otěhotnění při kojení

02.01.2009

Ahoj, mám pár dotázků.
Mám 28měsíční syna, kterého stále tak 3x denně kojím. 6týden už neberu antikoncepci.Nicméně nějaké ty příznaky jako je bolest při přisátí u obou prsou, žaludek na vodě. Test byl před dvěma dny negativní. Problém je, že mám vlastně pořád velmi nepravidelnou mensruaci, a většinou trvá 1-2 dny. Ted druhý den se mi objevila taková ředěná krev, s přestávkami, je to špinění? rozhodně to nevypadá jako normální menstruace.
S tou nepravidelnou menstruací,nevím vůbec kdy dochází k ovulaci nic.

Kliknutím vložíte smajlíky:

co jsem se já dočetla, ohledně antikoncepčního účinku kojení, je lépe na něj nespoléhat.

METODA LAKTAČNÍ AMENORHEY Po dobu prvních šesti měsíců dítěte je kojení odborníky uznáváno za antikoncepční metodu s vysokou (více než 98 %) spolehlivostí, OVŠEM za striktního splnění následujících podmínek:
Kojeni_jako_antikocepce_normal

• Matka nekrvácela po 56. dni od porodu, neměla návrat menstruace.
• Dítě je kojeno výlučně z prsu, podle potřeby ve dne i v noci. Je krmeno pouze mateřským mlékem, nedostává žádnou jinou potravu ani tekutiny.
• Mezi kojeními ve dne nejsou přestávky delší než 4 hodiny a v noci delší než 6 hodin (od začátku jednoho kojení do začátku kojení dalšího, při čemž kojení trvá minimálně 4 minuty po spuštění reflexu let-down).
• Dítě nesaje dudlík, paleček, ani z lahve.
Pokud některá z uvedených podmínek není splněna, je možný návrat plodnosti a pro zabránění početí je třeba používat jinou antikoncepční metodu.

Já jsem antikoncepci nesnášela, tak se raději chráníme kondomem. Malému je 5 měsíců, měnstruaci jsem měla 1x silnou, 3 měsíce po porodu.
Pa, přeji krásný rok 2009 a ať nám naše dětičky dělají jenom radost!!! Dana

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

kojení není antikoncepce:), nicméně já ji brala až do vic jak 2 let malého. První menstruaci jsem dostala až v jeho 17měsíci, takže už plné kojení to nebylo. Ale pořádná menstruace jako dřív to nebyla doted:)

cauky katy,
tak predne nejdriv dovol vyslovit muj hluboky obdiv k tak dlouhodobemu kojeni - to je neco, co je muj velky a tajny sen - zatim mi k nemu vsak schazi jeste celych 20 mesicu! (mam za sebou teprve 8 a neco).
jinak ale k tomu otehotneni pri kojeni asi bohuzel moc neporadim... pri tak dlouhodobem kojeni se vubec netroufam odhadovat. vlastne by me to samotnou zajimalo - jak pravidelno/nepravidelna MS casem bude. ja dostala teprve svou prvni MS po porodu teprve ted (8,5 mes.)
tak snad ti nekdo zkusenejsi poradi. mejte se zatim fajn.
SHARANE+LUCINKA

In reply to by sharane

děkuji moc za komentář :dance: , my jsme na začátku měli hodně velké problémy s kojením, malý vůbec nepřibýval, chytil se až ve 4,5 měsících, no a pak se stal už závislákem. Já bych i už přestala, ale kdo by odolal broučkovi co se nemůže dočkat své porce :§:

In reply to by kat2

Ahoj. To, že kojení není antikoncepce, je jasné. Nedá se na to spoléhat. Hodně píšou, že i když žena nemá menstruaci, může otěhotnět. Takže, kdyby k tomu došlo, otěhotněla bych, když kojím a nemám menstruaci, jak se pozná, že jsem těhotná?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka