dnes už vím................

ivka222
01.01.2009

až dnes vím a uznávám,že jsem měla mít děti v pozdnějším věku,nic proti mladým maminkám posuzuju sebe,ale já teď vím,že mám na vše jiný pohled :h: že mi toliko nevadí co mi dříve vadilo,s malým si to užívám a beznadějně ho miluju,miluju samozřejmně i své ostatní děti,ale teď vím,že mám tak nějak větší trpělivost a vše dělám s větší láskou,vše si vychutnávám až do dna i když některé dny nejsou veselé mně to nerozhodí,jsem pořád tak nějak v klidu,já bych normálně chtěla ještě jedno,dneska ve zprávách když ukazovali nová miminka roku 2009 tak mi plesalo srdíčko a šla bych do toho,ale chci vidět svoje dítko dozrávat a né aby ve dvaceti přišlo o mámu už s Juráškem budu mít co dělat abych to udýchala :s: ale chci být se svými dětmi co nejdéle a vychutnávat si jejich úspěchy i neúspěchy :h: :h: :h: jsou tři a já ani jednou nezalitovala,že je mám :n: jsou chvilky kdy jsou na roztrhání,ale těch hezčích těch co pohladí po duši jako mámu je daleko víc,buďme dobrý mámy,oni to od nás očekávají a nechtějme dokonalý děti :n: chtějme aby byli šťastný :one:

myslím, že na věku až tak nezáleží... Já měla malého v 18 (za tři měsíce mi bylo 19) a milovala jsem ho a užívala jsem si to všechno parádně. Byla jsem děcko... a kojila jsem 14 měsíců, vyvařovala jsme plíny v hrnci a to malé jsem musela prostě pořád olizovat a čuchat k němu. Dneska je mi třicet a doufám v to, že nebudu mezi dětmi dělat rozdíly jako moje tchýně, že je budu mít sice ráda každé jinak, ale stejně moc. NO a doufám, že si budu nové mateřství užívat úplně stejně, protože to bylo perfektní a strašně silné. Není nic, co bych změnila :k:
Moje kolegyně šly do práce po roce mateřské a já si to nedovedu představit. Ani kvůli prachům, ani kvůli ničemu jinému.

ivka222

In reply to by Andělína

já netvrdím,že u každého,mluvila jsem sama za sebe,já měla prvního kluka ve 24 letech a byl hrozně vytouženej,měla jsem v sobě toliko lásky a neměla jsem jí kde dát,zůstala jsem s ním sama a mně to nevadilo,protože tu lásku co jsem měla v sobě jsem mohla dávat jen a jen jemu a plně se na něj soustředit :h: byl moje všechno,najednou jsem už nebyla jen JÁ,byli jsme DVA,já a on i když úplně jinak,nešla jsem bez něj nikam,pro mně přestal existovat okolní svět,žádné diskotéky,žádné trajdání byla jsem jenom s ním a nic mi nescházelo.Postupem času,ale něco chybělo chybělo mi,že mi nikdo mojí lásku nevracel,jasně že malej se na mně jenom podíval a když k tomu přidal i úsměv vydalo to za vše,ale mně chyběli jiné doteky a pohlazení,potřebovala jsem někoho o koho bych se mohla opřít a aby mi někdo řekl jak mu na mně záleží jen pro to jaká jsem :h:

Ivko, napsala jsi to přesně tak, jak to cítím i já... jen někdy ještě přemýšlím, jestli je to tím, že jsem starší a trpělivější, nebo že je to mé třetí dítě a vím už co a jak a nejsem už tolik vyplašená a zvládám to daleko líp a že by to tak třeba nebylo, být to teprve první dítě... ale je to tak, já si to vychutnávám jak blázen, prožívám to úplně jinak než tenkrát a jsem za to strašně moc ráda, že to tak můžu prožít a zažít... napsala jsi to suprově... a pravdivě... jo, život je krásný... :one:

ivka222

In reply to by Blue Jane

něco je na tom,že je třetí,ale stejně si myslím že má hodně vliv věk,mně třeba tenkrát rozhodilo když malýmu(velkýmu)lezly zuby,nevěděla jsem co to je pořád jen brečel a já už taky ale vysílením a nervozitou,a u Juráška jsem jeho bolest tak nějak zdílela,už jsem věděla jak mu pomoci a ulevit mu,ale hlavně to bylo s klidem a pochopením :)

To je krásný, ty umíš pohladit po duši a po srdíčku... :h: .Mluvíš mi od srdce, ale jsem ted v takové náladě, že nezvládám napsat více... :( .Jen to, že já od Majdinčiného narození, žiju jen a jen pro ní.... :h: :h: :h: .Miluju jí mooc, někdy mě strašně mrzí, když mi ujedou nervy a jsem na ní ošklivá, ale snažím se jí vychovávat už od ted a snad se mi to podaří a jednou mi řekne Maminko, mám tě fakt moc ráda... :h: :h: :h: .

mně je 30 a musím uznat,že si to fakt vychutnávám a celkově mám pocit,že jsem se po porodu zklidnila a mám větší trpělivost,a to jsem si to mateřství předtím neuměla představit

Ahojky, já jsem tedy někdy na prášky z Monči a to mi bude dvaatřicet, ale je fakt, že to asi beru jinak...ale mladší holky si to taky umí užít..:-) záleží vždy na zázemí.. ale přesně tohle mi říkala švagrová, že by chtěla miminko teď (měla první v 19ti..) že by si ho užila, že předtím byla spíš nervózní jak hpolky furt brečej..

In reply to by ivka222

no on vlastně kdyby se objevil před těmi deseti lety, tak bych o něj asi stejně nezavadila.. :///: všechno má svůj čas..já se zase bojím, že chci víc dětí a je mi už docela dost, abych si užila všechny..

In reply to by Borůvka

32jeste neni tak hrozny,teda pokud nechces jeste 5deti :00: ikdyz na druhou stranu to vypada,ze nase generace do duchodu uz nepujde,tak mas vlastne dost casu :s: :h: ...ja mela Petu po 34 a je pravda,ze si to vychutnavam jinak nez s Terezkou,ikdyz to bylo jen 4roky zpatky :c: ...

Ivko, to je doják :j) :j) :j) Máš pravdu. Já mám sice zatím jen jedno a je mi 27 a i když je to pro mně obrovská změna a záhul, tak k němu cítím tak strašně obrovskou lásku a zároveň strach o něj, že se to nedá popsat :j)Navíc mě dojímá každý malý dítě co vidím :s:

ivka222

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

neumím a nechci si to bez nich ani představit,hlavně teď jak Deniska stonala tak mi k její dušičce hodně otevřela oči a já na ní vidím více toho krásného,co na tom že má v pokojíku bordel,já tam prostě nejdu a je to :s: ale umí mi nakresli obrázek a je tam milion srdíček :h: umí mi napsat dopis a dát ho na dřez protože ví,že tam za chvilenku půjdu,a v tom dopise ja jak mně má ráda,co do bordelu když myslí na mně a né na něj :c:

ivka222

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

hlavně proto člověk žije,já chtěla být vždycky dobrá máma,vím že nejsem úplně super ale myslím,že mně děti mají rády,neuhodím je jen když je to opravdu nevyhnutelné,ale to je jen jednou za dva roky,kluk už se mi směje jen se napřáhnu je nějakej moc temperamentní a já se stejně netrefím,a holka ta je tak hubená,že to nejde bojím se že bych jí zlomila(jen napopud odsud jsem jí nedávno uhodila a do dneška si to vyčítám) :n: už né :w: vše se dá vyřešit jinak,je třeba bolí,když s nima nemluvím to potom dolejzají a podlejzají a dělají vše jen proto abych si jich všimla :///:

ivka222

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

výčitky jsou,ale je to jen k dobru ;) prostě jsem řekla,že už né a taky vím že to neudělám,já byla bita jako žito,hlavně od táty a bral mně i pěstmi a já ho nenáviděla,teď je po smrti a nikomu nechybí a já mu nikdy neodpustím,že mi nedal dětsví,bylo to jen o pití a stresech :n: neměla jsem ho a nemám ráda,má se odpousštět,ale mně to nějak nekde :n:

ivka222

In reply to by mamáček

asi jo mamáčku,tak nějak se mi chtělo psát,já bych psala ještě víc,ale bála jsem se že by to nikdo nečetl :s:

Ivetko zlatá pravda, nepotřebuju mít doma génia nebo mistra světa, ale chci a budu usilovat o to, aby byly spokojený a šťastný a s každým jejich rozhodnutím budu jen souhlasit (v rámci možností. Mě je 23 a mám už dvě děti a užívám si každý den plnými doušky :h: a jak říkáš jsou dny, kdy to neni nejveselejší - a že jich u nás teď bylo až moc, ale jsou to andílkové a potřebují silné maminky - jen tak se dá všechno zvládnout :h:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky