JAK NAHMATÁM ČÍPEK ???

01.01.2009

Když tady některé píšete, že nahmatáte čípek, jak si tam dosáhnete? A v jaké poloze to hmatáte? Já to včera zkoušela, protože se mi zdá, že mi malá tlačí strašně dolů na pánev, ale nic jsem nenahmatala- nedosahnu tam...bolí mě pipi a konečník taky- dokonce mi přijde, že mi vylezly žilky- ne přímo hemoroidy, ale jako když se zvýrazní žilní síť na hýždi...mažu to gelem z dubové kůry a zatím to pomáhá, ale jsem zvědavá, jak to půjde dál :!k:
Díky všem za odpovědi :k:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Jsem asi hloupá, ale já ani nevím jak daleko ten čípek má být....a jak ho tam nahmatám...ale 23.12. jsem byla na kontrole 32.týden a bylo mi řečeno že ho mám 5cm, tak snad by se to tak rychle nezměnilo. Ale přesto by mě to zajímalo....

In reply to by sisiska

Nejsem si jistá, ale myslím, že má být tuhý. Usuzuju podle výrazů doktorů - že čípek měkne. Kolem 4cm. Nevím, ale myslím, že to pozná jen ten, kdo to dělá delší dobu. Já to radši nebudu ani zkoušet, zbytečně bych se nervovala.

In reply to by plucka

Tak jsem to teď zkoušela a nevim jestli to byl čípek, je to taková boule naproti konečníku nebo je dál v pochvě? Jestli je to ono tak jsem to nahmatala hned na kraji. Tak jsem z toho jelen.

In reply to by sisiska

Jo,tak to je ještě v pohodě. Když bys to měla dole tvrdé,tak bys cítila i hodně velký tlak dolů. Tak teda odpočívej!! Já počkám do středeční kontroly a potom budu možná odpočívat taky,jsem moc zvědavá. A ty jdeš až toho 16.1.,nebo ses objednala raději na dřív?

In reply to by sisiska

Určitě se taky objednej dřív,nebo tam zajdi bez objednání,já mám třeba s doktorem dohodu,že tam můžu jít kdykoliv,při sebemenších problémech a jednou se dokonce stalo,že měl dovču a pozval si mě tam jako jedinou,bylo to sice divné bez sestry a tak,ale zmákli jsme to a já měla klid.Taky ti držím palce,v pondělí budu čekat,jak jsi pochodila!!!

mayecka
vždyt je to podle mě zbytečný strkat si tam prsty abych si nahmatala čípek :n:
Stačí mi jak to dělá doktorka, a mám z toho nepříjemný pocit. Hlavní je že je všecho v pořádku :j) ale to je jen muj názor pá pá :pig:

mohu mít dotaz?K čemu je to dobrý??? :00: abych řekla pravdu ani u jednoho těhu mě ani nenapadlo si hrabat po čípku,velikost a délku mi vždycky řekl doktor a myslím,že ani laik to správně nezhodnotí,někdy mě vážně překvapíte a to si říkám,že po třech porodech už jsem ledacos zažila,viděla a přečetla ,ale chyba chyba :one:

In reply to by michirigi

Tak já ti napíšu,proč my to třeba děláme.V prvním těhu jsem se totiž začala strašně rychle otevírat už v 36.týdnu a do 5 dnů porodila,doktor to zkrátka nevychytal,na příjmu jsem byla na 3 prsty a po odtoku plodové vody.Kdyby to vychytal,tak bych ležela,ať naženu alespoň týden.Měla jsem kluka na dětském (2,26 kg),14 dní bez něj,viděla jsem ho až 3.den po porodu,těch 14 dní jsem ho mohla vidět jen na půl hodiny denně,díky krmení na dětském stříkačkou,flaškou a sondou mi zvracel do dvou let,dodnes má problém s příjmem stravy,jakoby neměl pocit hladu,z porodu a dětského mám totální depku až dodnes,můžeš si přečíst články,co jsem psala.Mám neskutečný strach z předčasného porodu. Můj doktor si vzal dovču,takže jsem měsíc bez kontroly od 31.do 35.týdne,takže se teď zkrátka spoléhám na manžela,fakt mě to vždycky uklidní,nijak čípek neměří,jen k němu dá prst a na prstu mi pak ukáže,jak je velký,jestli byl tvrdý a tak,toť vše,prostě mně to strašně uklidňuje a tohle to právě potřebuju. Je super,že jsi měla 3 super porody,ale takhle to zkrátka nemají všechny ženské,bohužel,takové,aby nemusely mít z dalšího strach,víš?Třeba jsi je měla bolestivé,dlouhé atd.,ale nejspíš jsi nezažila to,že bys byla 14 dní bez miminka a poprvé ho spatřila až 3.den po porodu,to bys totiž takovou otázku nepoložila. :a:

In reply to by kockral

díky za vysvětlení,ale bohužel tě musím poopravit,neměla jsem nikdy žádné super porody vždy s komplikacema plus 2 spontání potraty třetí Jakoubek se narodil na 36 týdnu těhu,hned po porodu ho odvezli na nedonošeneckou jednotku na ventilátor,přidalo se krvácení do mozku,infekce,zápal plic,hypotonie(je nám 5 měsíců skoro a dg.centrální svalové hypotonie mame dodnes)malého jsem viděla poprvé za 4 dny a kdyby mi ukázali kterékoliv dítě věřila bych,že je mé,k němu jsem mohla na 2hodiny denně na návštěvu domů jsme šli z váhou o 3|4kg menší než se narodil,nekojila jsem ho ani den je od narození na lahvičče a nedovolili mě na něj ani sáhnout až po 10dnech-takže mě nic vyprávět nemusíš,ale ani po tomhle zážitku bych si sama nenahmatávala nic jen z toho důvodu,abych si tam něco nepošramostila a nedopadlo to stejně....asi je to tím,že je plně doktorům důvěřuji a věřím jim na 100%,ale ani oni nejsou vševědoucí a vím jak to bylo se mnou ráno jsem byla u doktora a nic a druhý den ráno jsem jela na 4 prsty otevřená rodit.......a klidně tuto otázku můžu položit já si zažila taky (každy den jsem se modlila jen ať to malej přežije) a na nedonošencích se ke mě chovali jak k nějaké lůze,byli sprostí,arogantní prostě děs....můžeš si to přečíst na hodnocení porodnic(Liberec)

In reply to by michirigi

Tak v tom případě nechápu,že těm doktorům věříš na 100 %.Já ne,neříkám,že mi manžel kontroluje děložní hrdlo,to bych se bála,ale jestli víš,kde je čípek,tak s tím se nic stát nemůže,je 4-5 cm daleko a myslím,že mužské přirození je teda trošku delší!!! :s: A taky mně to nekontroluje každý den,ale momentálně mněl doktor dlouho volno a naposledy jsem byla na kontrole v 31.týdnu,pozítří začínám 35. a jdu na kontrolu až ve středu,takže měsíc bez doktora v období,kdy se už klidně může něco dít. Zkrátka jsem nervózní a kdybych zjistila,že se něco blíží,tak raději budu ležet,abych kluka donosila.Momentálně jen ležet nemůžu,protože mám doma kluka,víš? A můžu se tě zeptat,jestli jsi měla z toho poporodní depresi?

In reply to by markytka.j

Díky moc za pochopení!!! Já se nikomu nemusím zpovídat,ale zkrátka jsem musela na ten dotaz reagovat. Je spousta holek,co jim vše výjde podle představ,nebo alespoň trošku,ale mně se bohužel stalo skoro všechno nejhorší,takže se teď jen modlím a modlím a nejradši bych byla,kdyby to uteklo ze dne na den a byla bych už alespoň v 38.týdnu. :(

In reply to by kockral

Já tě chápu...každá si myslí, že když její porod probíhal bez problému, tak že i ty ostatní to mají v pohodě... Ale kolikrát čteš, že celé těhu bylo ok a u porodu nastalo tolik komplikací, že jak maminka tak miminko bojovali o život... Nedivím se, že máš strach...samozřejmě jako každá si přeji pohodový porod, ale i přesto mám před očima i komplikace. Ještě jednou!!!! HODNĚ ŠTĚSTÍČKA!!!!!!!!!!!!!!!!!! :e):

In reply to by markytka.j

drahá,vůbec nevím proč mě hodnotíš,nevíš vůbec čím jsem prošla a co zažila a nikdy jsem neměla žádný porod v pohodě....rodit skoro 5kilové dítě já vůbec nepovažuji za pohodu při porodu,druhé na kleště mezitím 2 spontání potraty a 3 na 36tt s vážnýma komplikacema....mě to teda moc pohodové nepřipadá....teď mě suď a hodnoť......nikomu bych to nepřála,proto taky nikoho nesoudím jelikož nevím čím prošel,prostě mě jen zajímalo k čemu hodnotit sama čípek,chodím k doktoru a ten mě vyšetří a řekne, ba o to víc bych se bála,že si ublížím a vyvolám si porod předčastně...to je můj názor....ovšem pokud samovyšetření někoho uklidní jen směle do toho,je lepší být klidná než nervoza neklidná....schvaluji ji to na 100%

In reply to by michirigi

Hodnotit druhé opravdu nebylo na místě. A ty sis "užila" za několik těhulek dohromady :k: . U mě těhu neprobíhalo úplně v pohodě právě kvůli otevírání, za to jsem rodila ve 37tt - porod spontání, bez komplikací, malej měl 2,25kg a ani v inkubátoru nebyl atd. Jsem za to neskutečně vděčná a vím, že to tak vůbec dopadnout nemuselo.
Teď jsem ve 24tt a raduji se doslova z každého dalšího dne. Strach budu mít už asi dokonce těhu. Na čípek si nesáhnu, nechci. Právě z toho důvodu, že mám strach, že si tam špatně šáhnu a praskne mi voda, nebo já nevím co všechno. Navíc pochybuju, že bych byla schopná zhodnotit, jestli je všechno jak má a nevystresovala se ještě víc. Při jakýkoli pochybnostech mohu kdykoli dojít k dr. nebo mám jet rovnou do nemocnice.
Všem přeju takový krásný porod jako jsem měla já, když čtu vaše příběhy víc si uvědomuju, jaké jsem měla štěstí. Díky :h: :/;x: :a:

In reply to by markytka.j

Díky moc,tobě přeju taky hodně štěstí a rychlý a bezproblémový porod!!! Je toho na světě tolik špatného,co se děje,ale každá si to umíme jinak připustit.Já toho bohužel mám kolem sebe spoustu.Moje známá např.šla normálně rodit,je malá a drobná,tak šla vždycky dřív vyvolávat (mělo to být její druhé).Nakonec musela jít na císaře kvůli špatným ozvám a porodila holčičku,ale bohužel delší dobu bez srdeční akce,i když ji oživili,ale mozek byl dlouho bez kyslíku,tak je bobek malá postižená,mozek neovládá nic,nevidí,nechodí,jen leží a v ústavu,protože těm známým jí ani domů nedají.Dávají jí max.10 let života.Je to šílené,hrozné,každý den se jim dívám do okna,bydlí totiž přes cestu a uvědomuju si tu bolest,co museli a musí prožívat. Naštěstí se vzpamatovali a pokoušejí se o další mimi,tak doufám,že jim vše výjde a nám všem,co tu jsme taky,už ať mají všechny příběhy šťastné konce!!!Až tady konečně čítávám šťastné porody,šťastné maminky,do doby,než jsem to na netu objevila,jsem slyšela vše jen zlé a zažila taky. Kéž bych to mohla ovlivnit,přála bych to každé holčině,co tady jsou,ať mají bezproblémový,šťastný porod s miminkem u sebe,ať jsou pyšné a hrdé na sebe,kypící zdravím.

Ahoj!!!Tak to vás holky nechápu,jak to děláte,já jsem zkoušela tu masáž hráze a vůbec jsem to nedala,vůbec se tam nedostanu.Dělá to manžel a i on mi kontroluje čípek,jestli je tvrdý a zhruba mi ukáže,jak je velký. :a:

Mě řekl dr., že si můžu nahmatat steh na čípku, co mi udělali. Prej když budu chtít, tak to mám zkusit. Ale rozhodně to nemám v plánu :n: Mám z toho hrozně divnej pocit :O

Zkus si sednot na wc, já na něj dosáhnu jen v týhle poloze. Musíš holt zkoušet v jaký poloze si tam dosáhneš, každá to máme jinak

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka