu jste fit :-)

In reply to by maxxiceek

Ahoj! No já jsem nachlazená od začátku prosince. Ale jedna moje kamarádka rodila v listopadu a ve čtvrtek jsem "nenápadně" vyzvídala jestli jde se mnou cvičit (bylo mi jasné že nejde, když měla termín před týdnem, ale co kdyby mi odepsala - nejdu, narodil se mi Patrik :-) ) a ona mi na to napsala, že nejde, protože je jí "nějak divně, že má asi nějakou rýmu nebo co". A druhej den v šest byl Patrik na světě...jestli ono to nepatří mezi příííznaky :-). Já mám rýmu bez bolesti v krku od srpna a doktoři říkají, že to je normální. Prý hormony... Tak jestli tyhle vaše...naše :-) chřipky taky nejsou takoví...poslíčci :-) (v přeneseném slova smyslu) :a:

In reply to by Leuš

no to je dobrý..tak to vlastně je dobře že mi začalo škrábat v krku, rýmu mám už nějaký ten pátek...hele a nevíš jestli k tomu náhodou patří i mražená prdel? mě děsně pořád už asi 2 den mrzne zadek a to siho balím do deky ynahřejvám a je pořád ledovej. :00:

In reply to by Ruza

:qu: Tak to je dobrý :-D ale obávám se, že mrznoucí zadek bude výsledkem zimy, která vládne za našimi okny :-). I když...já jsem taky celá obalená a dneska v noci jsem se vyloženě tiskla k manželovi zadkem, aby mi rozmrzl... Tak že by...? :a:

Ahoj Ivčo, jsem na tom stejně! Nemám teda angínu, ale nachlazení, pěkně blbě se mi dýchá. Na jednu stranu bych už rodila, na druhou by to ještě mohlo počkat, až se vyléčím. Je to pořád to stejné. Dnes jsem 38+5 a rozhodně to teda nevypadá, že bych za týden měla rodit.
S tím pícháním to mám jak ty. V noci nespím, vypadá to, že budu rodit, ráno se probudím a nic.

ahojky holky, já mám termín v neděli, od středy mi odchází zátka ale to je tak všechno. říkala jsem si že už by to mohlo být a zatím nic, a to čekání je děsně protivný. a moje okolí? to bych zabila!!!!!!!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky Lindi, teplota klesla, teď ještě ten ucpaný nos, suchý kašel a neuvěřitelná bolest v krku a nejbližší termín na porodním sále je můj :s: :s: :s: Lindi mě už tak hrabe, že to snad ani není možný, to bude asi z těch prášků bo co :s:

Ještě jedna otázečka, taky vás už začíná tak deptat vaše okolí, těma blbýma otázkama typu: ještě pořád nic? co ty tady ještě děláš? co to že nerodíš? ty si ještě celá? aaaaaaaa bych za to fakt už vraždila :00: :00: :00:

In reply to by IvanaVuova

Tak tohle mě deptá už skoro měsíc. Jak si všichni mysleli, že budu mít nedonošence, tak se mě na tohle vyptávají od konce osmého měsíce. Můj vlastní otec mi dá nejmíň 8 krát denně debilní otázku: Už jdeš rodit! Jednou ho vážně pošlu do pr....!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No já cítím že budu taky přenášet. Jednak je podle UZ o týden menší, jednak fakt mám občas bolesti v podbřišku, ale jen vlažný, zátka neodchází... No a je to čtrnáct dní co mě každý den alespoň dva či tři vzpovídají, jestli náhodou nerodim. Já třeba neodpovim na telefon bo dělám něco jinýho a pak když volám zpátky, tak první co řeknou - no já myslel, že už rodíš. Jako by člověk nebyl už sám z toho všeho vystreslej! Rodiče jsou na horách a než odjeli, tak mi máma kladla na srdce, že jim musim každej den napsat zprávu jak jsem na tom. Gr!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak u mě zatím víc převládá to že bych to chtěla mít za sebou ale on ten strach na mě přijde taky toho se nebojim :s: tak já myslela jak tady někdo napíše, že už se to asi rozjíždí a ono nic. Kdepak máme ty maminky s lednovými miminky, snad nám ještě nespinkaj?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Máš pravdu vědět do čeho jdu, taky bych asi mluvila jinak :s: ale říkám si že si to zatim budu růžově malovat a až to přijde tak před tim už neuteču :s: a budu řvááááát jako tur :s: :s: :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já mám hlavně obavy z toho, že nedokážu být v klidu. Čtu si tady ty porody těch co "už to mají za sebou" :-) a ona jim odteče voda a až za hodinu jedou do porodnice..nebo Hvězdička, ta byla taky celkem v klidu..no já bych začala krvácet a jsem v porodnici na to tata! Tam by se na mě podívali a řekli by že jsem hysterka a ať jedu zase domu. Já asi až to přijde tak budu sama sebe silou vůle přesvědčovat že mám zůstat doma, že nikam nemám jezdit... Včera jsem "zkoumala" :-) kudy musí to mimčo projít...ono když se to tak vezme - teoreticky :-) - tak to zas tak daleko nemá... :!k:

In reply to by IvanaVuova

Čau holky, já jsem tady ještě taky!!! Dneska začínám 40.týden a pocity? Po procházce mě vždycky bolí podbříšek, ale jen si odpočinu, je mi hej a nic se neděje :n: . Co se týká otravných telefonátů, tak na ty já už reaguju pouze převrácenýma očima a nechám, ať hovor přijme manžel - chudák :-). Taky ho to už štve a to máme termín až v pondělí!!! Teď jsem snědla švestkový kompot, což prej pomáhá vyvolat porod, ale asi jsem se přecpala a je mi zle od žaludku :ww: . Na další kontrolu jdeme v úterý a pak se uvidí, co s námi udělají. Ale řeknu vám, už se toho bojím čím dál víc. Malá bude mít asi kolem 4 kil, tak snad nás nenechají dlouho přenášet?!

In reply to by Nadik

Já o švestkovém kompotu slyšela že vyvolává jaksi jiné pochody :-) ... Nám radili, ať si ho vezmeme do porodnice, aby nebyla první stolice moc bolestivá :-). Ale já už taky jím kompoty...bojím se aby byl klystýr účinný :-). Máma říkala, že se rodí spousta "dvojčátek" a že to berou porodníci v klidu. No ale já bych se asi studem propadla :pig:

In reply to by Leuš

Ani nemluv! Udělat jim bobika přímo na porodním sále, to bych se asi tak styděla, žy by se mi kontrakce zastavily :s: . Ale tak, klystýr je prý účinný, tak toho se nebojím a určitě si ho nechám udělat.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já bych si dala takýýýýýý! Člověk není alkoholik, ale jak se něco nesmí, tak na to má takovou chuť!!! Já dostala k narozkám Martini...a o narozky jsem to dopoledne akorát zjistila, že jsem těhotná... Večer jsem dostala výborné bílé víno...Martini...Campari...a je to tu, je to zavřený a ještě dlouho to zavřený bude! Piju akorát nealko pivo. Věřím že jsou v tom vitamíny...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak já už se sem tam decánek červeného vinka nebo pivko dám a taky jsem měla přes vánoce kapku vaječného likéru, ale že by to mělo na malou nějaký vypuzovací vliv :n: . Njn, na začátku těhu jsme měly strach, že prcky třeba neudržíme a teď bychom je už vyhnaly nejradši ven :-). Bobci, co si o tom mají myslet :s: .
Manža mi teď chystá palačinky s nanukem a borůvkama, tož to si s Kristinkou parádně pošmáknem :hu: :qu: .

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jak to tak čtu, tak vy jen "chlastáte" a "žerete"?! :-D To je sranda si to pročítat.

Ahojky ledňandy!!! Tak vidím, že jsme na tom asi všechny stejně. Já jsem dnes 37+2tt, ale už jsem úplně KO. Velmi často mě pobolívá bříško a cítím tlaky vespod, hlavně v noci. Dnes jsem myslela, že mi v noci praskla voda, ale jen jsem měla tak plný močák, že jsem to jaksi trošičku neudržela. Manža už myslel, že konečně pojedeme. Při minulé kontrole stále vysoko a zavřeno, další bude až v úterý, tak doufám, že se konečně něco pohne. Takže vám všem také moooc držím palečky, ať nám to dobře dopadne!!!! pa

Ahojky, tak pořád nic ! I když jsem koukala, že máš termín až 8.1. to máš ještě čas ne? Pěkně prvně vylež tu angínu a pak můžeš jít na to :s: Já mám podle UTZ termín dneska, byla jsem na ozvách, sice tam nějaké reakce byly, ale zatím to nevypadá. Podle PM mám termín 4.1. tak uvidíme. V pondělí jdu znovu na kontrolu, tak jsem zvědavá co mi poví, asi určí datum do kdy bych měla porodit a popř. pak domluví vyvolání. Byla bych ale radši kdyby to šlo samo. Přes svátky jsem taky chytla nějakou angínu, bolí mě v krku, mám tam takové bílé fleky, ale naštěstí jsem bez teplot a jde to, jen mám trochu kašel a bolí mi v krku. Byla jsem dneska u dr. že mi teda něco napíše, abych byla jakž takž v pohodě a nenakazila hned mrňouska a ona tam není, až v pondělí. :spid: Tak doufám, že ještě do pondělí vydržím, abych tam zašla. Nebylo by asi dobrý jet do porodnice s angínou ! Ty se drž a neboj, mrňousek se rozhodne jít na svět až se mu bude chtít, kam by chvátal, když je u maminky tak hezky, že jo??? :a:

Ahojky,
tak já jsem dneska teprve 37+3tt, takže asi nic očekávat nemůžu, ale proti bych asi nebyla. Radši když by to přišlo dřív, než pak nervózně sledovat každičkej projev. Zatim jsem naprosto v pořádku, nic se neděje, nevim co jsou poslíčci a v pondělí jdu poprvé na monitor, tak jsem zvědavá. Kdy máš termín? Pokud máš angínu, buď ráda, že jsi ještě v celku. Určitě to pak pude líp, až se trošičku vykurýruješ :one:
Tak přeji rychlé uzdravování a pak taky rychlý a pohodový porod :a:

In reply to by želva

Termín mám 8.1. ale myslím si že z té tabule na pravé straně zmizím dříve než budu mít mimíska u sebe :s: ale co hlavně aby malá byla zdravá, holt je to holka, takže chce být asi krásná jako hvězda jasná :s: ach jo, mě už z toho těhotenství asi opravdu začíná hrabat, ale co bych taky po 9 měsících chtěla :s: . Antibiotika beru už od úterka a pořád se cítím jako zbytej pes, mě ty nemoci vždycky držely dlouho, tak aspoň protentokrát by se to už mohlo umoudřit a my jít s plnou parádou rodit :s: Jinak stou poradnou máš úplnou pravdu :one:

ahojky, tak u nás je zatím klid po pěšině, přesně jak říkáš, když něco dělám, tak mi zachvili bolí břicho a bederka, nachvili si sednu a je klid...jinak to vypadá, že ne mne taky něco leze asi nějaká chřipajzna či co? já mám další kontrolu až příští čt. no ale stejnak ty kontroli jsou nic neříkající, teda krom toho že jsou mimísi v pořádku. prtože komu řeknou že na porod to není tak tam večer jedou a do rána rodí a komu řeknou že se to chystá tak tu straší ještě třebas 14 dní. Ale jedno máme jistý letos miminka porodíme :-)
taky jsem tu včera skoro celý den nebyla amyslila jka přibydou alespoň 3 miminka a ono jenom jedno. tak šup šup ledňandy a opozdilá prosinčátka!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka