Můj vánoční porod aneb nečekaná rychlovka

Ahoj holky, dětičky spinkají, tak vám musím popsat svůj překvapivě rychlý vánoční porod :||):
Začalo to na štědrý den v půl třetí odpoledne, ale byly to jenom poslíčci, nepravidelně v rozmezí přibližně co 5-10 minut. Říkala jsem si, že z toho nic nebude a v klidu jsme povečeřeli a rozbalili dárečky. Bolesti zatím ustoupily, trvalo jenom slabé tvrdnutí břicha, ale kolem půl deváté večer jsem objevila trochu krve a za chvilku zas kapka, tak jsme se rozmýšleli, jestli se máme jet do porodnice aspoň ukázat, co kdyby náhodou nebylo něco v pořádku. Naštěstí u nás byla zrovna na návštěvě babička, tak zůstala s malou doma a já jsem se loučila s tím, že jsem do hodinky zpátky, ani jsem si s sebou nebrala vůbec žádné věci.
V porodnici doktor říkal, že jsem otevřená na 3 cm, což bylo o centimetr víc než nález z poradny, a že se nám to asi rozbíhá, tak si mě tam nechají přes noc na pozorování. Na pokoji mi píchli "injekci pravdy", ta porod buď fakt rozjede, nebo bolesti odezní. Nejdřív mi přestalo břicho tvrdnout úplně a pak to začlo, nejdřív nic moc v intervalu co 5 minut a pak už to začlo trošku i pobolívat a když se přišel po hodině podívat doktor, tak už jsem byla na 4 cm a voda prý už byla na prasknutí, tak mě převezli na sál, kde jsem čekala na manžu a známou, která tam pracuje jako porodní asistentka.
Přijeli kolem půlnoci, ale bolesti nijak nezesilovaly a pořád byly v intervalu co 5 minut. Tak mi sestra napíchla oxytocin, propíchla vodu a poslala do horké sprchy. A pak už to začal být fakt mazec, bolesti během pár desítek minut zesílily na maximum a už pak nepomáhala ani sprcha a po krátké chvíli se přidaly i tlaky dolů.
Sestra při vyšetření zjistila, že jsem sice už připravená tlačit, ale po stranách je ještě jakýsi oteklý prstenec a ten by tam být neměl, tak mě nechala pár bolestí prodýchávat a pak zkusila ten otok přetáhnout kousíček přes hlavičku, protože už se to fakt nedalo.
V tu chvíli přišla šílená "úleva", že už můžu konečně rodit a tak jsem zatlačila. Maličký ven nešel, tak jsem zesílila tlak na maximum a hlavička byla venku, zbývalo zatlačit na ramínka a Honzíček byl celý venku. Konečně jsem bobíška mohla sevřít v náručí! Maličký se narodil přesně ve 2 hodiny 28 minut, takže fakt rychlovka, i když mnohem, mnohem bolestivější než porod první.
A musím ještě moc pochválit manžela, který celou dobu trpěl se mnou a podporoval mě každou vteřinu, tohle mu v životě nezapomenu, protože jeho jeho podpora pro mě strašně moc znamená.
A teď si připadám jako bych ani nerodila, žádný nástřih nemám a kdybych nekrvácela, tak si na porod ani nevzpomenu.
Honzíček je šíleně hodné miminečko, vůbec nepláče, krásně papá i spinká a když je vzhůru, tak jenom kouká a občas si zabrouká. Je to ten nejkrásnější vánoční dáreček.
Doufám, že aspoň někdo vydrží číst až sem, nějak jsem se moc rozepsala :///: A ještě teď mi to připadá jako ve snu, jako kdyby se to snad ani nestalo. Nesvírat v náručí HOnzíčka, tak ani nevěřím, že jsem něco takového prožila :qu:
Přeju vám všem budoucím maminkám taky tak rychlý a bezproblémový porod a zdravé mimísky :a: ¨

Kdybyste chtěli toho mého bobíška vidět, tak je tady http://www.mojetehotenstvi.cz/muj-pokladecek-honzicek
http://www.mojetehotenstvi.cz/je-te-jednou-honzicek

Kliknutím vložíte smajlíky:

Honzík je nádherné miminko :h: Moc gratuluji a hodně štěstí, lásky a hlavně zdraví v novém roce :c:

No Lucinko, moc a moc ti blahopřeju. To teda byly nádherné vánoce ! ! ! A že jsi to stihla i s tou večeří a dárečky ... no prostě po těch tvých útrapách dost zadostiučinění :) Tak ať se vám daří skvěle, Honzíček ať je pořád takové zlatíčko a mějte se všichni moc krásně. Trošičku závidím, už se těším, až to taky budem mít za sebou ... :a:

Zdravím a přeju hodně štěstí a zdraví! Náš Kája se také narodil 25.12. a také nečekaně rychle.

VELKÁ GRATULACE :/;x: :/;x: :/;x: :/;x: :/;x: :/;x: :/;x: Je opravdu nádherný, už se nemůžu dočkat, až toho mýho chlapáka uvidím taky. Tak hodně štěstíčka a zdravíčka. Ať Vám malý dělá jen samou radost. :a: :a: :a: :a: :a: :a: :e):

moocinky gratuluju, je moc krasnej. Tak ses dockala, no malinkej chtel byt holt prosincatko. Tak hodne zdravicka. :/;x:

ještě jednou moooc gratulujeme.Takže nakonec vánoční miminko.Hlavně ať se vám dobře daří.Budeme se těšit i na další fotečky,jak malej roste.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky