Odkdy dáváte dětské sůši a rohlík???

29.12.2008

Ahojky, dnes jsem byla v obchodě a narazila jsem na dětské sušenky. Jsou od 6 měsíce. Zajímalo by mne, jestli je a odkdy prckům dáváte. A nebo třeba rohlík. Naše ještě nemá zuby, papání mixuji a tak mě napadlo, jestli jí třeba nemůže zaskočit kousíček. Ale na druhou stranu, jak jí rostou zuby, by bylo fajn, kousat do něčeho tvrdšího.
Včera jsem byla u známé a ta prý rohlík dětem dávala. i když neměli zuby, prostě ho odudlávali.
Tak jak jste na tom vy?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, já jsem zatím ve fázi studia (jsem 32tt). Nicméně jsem dostala k Vánocům docela zajímavou knížku od p. Petra Fořta. Zabývá se výhradně čím děti krmit a tím předejít dalším problémům - vzniku ekzému, astmatu, alergiím, apod. Samo, že to člověk nedodrží úplně, ale ve spoustě věcí s ním musím souhlasit.
Takže dětem do min. 1 roku se vůbec nedoporučují výrobky z kravského mléka a moučné výrobky obsahující lepek, což jsou právě různé rohlíky, sušenky, apod. Vhodné jsou bezlepkové piškoty. Problém je v tom, že všchna ta onemocnění souvisí s trávicím traktem. A co se mixování týká, tak trávicí trakt batolete ještě není připraven na větší kousky potravy. Tak já bych to určitě zvážila, zda je to nutné.
A také, to co napíše výrobce na obal potraviny nemůžeš brát vážně - snaží se to hlavně prodat a vydělat na tom. A kojíš ještě nebo jste na umělé výživě? :a:

In reply to by SilvieS

Je to: Aby dětem chutnalo, RNDr. Petr Fořt, Ph. D.
Ono je lepší organismus zbytečně nezatěžovat, aby se alergie nebo astma vůbec nerozvinuly. Já osobně mám všechny tři věci a tak se jistě budu snažit dělat maximum, aby se to Cvrčkovi pokud možno vyhnulo.
Musím říci, že jsem cca před 2 roky výrazně změnila stravu a životosprávu a je mi mnohem lépe, ekzém žádný, alergie minimální a astma taky OK a to i v těhu, kdy většinou hormonální změny způsobí zhoršení stavu. Ale pravda je, že o stravu opravdu dost dbám a doma se u nás nevyskytují žádné chemicky aditivované věci (jde vařit i bez všech těch sójovek, bujónů, podravek a instatních pitomostí). Jediné s čím jsem nehla jsou produkty z kravského mléka - jogurty, tvarohym a sýry. Prostě nesnesu ty kozí věci, strašně mi to smrdí. Tak hodně štěstí a prckovi, ať se to vše vyhne. :a:

já začala s rohlíkem v 8 měsíci,ale trhala jsem jí to na malinkatý kousky,aby se neudusila a sušenky asi o 14 dní později,chutná nám obojí,už jedem i chleba s máslem,je nám 9 měsíců :hu:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka