Můj porod Matěje

30.12.2008

Vše začalo tím , že jsem nechtěla být na vánoce v porodnici. Tak jsem 17.12. ukecala tatínka po 9 měsících na sex. Teda byla to parodie, ale pořád jsem doufala, že to pomůže. Ráno ve 4 mne vzbudilo vlhko. Ha odešla hlenová zátka, tím jsem si byla už 100% jistá. Ráno 18.12. jsem jela do porodnice na kontrolu, kamarád mne tu vyzvedl a já jela už i s taškou rozhodnutá tam zůstat. Pan doktor říká..jeje otevřená na 4 - 5 cm. Sestro máme tu další příjem. Holky krve by se ve mne nedořezal v ten moment. Tak honem šup na monitor, ale ejhle kontrakce 0. Tak honem na UTZ.. málo plodovky, respektive žádná, průtok pupečníkem OK. Takže honem převléknout drapnout tašku a vedla mne sestra na sál. To bylo v 10:30. Tam jsem dostala klystýr od mladičké sympatické PA a druhá mi po prvním vyprázdnění dala antibiotika neb jsem měla pozitivního streptokoka. Vše pořád v pohodě. Bolel mne podbřišek ale kontrakce nikde. Takže teplá sprcha, míč chůze a nic. Malej se cpal dolu sám. Lehce po 11 mne vzali na sál. Super polohovací moderní křeslo mi udělalo radost, takže jsem si zvolila pololeh a polosed. Ale pořád bez kontrakcí. Přijel manžel aby mne trochu rozptýlil. Pan doktor říká, až ucítíte tlak řekněte a pak do mne sáhl a roztahoval mne rukama. To teda bolelo, ale co člověk pro mrně nevydrží. V ten moment kontrakce kolem 10. Dostala jsem kyslík aby se mi lépe dýchalo. mezi 11:30 a 12 jsem se mohla houpat na míči, ale jak mne bolel celej spodek nemohla jsem vstát tak mne zvedali 4. Pak něco po 12 jsem musela začít tlačit neb ten tlak dole fakt nešel udýchat, ale jinak nikde žádné stahy. bylo to divné. Tak jsem si jednou zařvala a pak tlačila. 2x zatlačeno a manžel říká, koukej hlavička, byl to neuvěřitelný pohled. Zatlačila jsem po třetí a byl venku.
Ozvalo se jen máte kluka. Holky já plakala dojetím. Hned ho vedle mne ošetřili, zvážili změřili a dali k prsu. Kyby měl zuby bylo slyšet jak mu cvakají jaká mu byla zima, ale hned pil. je to úžasné a ta bolest za to stojí. Doktoři a porodní asistentky byli úžasní a manžel velkou oporou. Nikdy bych tomu nevěřila.
Takže nakonec ve 12:48 se narodil Matěj 3190g a 52cm

gratuluji,krasny porod a krasne popsany...
hodne zdravicka obema
jo a nejhezky je jak pies ,ze se ti podarilo ukacat tatinka po 9 mesicich ,gratuluji i k tomu uspechu

Moc gratuluju k narození chlapečka, nějak mi to uniklo. A porod jsi zvládla zdá se na 1! Tak ať jste oba zdravý.

Parádní, já jak ty Vaše porody čtu holky, tak mám vždycky husí kůži :) Gratuluji rodičové, ať je malý zdravý jako řípa a dělá Vám jen samou radost :) :k:

Nádherný porod. :qu: Čtu si tady každý, protože jak je vidět na tom tvém, tak jsou opravdu různé výjimky až zajímavosti. :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky