Nástřih a krvácení po porodu

31.12.2008

Ahoj holky, mam takovej blbej dotaz a to, jestli to mate nekdo jako ja, protoze zacinam byt dost nestastna. Zitra to bude 14 dní co se nam narodila zdrava holcicka, mame z ni velikou radost, porod velmi rychly, bylo to podruhe, pri prvnim porodu jsem byla nastrizena jen malicko a stehy mi vypadaly paty den a normalne jsem chodila ven a tak, tentokrat se mala drala ven strasne rychle, takze jsem nastrizena az skoro k zadnici a ta jizva se mi zda spatne sesita, jakoby mi tam kus kuze vubec neprisili, jakoby to v prostredku bylo tak tri centimetry otevreny a jinak je to takovy tvrdy, mam tu jizvu vystouplou, je to normalni? Taky me to pres den docela boli, na chozeni ven to rozhodne neni, hlavne kdyz stojim, tak citim na ty stehy takovy tlak a je to neprijemne. Co se tyce krvaceni, tak rano jen spinim a odpoledne zacnu krvacet jasnou krvi a docela silne, jak to mate vy? Hlavne ten nastrih me pekne stve, mam pocit, ze se takhle manzelovi nemuzu ani po sestinedeli ukazat :r: :( Prosim napiste, dekuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

rikam co delam blbe, dnes jsem 15 dni po porodu, curam taky jen do sprchy a hned to oplachnu vodou, po stolici hned sprchuju, ty koupele z dubove kury jsem delala. TAk uvidim, vsichni rikaji, ze jim pomohl hodne ten gel, tak jdu mazat...papa devcata a preji vsem dobre hojeni...

:s: Ahojky holky, tak jsem zpatky z porodnice, pan doktor na tom nastrihu nevidi nic spatnyho, pry je to podruhe normalni, ze se to hoji pomaleji, ze i ty stehy vypadaji pozdeji, ze mi nastrih delali ve stejnem miste jako pri prvnim porodu, tak to proste jde trochu pomalejc, no snad ma pravdu, ten hnis je pry taky normalni, coz se mi nezda, ale budu mu holt muset verit. Jinak na otazku jestli jsem vetrala, tak jo, vetrala jsem a delala si koupele z dubovy kury, ted jsem si jeste koupila ten gel z dubovy kury a hypermangan a budu namacet....To mi doporucil on. Jo a taky budu doufat, ze to bude dole vypadat zase nejak normalne, ze zase budu s manzilkem skotacit :s: :c:

In reply to by boticka

no tak aspoň víš, co a jak. Gel mi strašně pomohl a taky jsem prvních 14 dní chodila čůrat fakt jen do sprchy a pokaždé omývala. Nosila jsem skoro 3 týdny porodnické kalhotky a porodnické vložky, když jsem hodně krvácela. Fakt mě to tky bolelo a hojilo se blbě, ale myslím,ž e jsem tomu hodně pomohla.

já když jsem to tam dole viděla pár dní po porodu, myslela jsem že se to v životě nedá dokupy, měla jsem taky pořádnej nástřih jako ty a hodně šití nejen hráze,také jsem měla tu jizvu hráze hodně vystouplou a strašně to bolelo, ale nemělo by se to podle mne rozestupovat, do konce šestinedělí se vše celkem dobře zahojilo, a teď jsem osmý týden a ty jizvy se krásně vstřebaly a není poznat skoro nic....neboj to bude dobrý hrozně rychle se tyhle věci hojí, chce to jen chviličku počkat a seš jak nová:-)

mne ani nenastřihával a to malá byla hodně velká 53cm a 4,5 kg trochu mne natrhla tak mne zašil ,ale bylo to nepříjemny než se to vztřebalo .U syny to je už 8 let si pamatuji ,že stehy byly jiný a po 5 dnech se vytáhují a potom byla pohoda

In reply to by Gabulinka

Ježiš marja, a to jsi rodila normálně?? :jawdrop: Já měla prvního taky velkého, ale porod nic moc. TEď čekám druhé, to mi slibují ještě větší, ale už snad císařem. Tohle bych už zažít nechtěla. Fakt tě obdivuji :one:

Nástřihu se neboj, snad budes mit vetsi stesti nez ja, pri porodu jsem ale nástřih vubec necitila a siti taky ne, ona mi to PA opichla, takze se fakt neboj, jen ted mi to dela neplechu, vedet dam...jdu tam zitra v osm.

dekuji za utechu, dneska jsem se na to koukla a taky mi to hnisa, presne z tech direk, kde jsou stehy nebo kde byly, tak vyteka neco bileho, takze si radsi zitra zajdu na gyndu a dam vedet jak jsem dopadla, dneska je prvniho, tak mi to tam nikdo nebere a ja uz je necham byt, kdyz jsem to vydrzela dva tydny, tak uz se to pres noc nezblazni......Zatim pa pa

zašla k dr. Já měla tedy hojení taky dlouhé. Asi 14 dní jsem nemohla sedět, další týden trošku, pak už to bylo dobré. Při chození mě to bolelo, pálilo, pořád jsem větrala, mazala dubovou kůrou. Úplně v pořádku to bylo až fakt za 6 týdnů, jinak to bolelo a cítila jsem to pořád. Krvácela jsem asi 14 dnů a pak už to bylo lepší a lepší v 5 týdnů po porodu už nic. Ale čistá jasná krev to nebyla, to bych se fakt raději obrátila na dr.

Ahojky,tak s tímhle bych určitě šla k doktorovi,ať se ti na to koukne a kdyžtak tě přešijou!!! Někdy se stane,že jim to zkrátka nevyjde.Já byla po císaři tak hnusně zašitá,že i na jipce přimář se zhrozil,jak mě viděl a otevřeně se zeptal:"Co to je?". Jinak já krvácela nějak tři týdny po císaři,někdy je to dlouho!!!

Ahojky hele zkus si zavolat ke svemu gynekologovi jestli se na tebe nepodiva...Ja desatyho porodila ale spodek me bolel teda dost a dost me to palilo ze sem musela curat jedine do vany pri sprchovani.22sem sla ke svy gynekolozce a z te vypadlo ze se mi ani nedivi ze me to boli kdyz se mi ty stehy rozjely.Pry by mi na to dala nejakou granulaz ktera by to zahojila le spodek by vypadal desive tak mi napsala rovnou doporuceni do nemocnice at ne presijou.Tak sem tam hned ten den jela a druhy den sem mela nastoupit pod narkozu tak sem pritelovi odstrikala mliko a rano sme jeli.Teda strasili me ze me pusti az na stedry den rano ale nakonec sem jela odpoledne domu.Byli tak hodny ze mi tam nachystali i postylku jelikoz sem chtela mit malou u sebe.Jenze rekli ze by tam sni stejne musel nekdo byt tak sni pritel zustal doma a pak mi ji privezl.Ikdyz teda moc sem toho nenaspala takze klidne tam mohl pockat nez me privezou ze salu jelikoz me vzbudila sestricka kdyz mi pomahala oblikat kalhotky a to uz sem pak neusla.Tuhle diskuzi sem vkladala asi predevcirem a odpovedela mi jedina mamina ktere se stalo taky neco takoveho doktori ji pry rekli ze se ji rozjely ty vnejsi stehy a ze stim nic delat nemusi.Ted bych kecala jestli ma 3nebo4 mesicni miminko a porad to citi....Doufam ze sem nejak pomohla :a:

Tak já jsem dnes 25.den po porodu. Naškubnutá jsem taky až po konečník. Už při šití jsem otekla a modřinu jsem měla taky. Sedět jsem mohla jen na nafouknutém plavacím kruhu. A příjde mě, že to sešití je taky nějaký divný. Ale neboj, vše se spraví, chce to trpělivost. Já měla zase takový problém, že mě stehy u toho konečníku taky nevypadly (vepředu jo) a začalo mě to pod nima hnisat. Ale jizva me přišla už srostlá, tak jsem si je prostě sama ustřihla a vyndala. Okamžitě druhý den se mě ulevilo a přestalo to hnisat. Ještě mám nějaký stehy vevnitř, ale to nechám až na dr. po 6-ti nedělí. Oteklé je to trošku pořád, ale každý den je to lepší a lepší.
Je to zkrátka taková daň za ty naše štěstíčka.

Ahojky, já jsem na tom byla podobně. Jizvu mám až k zadnici( jako ty) a cítila jsem jí taky dost dlouho. Normálně jsem začala chodit skoro týden po porodu. Doktorovi jsem to říkala, ale on na to, že je to běžné, kolikrát mi třeba vadilo, když sem si sedla jen na bobek, a to jsem měla třeba rok po porodu. Teď už je to dobré, budu rodit znovu, tak jsem na to zvědavá. Raději si dojdi na gyndu, pokud tě to tak tlačí, tak to asi normální není. Kamarádku přešívali 2x, a teď už je také v pořádku. budu ti moc držet pěstičky. papa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka