Podpora laktace

29.12.2008

Ahoj holky, zdravím vás všecky. Mám problém s prsy a nemůžu svoji dcerku (18tidenní miminko) kojit normálně z prsu, musím odstříkávat, navíc neprospíváme, takže nám doktorka nasadila příkrmy umělou stravou. Chci se zeptat, jak co nejúčinněji podpořit laktaci, abych měla stále dost mlíčka a mohla ho dostatek odstříkat na každé krmení 1x za 2,5 až 3 hodiny? Piju přes den i v noci teplé čaje, obzvlášť při odstříkávání, ale i tak se mi zdá, že mám mlíčka pořád míň. Ještě před týdnem mi protékaly prsní vložky a měla jsem mokrá trička a teď nic. Odstříkám s bídou 40 ml do lahvičky. Prosím, poraďte mi, jaké máte na laktaci fígle :-) Děkuju moc za všechny odpovědi a mějte se pěkně. Ahoj, Markéta.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,
já jsem naštěstí s kojením problémy doteď neměla (mému drobečkovi už bude 2. ledna 8 měsíců a stále kojíme, i když teď už s příkrmy), ale ze začátku jsem taky měla strach, abych měla dost mlíčka a Honzík prospíval. Proto mi pomohlo na vytvoření mlíčka vstávat i v noci každé 3 hodiny a kojit, sice jsem byla celé šestinedělí dost unavená, ale mlíčka se mi udělalo dost a dost, protože v noci se prý tvoří nejvíc. Naštěstí mám plnotučné mlíčko, jen za první měsíc mi Honzík přibral 1,3 kg a za druhý dokonce 1,5 kg, a to už jsem pak od 3. měsíce kojila v noci jen dvakrát - po 4 az 5 hodinách. Tak já doporučuji na spuštění mlíčka vstávat často i v noci a kojit nebo odstříkávat (já jsem naštěstí měla malého hladovce, který mi nahromaděné mlíčko vždycky upil) a když Tě postihne únava přes den, tak si v době, kdy mimčo spí, jít lehnout taky a na hodinku se prospat. To mi v šestinedělí hodně pomáhalo. A samozřejmostí je dodržovat dostatečný pitný režim - já jsem to prvních 14 dnů trochu zanedbala a dostala jsem vysoké horečky, které naštěstí byly důsledkem jen dehydratace a kojení nenarušily. Tak Ti přeju, ať se kojení nastartuje a pokud možno s tou umělou výživou počkat, aby mimčo pak chtělo pít z prsu.

In reply to by Alenas

me taky prvni 2 mesice nabyral 1,5 kg mesicne koukni
http://www.mojetehotenstvi.cz/vaha-miminka-pred-po-narozeni-tak-maminky…

az ted zlobi a nechce moc pit a blnka stale vic a vic bych rekla.a doktorka mi rekla z je to normalni.jsemse ji zeptala jestli tu taky mame neco na zahusteni mlika ,ze si odstriknu a dam mu ,a ta kacena mi rekla,ze tu neco takovaho mame ,ale ze mu to nemam jeste davat.ze pry dokud mi u blinkani nebreci,tak to znamena,ze jeste nema znicenou trubici od zaludecnich stav.jsem ji rekla,az ji bude mit znicenou,ze si myslim ,ze bude pozde.
nechapu tady to zdravotnictvi.

tak já mam 4 týdeního chlapečka a přes 14 dní jsem ho nemohla kojit protože je po těžký operaci srdíčka takže jsem si mléko udržovala tak že jsem vypila tak 7 litrů čaje a každý 2 hodiny osávala z každýho prsa tak čtyřicítku jo a ještě jsem vypila deně litr mléka a vitamíny /materna )
tak hodně štěstí ať se mlíčko udrží :)

JA MAM MALE BRADAVKY,TAKZE JSEM TAKY MELA PROBLEMY S KOJENIM,POUZIVALA JSEM KLOBOUCKY A PAK JSEM MU POSTUPNE ZEBRALA.

A K TY LAKTACI,KROM DALSICH FIGLU CO TI RADI,BYCH PRIDALA OVESNOU KASI DOCELA RIDKOU.JA KDYZ SI JI DAM,TAK MAM RANO PROMACHANOU POSTEL A TO UZ KOJIM 4 MESICE .PROSTE MAM PRSA NA PRASKNUTI A TOHO JSEM SI VSIMLA POSTUPEM CASU.ANI PITI A POLEVKY MI TO NEDELAJALE JAK SI DAM OVESNOU KASI I VE VODE MISTO MLIKA,TAK SE TAK NALEJU AZ TO BOLI.TAKZE VRELE DOPORUCUJU A NAPIS,JESTLI TO NA TEBE TAKY TA FUNGUJE

ahojky,pořád to zkoušej-odstříkavejikdyž máš málo mlíčka.Jen tím,že budeš odstříkávat z obou prsů se ti začne tvořit mlíčko víc.Zkus koupit v lékarně homeopatikum RICINUS COMUUNIS 5ch a mě stálo 66kč a je fakt boží-podporuje laktaci.Jak se bere ti řeknou v lékárně-5 globulí každé 2h? myslím že tak jsem to brala já.Ted jen občas jednou denně když mám pocit,že mám mín mléka pro malého-máme necelé 3 měsíce.Taky pití fenyklového čaje a melty.Snad to pomůže.Držím palečky pa

Ahoj pomáhá pít hodně melty, taky čaje pro kojící a já ti poradím ukus Homeopatika hodně holkám to pomohlo Jmenujou se Ricinus communis 05ch (doufám, že jsem to napsala dobře), měla bys je normálně koupit v lékárně. Já zkoušela všechno, ale mně teda nepomohlo nic, já měla málo mlíka, tak držím palce ať se to rozjede :a:

In reply to by marki81

Ahoj Marki, děkuju moc za podporu a za tipy. Já už hodně mléka měla, ale teď mi připadá, že nastal nějaký útlum a ráda bych se vrátila ke stavu, jaký tu už byl. Udělám maximum pro to, aby se to povedlo. Snažím se odstříkávat maximálně často, prý se to tím dá taky podpořit. Nebo si alespoň masíruju prsa naprázdno, když už z nich nic neteče. M.

tak já jsem jedla hodně polévky,mamka i kamarádka mi tvrdily,že se po nich dělá mlíčko.A pak jsem pila čaj pro kojící matky...Budu ti držet palečky,určitě kojení pořád zkoušej a nevzdávej to

In reply to by monke

Ahoj, děkuju. Polévky jím a čaj pro kojicí matky piju taky. Na obalu je psáno, že se může pít 2x denně, tak si dělám šálek ráno a šálek večer. Mezitím piju ovocné neslazené čaje. Já jsem po porodu kojila, ale bradavky mám pokousané, teď jsem dostala navíc i zánět mléčných žláz, takže beru antibiotika. S těmi bych sice mohla kojit, ale doktorka mi řekla, abych do té doby, než se mi zahojí rány na bradavkách, dítě vůbec k prsům nepřikládala. Takže odstříkávám a krmíme jiným způsobem, navíc nám dnes přibyly ty příkrmy... ráda bych potom kojila i nadále. Mělo by se to podařit, tak uvidíme. Budu se o to každopádně snažit. Děkuju ti za podporu a měj se moc pěkně. Ahoj, M.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka