Je moc maličký...

30.12.2008

Z dnešní kontroly jsem se vrátila smutná, nejen že moje miminko je pořád hlavičkou nahoře,třeba je mu tak nejlíp, ale i málo roste. Už v 26tt týdnu vážil míň než ostatní a dneska mu paní doktorka asi pětkrát přeměřovala bříško a pak mi řekla, že je moc maličký a abych víc jedla, jenže já jím hodně, přibrala jsem už 14 kg, tak tím to asi nebude :r:Nevážila ho, ale bylo vidět že má malé bříško, a to ve 20 tt byl takový baculatý...já mám o něj takový strach :r:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, myslím, že jsme se potkaly v prosinci v poradně u Dr. Kastlové :dog:, tedy pokud jsem tě podle fotky poznala správně.
Držím palce, ať se vám to srovná, já bych nevěšěla hlavu, kamarádka- spolužačka měla u své holčičky taky malé bříško a celkově byla menší a malá se narodila v termínu a tabulková :qu: My jdeme na kontrolu 6.1., tak jsem zvědavá, jak na tom budeme, měj se krásně :girl:

vůbec se nestresuj,utz nesedí přesně, u nás to udělalo rozdíl 500 gramů a to jsme jej měli 14 dní před porodem

Holky moc vám děkuju za podporu! :) Hlavně doufám, že bude miminečko v pořádku, snad to není kvůli tomu jak jsem se v těhotenství stresovala :(
Jinak vitamíny bereme, Calibrum 2x denně a ještě rybí tuk aby měl zdravý mozeček. POkud bude jenom malinký, tak to není žádná katastrofa, hlavně aby byl zdravý... :k:

In reply to by katzchen

kdyz bude malinky vubec to nevadi hlavne at je zdravy!! Od pritele bratr se narodil o mesic driv a mel neco malo pres 2kg a kdybys ho videla tet tak :00: jeto chlap jak hora-nabuseny a ma pres 100kg :s: Ne nebuj vse se dozene hlavne at jsou mimisci zdravy!!!!!!!!! :cc):

Ja jsem dneska taky byla na kontrole a dok me teda taky moc nepotesila. Mala je otocena taky nahoru a navic ji mam hodne dole ( tlaci). takze musim hodne lezet abych se nezacala otevirat!! Moje mala je o tyden mensi a vazi 1825g. Neboj a ver ze vse dopadne ok. Doktorka me rikala at s malou hodne mluvim a rikam ji aby byla poslusne miminko a otocila se tak jak ma. Rikala ze to muze zabrat! zkus to take a uvidis... Budem doufat!!! Ja jsem brala vitaminy asi do 4.mesice ale pak jsem prestala zacalo me byt ponich zle. Skusim ty orisky jak tady psala nize holcina a pak hodne ovoce atak...ja ty umele vitaminy moc nemusim.ale jeto natobe!! nebuj vse bude ok... mej se pa Kirsche :a:

In reply to by Kirsche

Mě taky malý strašně tlačí, takže taky ležím skoro pořád, jinak bych se nemohla ani pohnout jak to bolí, ale doktorka nic neříkala, zatím čípek drží. Podle rozměrů jsme jak o 2 týdny menší, to byl celé těhu menší jen o týden.
Každý den jím lískové oříšky a asi to moc nepomáhá :? DOktorka říkala jíst hodně bílkovin, ale těch mám taky dost...
Tak hlavně aby byli oba zdraví :a:

In reply to by katzchen

ze ti cipek zatim drzi. ja mela ve 29tt cs 2 a dnes cs 4. mala hodne tlaci a doufam ze jeste aspon 4 tydny spolu vydrzime!!! Ja jim vsechno a nevim ceho mam malo nebo dost....

Neboj se, ty ultrazvuky jsou orientační, miminko stejně nejvíc roste v posledních týdnech, uvidíš, že to dožene. Zkus vitaminy, co tady radily holky, fakt to zabírá. A otočit se hlavičkou dolů ještě miminko stihne.

Ahojky!!!Neboj!!!V telce jsem jednou viděla,že se malé mimi rodí proto,že je v těhu nedostatek zinku,takže papej hodně moc oříšků,slunečnicových semínek,dýňových semínek!!!A taky Materna jsou nejlepší vitamíny,když je mimi menší!!A víš,proč jsem se o to zajímala? V prvním těhu byl taky můj kluk malinký,narodil se v 37.týdnu a měl 2,26 kg a 44 cm,taky byl hlavičkou nahoru.Říká se,že hlavičkou nahoru zůstávají miminka,která jsou menší, šli jsme císařem,všechno bylo v pořádku a teď už je z něj dva a půl roku starý klučina plný radosti do života!!!Hlavu vzhůru a oříšky do pusy!!! :a:

In reply to by kockral

ahojky, víš že s těmi vitamíny Centrum Materna máš asi pravdu???Já sem od začátku měla mimíska o 2 týdny menšího, pak sem si koupila tyhle vitamíny a na dalším ultrazvuku mi paní doktorka řekla, že to malý dohnal a odpovídá týdnu PM.

Nevím buď náhoda nebo vitamíny...

Pellullinka

In reply to by Pellullinka

Je to tou Maternou,hodně doktorů říká,že jsou to tak silné vitamíny,že by se měly jíst spíš jen obden.Jsou super,akorát,že je tam riziko,když špatně odhadnou váhu,tak jako mojí sestře,která pak porodila v termínu kluka 4,80 a to přirozeně. :jawdrop:

In reply to by Pellullinka

Já jsem právě prvního kluka měla strašně malinkého a to proto,že jsem byla chudokrevná celé těhu,vůbec mi ani nezabíralo železo,zkoušeli jsme všechno,když jsem jedla vitamíny,tak jsem měla 4 průjmy denně a to šíleně křečovité,že jsem na každém záchodě měla strach,jestli tam nezhučí i miminko,tak jsem se na ně vykašlala a malý se narodil maličký.Tentokrát beru Maternu asi od druhého,třetího měsíce a mimi je týden dopředu,doktor se každou návštěvu diví,že tak krásně roste.Přecejen teď všichni jíme spíš málo výživově hodnotné potraviny a tím,že člověk bude jíst hodně zeleniny a ovoce během těhu se to moc nespraví,musel by to každý jíst už před těhu,po těhu.Taky jsem se v prvním těhu snažila jíst zdravě,jíst samé vitamíny a tak,ale fakt marně.Těhotenství je velký nápor na organismus,tak si myslím,že je dobré raději ty vitamíny jíst.Ani teď nejsem tolik nemocná,jako v prvním,měla jsem zatím jen jednu rýmu a to už mám jen měsíc před sebou.V prvním těhu jsem měla hnisavou rýmu asi tak 4 měsíce v kuse,horečky,při kojení zánět nosohltanu s horečkama,takže se raději budu dopovat stále a taky při kojení. :one:

In reply to by kockral

No a já jsem právě člověk, který tomu zdravému jídlu moc nedá, ani ovoce a zeleninu moc nepapám....A taky mám málo železa.

Takže si musím zase skočit do lékarny pro vitamínky, i se mi po nich hodně zlepšily nehty a je pravda že i imunita je mnohem lepší!!!!

Pellullinka

In reply to by Pellullinka

Tak nejvíc železa máš právě v té materně,nebo zvlášť železo a k tomu vitamínky,to se taky dá takhle řešit.Já měla železo předepsané od doktora,ale to je opravdu masakr.Hodně to dělá zácpu a u mně to bylo právě naopak,pořád průjmy,hrůza.Tu maternu jsem snášela vždycky líp. :a:

Náš Míša měl ve 32. týdnu 1,65kg a při narození 4,02kg! Miminka rostou hlavně ten poslední měsíc, nakonec se taky neotočil, byl koncem pánevním a šel císařem.

Neboj bude to dobry,me taky porad premerovali,sla jsem na cisare pro konec pavnevni a pry nebude mit ani 2kg a nakonec mela Naty 2,98kg.Ted ji je 5let a ma 21kg ;) Vsechno dozene ;)

jestli máš strach, jez vitamíny pro těhotné... mamavit, calibrum mami nebo elevit... jak je v tom vitamín b, tak miminka rostou :)

Vůbec se neboj, tohle mám za sebou! Celé těhotenství mě strašili, jak bude naše beruška malinká, pořád jí přeměřovali.. Pořád byla malinká, menší než by měla být a najednou mi udělali UTZ ve 37 tt a řekli, že má 3,2 kg! A ted ve 42 tt má už 3,7 kg a pořád se jí nechce ven a už mě zase straší, že je na mě dost velká a možná půjdu na císaře. Za poslední měsíc prostě všechno dohnala! Takže se vůbec neboj, někdy ty doktoři akorát zbytečně straší a pak je všechno jinak! A to, že nemá ještě hlavičku dole se taky může brzo změnit, zatím tam má dost místa, tak proč by se otáčelo. Hlavně se nenervuj, všechno bude v pohodě, uvidíš! :one: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka