Kdy se přestává mixovat a dávají se kousíčky???

29.12.2008

Ahojky, tak jak jsem byla včera u té známé...četla mi z albumu, že svým prckům třeba už v 6 měsíci brambor nemixovala a jen ho uvařila úplně do měkka. A tak prý vše, samy si to rozměňovaly dásněma. Naší bude za chvíli 6 měsíců a tak mě napadlo, kdy se přestává mixovat a mohou se dávat jídla v kousíčkách?

Kliknutím vložíte smajlíky:

zoubky nemame je nam 6,5 mesice mixujem ale ne uplne najemno jenže malemu nevadili koisicky nikdy oni si s nema poradi vetsinou i bez zoubku maji v dasnich peknou silu zkousela jsem mu dat kousicek chleba s maslem a male kosicky byly horsi nez kosticka ty drobecky totiž honil v pusince a kosticku pekne rozmelnil dasni.Dr řikala že zkouset kousky se mužou brzo pokud mimcu nevadi oni si je rozmelni na dasnich,ale jsou mimca ktere to natahne.Prikrm by se mel davat i u kojenych deti od 6měsice a u prikrmovanych od konce 4mesice pry když se zacne pozdeji jak v pul roce se casto stava že mimca jinou než mlecnou stravu odmitaji a vypestuji si zavyslos na prso a huř se uci jist jine veci,ale je to doktor od doktora jine.

In reply to by rozmarynecka

normalni jidlo kdyz nam je 6.5 mesice tak ze prej ne...kojit muzu dal pokud ji to staci..ale nasa mala je zvedava takze zkousi ochutnavat uz od 5mesice ale prikrm to teda nenahradi..jen ochutnava...takze pokud kojeni staci tak se nemusi od 6 mesice davat jine jidlo...pomalinku zkouset...nenutit

Prostě se nad tím zamysli - příroda to zařídila tak, aby se děti kojily a to určitě déle než do 6 měsíců, když se to zvládne bez příkrmů do 8. měsíce, je to super. No tak je přece pitomost dávat takhle malým dětem "kousky" jídla, pořádně to nestráví, budou mít prdíky a nijak tím prckovi neprospěješ. Tak opatrně :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:a: Jojo, děvčata to je jasné, chtěla jsem tím jen říci, že zažívání takhle malého človíčka není připraveno na tuhou stravu. Když není mateřské mlíčko, tak se musí najít jiná vhodná strava, to je jasné. Ale myslím, že je vhodné se nad tím zamyslet a neřídit se jen tím co dělají maminky z okolí nebo co se nám snaží "vnutit" výrobci či reklamy.

In reply to by Lištička

Ahojky, rozhodně se z tebou nechci hádat, pro mě bylo kojení hodně důležité a říkla jsem si jak dlouho budu kojit, ale když to nejde? Malá se odstavila sama. Prso odmítala, pokud jsem odstříkala, stejně to nechtěla. Kamarádka kojí a stejně od 5. dává příkrm, dle mudr. A myslím si, že žádná máma se neřídí tím, co je trendy či oblíbené v okolí, ale hlavně tím, co vyhovuje milovanému miminku. Žádná mu jistě nechce ublížit, jen se prostě řídí dle svého. Ale jak se to dělá jinde, není naškodu vědět.

In reply to by jane.sed

zkousim pomalinku davat neco jineho..ale bananek nemixovany mi zacla jist az tento tyden..jeste pred tydnem se davila..ale nc jineho nez to zkouset ti nepomuze..proste pokud se davi tak ji otoc celem k podlaze a ona to vyplivne,,neboj urcite se ji nic nestane..me se davilla 3x denne...je to normalni..davila se i po mixovanem..proste byla zvykla jen na kojeni...ted se najednou nedavi uz prisla na to jak polykat...rozhodne chci kojit do roka...+pridavat obed a nakou svacu...je to to nejcenejsi co ji muzu dat

my začali až na 10měsících...stejně se přeci musí naučit kousat,takže má se to naučit na 10měcích nebo až na 12.vůbec si tím nelam hlavu,Připadá mi,že na 6měsících je to moc brzy asi se tvá známá chtěla vytáhnout :s: tohle předhánění maminek nechápu :spid: Zkus to malé dát na kousky až ty uznáš za vhodné a uvidíš,když nebude vědět co s tím má dělat tak jí to mixuj.. :a:

my začali až na 10měsících...stejně se přeci musí naučit kousat,takže má se to naučit na 10měcích nebo až na 12.vůbec si tím nelam hlavu,Připadá mi,že na 6měsících je to moc brzy asi se tvá známá chtěla vytáhnout :s: tohle předhánění maminek nechápu :spid: Zkus to malé dát na kousky až ty uznáš za vhodné a uvidíš,když nebude vědět co s tím má dělat tak jí to mixuj.. :a:

My začali až okolo 8 měsíce,předtím Natálce kousky vadily,dělala,že bude zvracet,dávila se,už jsem si myslela,že jí budu mixovat ještě ve škole :s: a najednou jí nevadily,tak to zkus a uvidíš :a: ,když ti to bude baštit,tak si s tim hlavu nelam :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka