AHoj Ledňáčkové!!!Nové miminko je na světě!!!

01.01.2009

Ahoj holky,
jmenuji se Filípek a narodil jsem se v neděli 28. prosince 2008 ve STrakonické porodnici. Vážil jsem 3450 gramů a měřil 50 centimetrů. Dneska nás pustili domů z porodnice.
Termín jsem měla dnes, tak nám to krásně vyšlo, že nás na nový rok pustili domů. Porod byl celkem rychlý. V noci na neděli v půl jedné mi praskla voda, za hodinu jsme jeli, na monitoru nebyli žádné kontrakce a ani mě nic nebolelo. Doktroka prohlásila, že je to teprve začátek. Ubytovali jsme se s manželem v pokojíčku a první bolesti jsem ucítila v osm hodin ráno. Ty pravé kontrakce začali až kolem desáté dopoledne a hned po jedné minutě. Začala jsem se rychle otevírat a v poledne jsme šli na sál. Filípek se narodil ve 12.40 . Bylo to tedy celkem rychlé. Máme z miminka obrovskou radost, později sem vložím fotečku.
Pár dní jsem tu nebyla, tak by mě zajímalo, jak to vypadá s ostatními ledňáčky... Kdo už porodil a kdo je stále v celku. Mějte se všichni krásně papa

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj Johanko :a: , moc ti gratulujeme a přejeme hodně zdravíčka vám oběma a aby vám Filípek dělal jen samou rados. :k: My jsme se s Lindičkou vrátili z porodnice včera.

In reply to by Ivka

Ahoj Ivo, jsem z Volyně, takže jsem moc na vybranou neměla. Ještě třeba do Prachatic, ale chtěla jsem raději do Strakonic. Nemůžu na tuto porodnici říci nic negativního. Já byla velice spokojená s přístupem porodních asistentek i doktorů. Všichni byli hodně profesionální a milí. I na šestinedělí jsou bezvadné sestry, které ti vždy poradí a pomohou. Takže já můžu jenom chválit :one: Ty jsi taky ze STrakonice? Měj se krásně ahoj

Posílám velikou gratulaci Tobě i Filípkovi !!! Beeee, já už bych to taky chtěla mít za sebou. :||):

In reply to by MAYA

Ahoj Jani, kdyby Romanca nesepisovala seznam ledňáčků, tak ani nevím, že už máš prcka venku :) . Moc a moc ti gratuluji ke zdravému chlapečku a přeji oběma spoustu zdravíčka, lásky a ať tě bobek úplně nevysaje :-).
Kéž by to už přišlo i na mě, ale termín mám přece jen až v pondělí, tak třeba....
Mějte se s malým moc hezky a taky už se těším na fotečku.

Moc vám gratuluji k Filípkovi,ať se vám dobře daří a jste zdraví.A nám ostatním,který to teprve čeká přeju pohodovej porod.

Johanko mooooc gratuluji k Filípkovi :k: , ať jste zdravoučcí a rostete jako z vody ;) . Budeme se tu těšit na fotečku :a: .

Ahoj Jani,
strašně moc gratuluji k miminku a hlavně k tak pohodovému porodu. Zvládla jsi to na jedničku! Jak já bych to už taky chtěla mít za sebou, začínam se trošku bát :00:
Tak ať vám to doma všem společně co nejlíp klape a Filípek je zdravej. Že máš víc mlíčka nevadí, hlavně, že ho nemáš málo :one:
Až budeš mít chvilku, klidně mi můžeš napsat, jak to vypadalo v porodnici a tak. Budu vděčná za každou informaci, ať vim, do čeho jdu :s: :s:
Mějte se krásně a dobře papkejte :cc):

Ahoj holky, všem vám moc děkujeme za přání a těším se až si tu počtu o vašich miminkách. Musím jít krmit, tak zatím paa :a:

To se nám to teda rozjíždí!!! Milý Filípku, přeji Ti do života spoustu štěstí, zdraví a lásky!!! :a:

Ty jo, to je mazec! Však jsi neměla žádné příznaky porodu a najednou?! Tak mám naději. :qu: že přece jen porodím. Užíj si to miminko.

In reply to by Romanca

Ahoj Romčo, já vím, že pár dní předtím jsem tady psala, jak nemám žádné příznaky a jak super se cítím a najednou to prostě přišlo. Byl to fofr... Přeju ti abys to měla taky tak rychle. Filípek je nádhernej....

In reply to by Johanka 2

Ahojky, To mlíko se upraví nebo budeš holt kojná. :-D
Díky, snad to budu mít rychle a bez problémově za sebou, zatím je klid po pěšině. Tak uvidíme. Změnila jsem v seznamu ledňáčků termín porodu, páč už nevěřím, že to bude 6.1. Takže jsem si dala ten druhý termín. :-D

ahoj Johanko, moc, moc ti gratuluji k Filípkovi, ať ti dělá jenom samou radost a přeji vám oběma hodně zdravíčka a pohody. My už to máme taky za sebou, narodili jsme se o tři dny dříve než vy, ale jsme drobečci, por. váha 2650 g a 47 cm, ale hodně papáme, tak to rychle doženeme. A co Filípek, papá ti hezky? A je hodný?

In reply to by Hvězdička blýskavá

Ahoj Hvězdičko, Filípek papá krásně. Jediněj můj problém, jestli se to problémem dá nazvat, je přebytek mléka. Musím hodně odsávat, což není vždycky jednoduché a hlavně náročné na čas. Já vím, že spoustu maminek má opačný problém, tak se to snažím nehrotit. Papáme po třech hodinách a podle toho jak mi ho vážili v nemocnici, tak vždycky tak 50 ml, doufám, že postupem času to bude i víc, abych nemusela tolik odsávat. Po kojení většinou nasaju ještě třeba stovku, než se mi prsa uvolní. Asi jsem měla mít dvojčata. Měj se krásně....

In reply to by Johanka 2

Jani, buď ráda, že máš tolik mlíčka pro maličkého, někdo nemůže kojit třeba vůbec. Určitě to není jednoduché, ale stojí to přece za to, naše mlíčko dává bobíškům nejlepší základ do života :c: Ale pokud papá po třech hodinách, tak to je jasné, když mi malý odpolko spinká taky tři hodinky, tak se mi spustí mlíko, jak se tam tlačí :!k: Jinak kojíme co hodinku, tak to vždycky stihne všechno spapat. a jak v noci, spinká nebo se budí často?

In reply to by Johanka 2

Ahoj,moc gratuluju k Filípkovi.Já sem porodila 28.ho taky chlapečka. Jinak s mlíkem mám uplne stejný problém,po kojení odsaju tak 200ml jako nic.Kojíme taky asi po 2 hodinách,v noci i po 4.Ale nevim,kolik toho tak vypije,v porodnici to bylo jen kolem 30ml,ale ted uz se asi hodně zlepšil. Díky bohu za elektrickou odsávačku,to je fakt věc a vubec to nebolí.A co děláš s mlíkem,skladuješ si ho?Já to lifruju do mrazáku,až nekam pojedu,aby přítel mohl nakrmit z lahvičky.Tak ať ti krásně roste :/;x:

ahoj tak to ti moc gratuluji.přeji aby ste byli v poho a zdravoučky.
ja mam termin 27ledna.a na jednu stranu bych si přala aby to bylo dřiv a měla porod jako ty moc nebolestivej a rychlej dost se bojim.

In reply to by mimisek muj

Ahoj, jak říkají PA nebolestivý porod neexistuje, takže ani ten můj nebyl nějaký zázrak. Užila jsem si taky dost, protože kontrakce přišli nečekaně a rovnou po minutě. Bolelo to jak sviňa, ale teď už si na to ani nevzpomenu...

Moc gratuluju!!!Závidím supr porod!!!Přeju vám hlavně zdravíčko a když je ten Nový rok,tak taky do Nového roku vše nejlepší!!! :a:

Milá Johanko, moc gratuluju k Filípkovi, to je fajn, že už to máš za sebou. Trošku mi to připomíná můj první porod - skoro stejný průběho týden před termínem, prasklá plodovka, půl dne nic a pak celkem rychlý porod. Jé to bylo bájo... Teď mám termín v úterý, už tu několikátou noc plaším, že už asi jedem, protože mám křížové bolesti a stahy a ono pořád nic... Zlatá prasklá plodovka... :) Tak se mějte krásně, ať jste oba zdraví a Filípek ať je zlatíčko a moc tě nezlobí. :a: Romča

In reply to by rumiska

Ahoj Rumísko, taky jsem byla moc ráda, že to proběhlo jak to proběhlo. Bála jsem se komplikací, tak hlavně že už to mám za sebou a miminko doma. Zatím je hodnej, pije jak duha a ze mě je dojička. Mám mlíka, že bych ho mohla prodávat. Nechci ale nic zakřiknout, doufám že nám to vydrží. Tak ahoj a hodně štěstí tobě...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky