Tak jsem se dneska na kontrole dozvěděla, že moje holčička asi bude postižená.....

30.12.2008

Ahojky, jsem dneska 39+6 tt. Byla jsem dnes na UZ, CTG a KO. CTG i Doppler v pořádku, ale výsledky UZ - hlavička 34+4 tt a tělíčko 38+3 tt, celkově je malá na 36+1 tt, málo plodové vody. Doktor v poradně mi řekl, že je dost možné, že bude postižená, prý to teď stejně nevyřešíme, tak mám přijít v pátek na kontrolní UZ a nejspíš mě i přes víkend hospitalizují a vyvolají porod. Zajímavý, že jsem absolvovala tolik UZ (celkem 5), vycházelo to od 20 tt stále tak, že má menší hlavičku a delší nohy a až teď den před termínem mě doktor takhle začal strašit, dřív to nikomu nevadilo, nikdo to neřešil.... Chce se mi jen brečet, nemám na nic náladu a děsně se bojím, co bude po porodu......

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ivuško neboj, bude to určitě v pořádku. Doktoři jsou trapiči a občas plaší zbytečně, i když k tomu není důvod. Asi aby se kryli, že to přeci říkali... Teď se hoď do klidu, ať jsi v pohodě a přeju rychlý a pohodový porod s dobrým koncem! :one:

Neboooj.Znám jednu holčinu,které doktoři řekli 2 měsíce před porodem,že mimi bude nejspíš slepé a at počítá s tím,že možná i hluché.A před 14 dny porodila zdravého klučinu.Pa :a:

Holky moje, jste strašně hodný, hrozně moc děkuji za Vaši podporu....
Budu opravdu moc doufat, že to bude v pořádku. Včera večer jsme ještě sedli nad manželovýma fotkama z dětství a OPRAVDU měl užší hlavičku, je to tam vidět, tak doufám, že ten rozměr je jen genetický. Nicméně uvidíme v pátek, asi tu naší šmudlinku budou stejně hnát ven násilím, tak Vám dám vědět, jak to dopadlo. Nicméně když odběr plodovky i genetický UZ nám dopadl dobře, ECHO také a CTG i dopplera máme jak vymalované, tak snad doprčic by to mohlo být v pořádku, na co by dělali tolik testů???? Vždyť některým maminkám už po 32.tt ultrazvuk ani nedělají, ne? Přes noc jsem se s tím nějak srovnala, že stejně nemůžu nic, pouze doufat, že to bude dobrý. Tak nám držte palečky.

ivka222

In reply to by ivca.konik

ty jsi měla i odběr plodovky :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: a ví to vůbec tvoje dr.?ta je stoprocentní tak buď v klidu mamko,já na ní byla taky a je to právě jedinná možnost jak zjostit že je vše 100%ně v pořádku :h:

In reply to by ivca.konik

ahoj Ivčo, pokud máš výsledky dobré, tak se na to vyprdni, tvoje miminko bude určitě zdravé a ten dr. je hňup, když to nemá podložené a usuzuje jen utz, tak tě nervovat na konci těhu, vždyť ty utz jsou tak nepřesné, v 35tt mi tvrdili, kvůli odchodu hlenové zátky, že musím do nemocnice na utz kvůli váze miminka a sekli se jak sviňa, tvrdili že malá má 2450 a narodila se za pět týdnů a měla jen 2800, tak asi těžko tolik vážila, ty utz nejsou přesné a ty si užívej zbytek těhu a toto pusť z hlavy, držím palečky, ať je všechno jak má být

jak tu maminky píší ( i ze svých zkušeností) doktoři se mohou plést. Pokuď genetika a jiná vyš. byla v pořádku tak bych se radši snažila držet v psych. klidu já vím že se to lehce píše a že kdo to nezažil tak neví. Přeji tobě a tvé holčičce pevné zdraví. Mysli na ni a naber sílu k porodu- věřím že to dobře dopadne. :h:

ahoj, bohužel je možná i ta nejhorší možnost, to se nedá vyloučit, ale snad tě uklidním... můj chlapeček se narodil o 2 týdny dřív a dle UZ měl taky menší hlavičku (ale oni měří obvod a tvar hlavy máme každý jiný), když se narodil, tak mu změřili obvod 32 cm, a ten ani není v těch percentilových grafech, tak mu napsali, že je to lehce nezralý novorozenec - i když podle mě zralej byl :) - hlavička mu dorostla a já si teď říkám, jak byl ke mně hodný, že mě ani nenastříhávali :)
Navíc Kryštofek měl ještě kratší stehenní kost, a hlavně jen dvoucévný pupečník (4 % normálních dětí mají dvoucévný pupečník, ale 10 % dětí postižených) a taky jsem měla málo plodové vody... no, nešlo se mi rodit s lehkým srdcem... no a normálnější dítě by pohledal :)
Tak se neděs, ony ty UZ ještě nejsou dokonalý...

To je mi moc líto. Nechci psát, že třeba bude vše vpořádku, ale neztrácej naději. Já jsem mívala praxi v ústavech pro mentálně a tělesně postižený a bylo mi z toho do breku, ale ty děti mají svůj svět a jsou strašně vděčný za každou lásku a je nádherný vidět je se smát. Ať to dopadne jakkoli, věřím, že to nebude tak zlé. Já znám jen ty nejhorší postižení a když nezjistili nic dřív, tak to zlý nebude. Vím, že vždycky každá maminka doufá, že se jejímu dítěti nic takovýho nestane, jenže osud už je takovej. Držím ti pěstičky a neplakej, je to tvoje miminko, tvoje malá princezna a budeš ji milovat stejně, ať bude jakákoliv. Nesmutni a těš se na ni. Hodně štěstí

lehko se to řekne, hůř dodrží, ale nenech se od nich rozhodit, věř sobě a své lásce k děťátku. oni to někdy berou příliž tabulkově, každý člověk je přeci individualita, každý vypadá jinak, třeba to nakonec bude vše v pořádku. moc moc držím palečky a přeji, ať to zvládnete, jak nejlíp se dá :h:

moc moc držím palečky ať ti to dopadne dobře a věřím, že to v pořádku bude. Musíš být teď silná a netrápit se ;) . Škodíš tím sobě ale i miminku :e): , které se na tebe moc těší. Určitě to bude všechno v pořádku.
Doktoři se opravdu velmi často mílí. Sám mi můj doktor říkal když jsme se bavili že ani oni, ani přístroje nikdy nejsou 100%.Tak věř že to bude dobrý. Držím moc moc palečky a myslím na tebe i miminko :h: :a: :a:

Ivuško, neboj se, všechno bude určitě v pořádku a malá bude zdravoučká a krásná jako maminka... mě taky týden před porodem jedna doktorka pěkně vystrašila, že mám málo plodové vody, že je malá menší než má být a že má dilatovaný žaludek a střevní kličky a že mi nemůže říct, jestli se s tím po porodu bude dát něco dělat... a prý jestli jsem vůbec byla na UZ a proč si toho nikdo nevšiml dřív... a to jsem byla na amnio a na genetickém UZ a všechno bylo v pořádku... tak mě ještě poslala do fakultky na genetiku, no dovedeš si představit tu hrůzu.... tam mě prohlíželi dva doktoři a všechno bylo v pořádku, jak má v 38. týdnu být... a při porodu jsem měla plodové vody až až, malá měla 3,80 kg, takže vůbec ne menší a všechno má v pořádku... to je nejhorší v nemocnicích, že se na tebe dívá pokaždé někdo jiný a zajímá ho jen to, co zjistí v tu chvíli a ne třeba jak to je... tak se vůbec nestrachuj, uvidíš, že bude všechno dobré... budeme ti držet palce... :a: :a: :a:

Ivčo, já ty hodnoty měla taky takové, hlavně na těch UZ v nemocnici, jak už jsem chodila do porodnice na kontroly. Pořád jim vycházela zvláštní čísla a nikdo nic neřešil, hlavně že odhad váhy mojeho mimča dle UZ (dva dny před porodem) byl 2800kg a Vikča se narodila 3,7 kg. Jo a ta její hlava (dle UZ malinká) mi dala pěkně zabrat. Vodu jsem neměla už skoro žádnou a plánovaly už vyvolání. Ty poslední UZ jsou nepřesné. Nechápu proč ti tohle dr vůbec řekl. Prostě budeš mít modelku s dlouhýma nohama, no :). Vůbec se nenervuj, je to fakt předčasný !!!

ahojky Ivčo, nezoufej! Vím že se to snadno řekne, ale snad to dopadne dobře! Ti doktoři se vážně dost často mílí. Uvidíš jak se malá narodí, tak až pak to bude na 100% jestli je O.K. nebo ne. Teď není vůbec dobrý se stresovat. Zkus se něčím zabavit, něco dělat......... Držíme vám pěstičky ať to dopadne dobře :one: :one: :one: :one: :one: :a:

No to je hrůza, takhle najednou! To snad není ani možné. Byla jsi na 1. screeningu ve 12tt nebo na tripple testech v 16tt? Moc ti držím palce, ať je vše v pořádku a byl to jen planý poplach. Zkus myslet pozitivně, i když je to asi hodně těžké, ale nic není ztraceno.

Ahoj Ivuško. Neboj se, není nic jistého.ty utz nejsou stoprocentní.já byla na dvou různých utz v jednom dni a sekli se o 3týdny a bylo vše tak jak má.pokud by se jednalo o mikrocefalus, tak by to zjistili na utz hned.Jsou to jen odchylky od průměru.naše Verunka tím že byla tak malinká,ale týden před termínem narozená, tak ji označili za lehce hypotrofní,což nebyla.Ale protiře byla mrnous tak podle tabulek ano.musíš věřit,určitě to bude vpořádku,věřím tomu.zachvilku na tebe prcek vykoukne. :k:

Ahojky, to mě moc mrzí. Ale neklesej na mysli, UTZ je dost často velmi nepřesný. My jsme taky pokaždý odpovídali o týden méně, ale nikdo nic neříkal, že by to měl být problém. Určitě bude všechno v pořádku. Tak se zkus ty poslední dny nestresovat. To je taky blb ten dokor taky, že ti to takhle řekne pár dní před porodem. :n: Držím palečky, aby vše bylo OK a princezna byla v pořádku. :a:

Nezoufej, oni doktroři dost často zbytečně straší, aniž by to měli na 100% podložené. Mě taky nedávno jeden doktor řekl na uzv, že mám málo plodovky a že se "to" asi bude muset ukončit (ve 20tt) .... a za týdem mi moje dr. řekla, že neví, co mi to napovídal, že máme plodovky dost. A mojí známé doktoři řekli, že se jí narodí dítě s hydrocefalem (neléčitelná vada, tzv. vodnatý mozek a těžké mentální postižení) .... probrečela spoustu nocí a dní a nakonec porodila zdravého kluka.
Držím palce, ať je všechno v pořádku a malá je zdravá :a:

Ahojky Ivi, moc ti držím pěstičky ať je všechno v pořádku, kámoška teď ležela v nemocnici s jednou rodící maminkou a té celé těhotenství říkali, že malá nebude mít nosánek i těsně před porodem ji na to upozorňovali a nakonec porodila nádhernou zdravou holčičku , tak neztrácej naději

:( ahoj ivco,nezoufej,urcite to nakonec bude vsechno v poradku a mala bude zdrava jak rybicka :) vim,ze ti ted musi byt hrozne,ale my ti tady budeme vsichni drzet palecky a uvidis ze to holky zvladnete ;) :)

Ahoj Ivčo, teď to bude těžké myslet pozitivně, ale alespoň trochu to zkus, uvidíš, že malá bude v pořádku. Můj přítel měl také menší hlavičku, když se narodil (už je to 36 let), když tchýni při porodu vyšetřovali, tak jí Dr, taky strašila, že to bude malinké dítě a kdoví co ještě, vždyť tenkrát nebyly žádné pokročilé vyšetřovací metody. No narodil se v pořádku, hlavičku měl menší a má ji menší proti tělu dodnes a je 100% v pořádku a pálí mu to výborně.
Myslím, že kdyby byl Dr. profík, tak tam neplácá před porodem takové věci, Bůh ví, co tam mají za přístroj a jak byla malá otočená.
Tak držím moc moc palečky, dopadne to dobře :a:

ahojky,je mi líto že máš před porodem takové trápeníčko ale já si myslím že to nemusí být vůbec vážný.UZ není 100% a když do teď na nic vážného nepřišli?!! Navíc oni jak nemaj všechno podle tabulek hned straší.Držím palečky ať je malá v pořádku :a: :k: :k:

vůbec na to teď nemysli, UTZ jen jen orientační, uvidíš, až se malá vyklube, určitě to bude v pořádku, nezoufej!!!!! Už je veliká, na UTZ se nevejde, tak to teď neřeš!!!

Ivčo-nenechej se stresovat,utz nevěřím a to jsem zdravotník.my jsme měli pořád hlavu o 2 týdny menší a bříško o týden menší,na posledním utz jsme měli 2900 g a to bylo 14 dní před porodem....a jak to dopadlo-vážili jsme 2400 a hlavu a břicho máme normální..Vyprdni se na to a neplakej-uvidíš dobře to dopadne

ahojky..tak to je teda pech...když už to neřešili do teď tak to neměl říkat podle mne. mě doktoři straší že má malá hlavu zase o týden větší než tělíčko. Ale tchýně říkala, že manžel měl taky jako miminko větší hlavu a pak že se to srovnalo. zkus zjistit jestli to u vás není také rodové..menší škebličky. držím palečky ať je prcek zdravej jako řípa!!! taky ty ultrazvuky se často mílý s těma rozměrama...tak neházej flintu do žita!

In reply to by Ruza

Ahojky. Manžel má menší hlavu a větší tělo, takže možný to jistě je, jenže doktor zase říkal, že by tam neměl být až takový rozdíl, tak nevím.... Díky za podporu, teď už stejně můžu akorát porodit, abych měla jistotu....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, díky za podporu, mě děsí i to, že je to jedna z možností, snad to dopadne dobře, ale jsem hrozná pesimistka a jelikož mi to řekl opravdu "citlivě", tak mám pocit, že to je skoro jistota....

ivka222

oni sami tvrdí že veškeré měření je jen orientační,nebuj mamko hlavně se nestresuj :k: (já vím ono se to řekne,mně by to taky pěkně rozhodilo :( )držím palečky moc moc moc

jéé :r: :r: :r: :r: to je mi moc líto, ale stejně je to divný, že ti to nenaznačili hned, viď, kdoví kde je zakopanej pes :? :r: :r: :r: tak ti přeju aby to dopadlo co nejlíííp :h: :h: :h: :h:

Ivčo, musíš teď bejt hodně statečná a věřit, že všechno bude nakonec v pořádku! Taky mi nejde do hlavy, že by tohle všechno zjistili až teď a celou dobu nic, to je nějaký divný. Tenhle uzv Ti dělal stejný doktor, jako ty ostatní?

Prosím tě, zkus to zvládnout. Musí to být šílený, nechápu, že to ty doktoři neřešili dřív, ale kolikrát člověka jen blbnou. Třeba bude holčička naprosto v pořádku a oni se jen jistí. Posílám ti sílu, ted už to musíš zvládnout a musíš si říkat, že naděje umírá poslední.. :k:

Ahoj,tak to mi je moc líto!!!!Ale je divné,že se nad tím nikdo nepozastavil už od prvního ultrazvuku v tom 20 týdnu........Budu na Tebe moc myslet.Nevím,co víc říct....Drž se a uvidíš,třeba bude vše v pořádku!!!

Ivčo, já nevím, z čeho to doktor usoudil,protože malý měl při posledním utz rozdíl mezi hlavičkou a nožičkama skoro tři týdny a i teď je dlouhatánský, ale zdravý. Tak se neboj, snad to dobře dopadne, třeba se pan doktor špatně vyspinkal a viděl moc černě.

In reply to by Theodwyn

Ahojky, fakt??? Tak třeba taky bude taky jenom dlouhá, manžel má taky menší hlavu a dlouhé nohy, tak je to třeba dědičné, ale už ničemu moc nevěřím.... Hlavně už to takhle opravdu vychází dlouho, tak nevím, proč se to řeší teď...

In reply to by ivca.konik

Fakt to tak bylo, vím že jsem na ten obrázek hleděla jak puk, jeden termín začátek srpna (podle nožiček), podle bříška v půlce a podle hlavičky na konci. Já si myslím, že doktor se jen jistí, kdyby něco, protože by to opravdu museli řešit dřív, když už to tak je od utz ve 20tt.

Ahoj Ivco,
neházej flintu do žita, vždyť ještě venku není a nevíš, jak to vůbec bude. Já vím, že se člověk bojí, ale na druhou stranu, s tím stejně nic nevyřešíš :O Soustřeď se hlavně na porod, to bude největší úkol a pak se uvidí. Hrozně bych ti přála, abys nám příští týden napsala, že jste obě doma a v pořádku :cc): , držím ti palečky- moc- a myslím na vás. Tohle je asi noční můra nás všech, tak buď silná, budeš to potřebovat.

Určitě to bude dobrý.Někdy nás doktoři připravuji na nejhorší ale pak je vše nakonec v pořádku... Myslím že by na vše přišli dříve a né tak pozdě, teda pokud doktor něco nepřehlédl. Já u Lucinky měla taky problém s měřením a vždy to vycházelo jinak, tak si pak dala na čas a vše bylo v pořádku... Vím , že je ti teď asi do pláče, byla bych na tom stejně. Stačilo mi podezdření na downuv syndrom a 3 týdny jsem stresovala, takže se dokážu alespoň trochu vcítit. Nezoufej, věř že bude vše v pořádku a na žádné postižení nemysli... Držím palečky ať je vše v pořádku... Opatruj se

Ahoj Ivčo, ty ultrazvuky nemusejí být přesný, držím palce, všechny co mám aby to bylo v pořádku!!!!!!
Nevím co napsat, doslova mě to šokovalo...
Tak snad bude malá v pořádku a ty si oddychneš až jí budeš mít u sebe!!!!

Pellullinka

In reply to by ivca.konik

Nemáš se čeho bát. DOktoři jsou blbci a zbytečně tě straší. Mně na UTZ v 36tt řekli, že má malá přes čtyři kila a že půjde nejspíš ven císařem, protože i když mám širokou pánev, tak se mi do ní nevleze. A kuloví z toho. Malá se narodila normálně a měla 3, 72kg. Ve 20tt mi řekl jiný doktor, že podle hlavičky mám termín 1.10. a podle stehýnka 23.9., protože má dlouhé nohy.
Důležité je, že ti ostatní vyšetření dopadla dobře. Na nic jiného nemysli a nic jiného by tě nemělo zajímat. UTZ je jenom ORIENTAČNÍ!!!! Tak jak to tady říkají holky. A šetři se, tvoje miminko tě teď bude potřebovat silnou, až ho bude tlačítkovat na svět. :) a až ho poprvé uvidíš, tak s na něj usměj, ať začíná život tím nejlepším.
Vím, že ti z toho není dobře, ale přesto si zkus zlepšít náladu,udělej si horkou čokoládu a pošli mimískovi k tomu něco dobrého . :)Třeba cukrovíčko. ;)

In reply to by Jana Dušková

Teda holky nebylo fakt lepsi za dob nasich mamin kdyz nebyli ultrazvuky? Proste jedno dn e zjistila ze je tehotna vypocitali termin a bylo zadny stresy. Ted porad ultrazvuky, vysetreni krve,vysetreni plodove vody choriovych klku, prutok pupecnikem, kolik je plodove vody porad neco meri aatd neni tyden aby byl clovek v klidu. Porad jen stres jak co dopadne:(

Drzim ti moc moc pesticky at je vse v poradku a at je za 18 let na podiech nova modelka to tvoje dcerka.

In reply to by Annie

Já jsem si zas říkala, jak ty chudiny to měly blbé, že třeba nevěděly, že to miminko je naopak...ono se tenkrát mnohem víc umíralo.
Prostě technologie má své pro i proti, ale troufám si říct, že plusy převažují :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka